Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Απόκλιση από τον Κοινό Νου!

Άρχισαν, σιγά- σιγά να μας προετοιμάζουν γράφοντας για "απόκλιση" των εσόδων του πρώτου τετραμήνου από τα προϋπολογισθέντα! Σε λίγο θα μας πουν ότι αφού δεν εισπράξαμε όσα περιμέναμε πάρτε και άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και φάτε και νέα φορολογική λαίλαπα!
Προφανώς έχουν υπερεκτιμήσει τις ικανότητές τους οι δουλοπάροικοι του μνημονίου και παράλληλα έχουν υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας!
Θα αναφερθώ σε μερικά μέτρα τα οποία είτε εφαρμόστηκαν παρορμητικά και λανθασμένα είτε δεν εφαρμόστηκαν λόγω της κουτοπονηριάς των παλαιοκομματικής κοπής πολιτικάντηδων που μας κυβερνούν!
1) Τετρακόσιες χιλιάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στις 31/12/2011! Απώλεια εσόδων από τέλη περίπου 100 εκατμ.! Απώλεια εσόδων από ΦΠΑ επί ασφαλιστηρίων που ακυρώθηκαν περίπου 30 εκατμ.! Αν υπολογίσουμε και μια απώλεια εσόδων από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων αυτών μέσω της φορολογίας καυσίμων 20 ευρώ το μήνα ως φόρο έχουμε άλλα 96 εκατμ.!
Σύνολο υστέρησης λόγω ηλιθιότητας 226 εκατμ.!
2) Για να αποφύγουν, που δεν την απέφυγαν, την πανωλεθρία στις εκλογές, μετατόπισαν  τη σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων κατά τρεις μήνες άρα και τα αντίστοιχα προσδοκόμενα έσοδα!
3) Για τον ίδιο ως άνω λόγο, μετατόπισαν τη μείωση- σφαγή των συντάξεων, κύριων και επικουρικών κατά πέντε ολόκληρους μήνες και μάλιστα γνωρίζοντας ότι πρέπει να γίνει και αντισυνταγματική-  αναδρομική είσπραξη του πρώτου πενταμήνου! Σε μια ύστατη προσπάθεια παρέτειναν για ένα μήνα την είσπραξη, 25/5 αντί 25/4, αλλά δεν τους έκατσε και τους προέκυψαν νέες εκλογές!
3) Από τις 2317 τόσες γραμματείες , οργανισμούς και λοιπά ευαγή κομματικά τροφεία που έλεγαν ότι θα κλείσουν ούτε ένα δεν έκλεισε μέσα στο πεντάμηνο, λόγω εκλογών πάει πίσω και αυτό το μέτρο!
4) Ιδιωτικοποίηση δεν έγινε γιατί στους Οργανισμούς και Εταιρείες του Δημοσίου, "εργάζονται" όλα τα καλά κομματικά παιδιά! Και πως θα πάμε στις εκλογές χωρίς αυτά!
5)Τα περίφημα και φορομπηχτικά επί των ακινήτων ΕΤΑΚ και άλλα διάφορα αρχικά πήγαν και αυτά πίσω λόγω εκλογών!
6) Το χαράτσι μέσω ΔΕΗ επίσης πίσω λόγω εκλογών!
7) Η έγκαιρη και βέβαιη είσπραξη ΦΠΑ, δύο χρόνια μετά το μνημόνιο, παραμένει το μέγα ζητούμενο!

Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα οικονομικά μεγέθη τα οποία αγνοώ, όμως είναι βέβαιο ότι στις 18/5 2012 οι "έκπληκτοι" σήμερα οικονομικοί αναλυτές που ψάχνουν δήθεν να βρούνε που οφείλεται η ... απόκλιση, θα τρίβουν τα ματάκια τους, τόσο από το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο και από την αδυναμία είσπραξης των μεγεθών τα οποία καλείται να πληρώσει μαζεμένα (σιγά) η κάθε οικογένεια!
Γιατί ο ελληνικός λαός δε μπορεί πλέον να πληρώσει άλλους "Φόρους Ανικανότητας Πολιτικών" (ΦΑΠ)!
Κάπως έτσι θα κάνουν τον Τσίπρα Πρωθυπουργό και τον Καμμένο Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: