Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Μαραθώνιος Κλασσικής Διαδρομής!

Το αγώνισμα του Μαραθωνίου δρόμου, δεν είναι ένα αγώνισμα που μας ήλθε από τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Καθιερώθηκε στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 από τον Γάλλο γλωσσολόγο- ελληνιστή Mishel Breal, φίλο του Βαρώνου Πιερ Ντε Κουμπερτέν, τον εμπνευστή των Ολυμπιακών Αγώνων της σύγχρονης εποχής!
Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γίνει γνωστό στον κόσμο το πως και το γιατί όλα αυτά τα ελληνικά "σήματα", πέρασαν στην εκμετάλλευση μιας παγκόσμιας ομάδας ανθρώπων η οποία τις τελευταίες δεκαετίες δε φημίζεται για το σεβασμό της Ιδέας, τη λιτότητα της διαχείρισης και την ταπεινότητα με την οποία θα έπρεπε να συμπεριφέρονται απέναντι σε Σύμβολα τα οποία μπορεί να είναι παγκόσμιας ακτινοβολίας, δεν παύουν όμως να αποτελούν Ιστορικό Πολιτισμικό Δημιούργημα και κεκτημένο του Ελληνικού Πολιτισμού!
Τα συμφέροντα τα οποία κινούνται γύρω
από τα Σύμβολα αυτά, είναι τεράστια! Τα έκαναν τεράστια οι διαχειριστές της Ιδέας, οι οποίοι έκτοτε λειτουργούν ως "Πεφωτισμένοι" ηγήτορες αντί ως απλοί "Τιτουλάριοι"!
Και όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, το 2004 και ο Λαμπαδηδρόμος της Ιστορίας επανέκαμψε προς τη Μάνα Πατρίδα " ...της γης γενήτρα κι οδηγήτρα" που λέει κι ο ποιητής, τη χώρα την κυβερνούσαν μικροί, μοιραίοι και άβουλοι που δεν είχαν τη δύναμη ή τη θέληση να πουν τα μεγάλα όχι και να εισηγηθούν αλλαγές!
Ας σταθούμε εδώ! Το θέμα είναι τεράστιο! Και το θέμα μας είναι ο Μαραθώνιος της Κλασσικής Διαδρομής!
Από το μικρό αυτό "βήμα", λοιπόν, προτείνω να ξεκινήσουμε έναν αγώνα να "επαναπατρισθεί" ο Μαραθώνιος και να γίνεται ΜΟΝΟ στην Κλασσική του διαδρομή! Κάθε τέσσερα χρόνια την ημέρα που θα οργανώνεται η τελετή λήξης θα μεταδίδεται από τις οθόνες του Σταδίου η διεξαγωγή του Μαραθώνιου ο οποίος θα γίνεται ΠΑΝΤΑ στην Αθήνα και στη Κλασσική του διαδρομή, αυτή που έτρεξε ο Έλληνας Στρατιώτης- ημεροδρόμος Φειδιππίδης, για να αναγγείλει στους Αθηναίους το νικηφόρο αποτέλεσμα της Μάχης Του Μαραθώνα πριν 2500 χρόνια!
Σε όποιον αρέσει η ιδέα,ας μεταδώσει το μήνυμα και σε άλλους και ας γίνει η μικρή σπίθα, φλόγα! Μια φλόγα που θα ανάβει πάντα στον Τύμβο των πεσόντων της μάχης που έστειλε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι όταν αγωνίζεσαι για την ελευθερία της Πατρίδας σου  καμιά δύναμη στον κόσμο δε μπορεί να ε υποδουλώσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: