Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ο φοβικός κ. Βαλιανάτος!

Μου είναι εντελώς αντιπαθής!
 Όχι γι αυτό που είναι, κατά δήλωσή του, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο το προβάλει και το υπερασπίζεται!
Κατά καιρούς, έχει υπαινιχθεί ότι όλοι οι άλλοι έχουμε πρόβλημα και αυτός είναι ο φυσιολογικός!
Τέτοιος σουρρεαλιστικός υπερβατισμός!
Δεν έχω απολύτως τίποτα εναντίον ανθρώπων με ιδιαιτερότητες! Το αντίθετο μάλιστα έχω φίλους με τους οποίους μας συνδέει αμοιβαία διαχρονική εκτίμηση!
Όμως το άτομο, είναι προκλητικό σε βαθμό που πιστεύω ότι έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην προσπάθεια να αλλάξει η αντίληψη της κοινωνίας απέναντί στη διαφορετικότητα των ανθρώπων αυτών.
Η τελευταία "παρέμβασή" του, με το νεολογισμό "ομοφοβικός" αναφερόμενος στο μακαρίτη Δημήτρη Μητροπάνο, ήταν μια ενέργεια αταβιστικής εμπάθειας, ασέβειας και  νεοελίτικης επίδειξης "μόρφωσης", αφού σε δεύτερη φάση χαρακτήριζε αγράμματους όσους δεν κατάλαβαν το νεολογισμό του!*
Αν προσπαθήσει  κανείς να δομήσει το προφίλ του κ. Βαλιανάτου όπως αυτό προκύπτει από τις πολυπληθείς δημόσιες εμφανίσεις του, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα αντικοινωνικό, ανασφαλές και φοβικό άτομο! Λογικό, μέχρις ενός σημείου! Αυτό, όμως, τον κάνει να προσπαθεί να αμυνθεί έναντι της κοινωνίας την οποία θεωρεί, απριόρι, ότι έχει απέναντί του, με ασύμμετρη επιθετικότητα που αγγίζει ή και ξεπερνά τα όρια της προκλητικότητας!
Εκτός και αν όλα αυτά γίνονται για να είναι συχνά στην επικαιρότητα, οπότε έχουμε ακόμα μια περίπτωση τηλεκατίνας!

*Ο όρος έχει πρωτοεμφανιστεί το 1969 και αποδίδεται στον κλινικό ψυχολόγο George Weinberg.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

DILADI EINAI AYTO POYLEME KAKOS,POYSTIW KIASXIMOS! XA,XA,XA!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Ε, όχι και άσχημος!