Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

"Ο σοβαρός κύριος Ερνέστο"!*


Σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα αυτό που διέρρεε από μέρες, ότι στη νέα σεζόν δε θα είναι προπονητής του Ολυμπιακού ο Ερνέστο Βαλβέρδε!
Ναι, στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά! Ο προπονητής που σου παίρνει δύο ντάμπλ να μη συνεχίζει στην ομάδα κι εσύ, άντε πάλι να ψάχνεις απ΄την αρχή για τον κατάλληλο!
Όμως, αυτή τη φορά, δε φαίνεται να φταίει η Ομάδα! Προσωπικοί, οικογενειακοί για την ακρίβεια, λόγοι οδηγούν τον Ερνέστο εκτός Λιμανιού! Απόλυτα σεβαστό! Γιατί από μια σχέση, πρέπει να είναι όλοι ευχαριστημένοι για το δικό του λόγο ο καθένας! Αν δε συμβαίνει αυτό, τότε υπάρχει πρόβλημα και σε μια ποδοσφαιρική Εταιρεία το πρόβλημα αυτό είναι καταλυτικό!
Ο απερχόμενος Προπονητής του Ολυμπιακού, φεύγοντας αφήνει κάποιες παρακαταθήκες, τόσο εντός των τειχών του Ρέντη, όσο και στην ποδοσφαιρική κοινότητα γενικότερα.
 Δε γνωρίζω την τεχνική του κατάρτιση και την ικανότητα του να επικοινωνεί με τους παίκτες του, όμως εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για έναν επαγγελματία σεμνό, εργατικό,  αποτελεσματικό, χαμηλών τόνων!
Δε θυμάμαι να αμφισβήτησε ποτέ αποτέλεσμα δυσμενές για τον Ολυμπιακό ή να το "φόρτωσε" στη διαιτησία, στον καιρό ή στο ... γήπεδο!
Γνωρίζοντας σε πια χώρα βρίσκεται, δεν έριξε ποτέ λάδι στη φωτιά ούτε για τη διαιτησία ούτε για τους αγωνιστικούς χώρους ούτε για τα επεισόδια που για κάποιους είναι αποτέλεσμα της χαλαρής κοινωνικής - αθλητικής παιδείας της χώρας μας!
Ως φίλαθλος και οπαδός του Ολυμπιακού θέλω να απευθύνω προς τον αξαίρετο αυτόν επαγγελματία, ένα μεγάλο "ευχαριστώ"!

* Θεατρικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: