Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Για φαντάσου! Ο Αττίλας, σε ανθρωπιστική βοήθεια!!!

Η γιαγιά μου η μακαρίτισσα, αυτή που γνώρισα, γιατί η άλλη πέθανε πολύ νέα, όταν ήθελε να τονίσει τον υπερφίαλο χαρακτήρα κάποιου, έλεγε μια παροιμία: "Ψηλά τη χτίζεις τη φωλιά και θα λυγίσει ο κλώνος και θα σου φύγουν τα πουλιά και θα σου μείνει ο πόνος"!
Η γιαγιά μου ήταν σοφή! Όπως όλες οι γιαγιάδες του κόσμου όλου!
Τη θυμήθηκα τούτες τις μέρες που ο κ. Ερντογάν, Πρωθυπουργός της Τουρκίας, μιας χώρας που χτυπάει την πόρτα της ΕΕ αλλά θέλει να το "παίξει" και περιφερειακή στρατιωτική υπερδύναμη στην περιοχή μας, που οι δυνάμεις ασφαλείας της ενεργούν προς τους πολίτες ως δυνάμεις κατοχής, που η ίδια με στρατιωτικά μέσα κατέχει το 40% μιας Ευρωπαϊκής Χώρας εδώ και 37 χρόνια, που έχει εξαφανίσει μειονότητες από προσώπου γης, που έχει λεηλατήσει περιουσίες μειονοτικών πληθυσμών της, έχει σφαγιάσει λαούς και βρίσκεται σε διαρκή αγώνα με τους Κούρδους οι οποίοι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, αποφάσισε, λέει, να στείλει "Καραβάνι Βοήθειας" στη Γάζα!
Αν δεν είναι κάποιο "τεστ" για να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά του Ισραήλ, τότε πρόκειται για βλακώδη υποκρισία μιας Χώρας στην οποία το κουμάντο κάνουν ακόμα και τώρα οι στρατοκράτες!
Το Ισραήλ δήλωσε ότι θα χτυπήσει τη νηοπομπή! Ίδωμεν!
Πάντως, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς το τι "παίζεται" αυτή τη στιγμή στην περιοχή αυτή! Μπορεί να είμαστε στην αυγή νέων ζυμώσεων και αλλαγής ζωνών επιρροής! Στο βάθος καραδοκεί ή κατευθύνει ο Θείος Σαμ και τα θρυλούμενα κοιτάσματα πετρελαίου της Ανατολικής Μεσογείου!
Άρα το διακύβευμα είναι μεγάλο!
"Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι"; Μπορεί!
Αλλά η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από τον Αττίλα μόνο τους "τουρκολιγούρηδες" έχει συγκινήσει και προς το παρόν, δε μιλάνε!
Εμείς, μπορούμε να επιχειρήσουμε μια ανθρωπιστική βοήθεια στα Κατεχόμενα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: