Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ο "Μεσοπρόθεσμος" κ. Βενιζέλος!...

Η μυθοπλασία γύρο από το περίφημο "Μεσοπρόθεσμο", γίνεται, πιστεύω, για να δικαιολογηθεί στο ακέραιο αυτό που ο λαός εννοεί με τη φράση "Καρότο και μαστίγιο"! Το καρότο είναι η πέμπτη δόση! Το μαστίγιο είναι το μεσοπρόθεσμο!

Μην εκπλήσσεστε, αυτό είναι το μοντέλο με το οποίο θα διοικηθεί η Χώρα και ο Λαός της στα επόμενα χρόνια!

Με τη ψήφιση του "μεσοπρόθεσμου", πρέπει να ικανοποιηθούν τρεις αναγκαίες συνθήκες:

- Ικανοποίηση της "τρόικας"!

-Διάσωση (προσωρινή) της Κυβέρνησης!

-Χαλάρωση της αντίδρασης της Πλατείας Συντάγματος, δηλαδή του Λαού!

Ο "τεχνοκράτης" πρώην Υπουργός Οικονομίας, απεδείχθη περισσότερο τεχνοκράτης και λιγότερο πολιτικός! Η "τροικανοί" δεν είναι ηλίθιοι! Το είχαν καταλάβει αυτό! Όπως έχουν καταλάβει ότι και το "παραμύθι" της συναίνεσης, όπως το έπαιξαν δεν τους βγήκε! Τι απέμενε πλέον; Συναίνεση στην ... Κυβέρνηση και "ελπίδες στο λαό!

Και γεννήθηκε, Ευάγγελος Βενιζέλος! Για να καταλάβετε, όσοι έχουν δει την ταινία "Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι", εκεί στη σκηνή με το βούτυρο...... έ, ο Βενιζέλος, είναι το βούτυρο, διότι το κωλοδάχτυλο έτσι κι αλλιώς δεν θα το γλιτώναμε!

Μαγική κίνηση; Μμμμ! Σίγουρα για την ικανοποίηση της "τρόικας"! Ίσως για την παράταση ζωής του Γιώργου! Για το Βενιζέλο, όμως, μάλλον είναι αυτό που λέμε ότι "είδε το τυρί αλλά δεν είδε τη φάκα"! Το "τυρί", είναι τα "οφίτσια"! Η "φάκα", όμως είναι το "μεσοπρόθεσμο" και το φθινοπωρινό ...Δημοψήφισμα!

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, λέει πολλά! Κάποιοι που ψάχνουν, λένε ότι γράφει και πολλά!

Πριν λίγο καιρό, από τη σιγουράντζα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, είχε ισχυριστεί ότι το "μεσοπρόθεσμο" για να έχει κύρος πρέπει να ψηφιστεί από 180 Βουλευτές και άνω!

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δείχνουν ότι ο στόχος αυτός είναι ανέφικτος! Τι θα κάνει ο κ. Βενιζέλος, ως καθ΄ύλην αρμόδιος Υπουργός;

Ο κ. Βενιζέλος, όμως, μέσα στην πανηγυρική γι αυτόν ατμόσφαιρα τη βραδιά της ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, αναγκάστηκε να συμπλεύσει με τον Πρωθυπουργό και σε ένα άλλο θέμα από αυτά που βγάζει διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ, όταν στριμώχνεται!

Ο κ. Παπανδρέου, ουσιαστικά, ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για ... αναθεώρηση του Συντάγματος!

Δε θα μεμψιμοιρίσουμε λέγοντας τι έλεγε όταν ο Καραμανλής ζήτησε αναθεώρηση!

Θα σταθούμε μόνο στο ότι "α καπέλα" ο κ. Βενιζέλος, τοποθετήθηκε θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας μάλιστα ότι κατανοεί την αντίδραση της Ν.Δ. γιατί τα δημοψηφίσματα δεν είναι μέσα στη φιλοσοφία της! Ενώ είναι μέσα στη φιλοσοφία του ΠΑΣΟΚ! Το ότι η Ν.Δ. δεν αντέδρασε στην ανιστόρητη ανακρίβεια του κ. Βενιζέλου θυμίζοντάς του ότι στη μεταπολιτευτική Ελλάδα ένα δημοψήφισμα έχει γίνει και αυτό το έκανε ο Καραμανλής, έχει να κάνει με το ότι η Ν.Δ. είχε θυμώσει με τον ...Πάγκαλο και δεν είχε "κρύο μυαλό" εκείνη την ώρα!

Όμως, όπως σημειώνω και πιο πάνω, ο κ. Βενιζέλος εκτός του ότι λέει πολλά, γράφει κιόλας!

Στο σύγγραμμά του λοιπόν έκδοσης 1984 στη σελ. 229, αναφέρει ότι " Η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, όπως προσδιορίζεται στο άρθρο 110 στις παραγράφους 2 έως 6, είναι αποκλειστική"! Και συνεχίσει ότι, "Στο Σύνταγμα δεν προβλέπεται άλλη εναλλακτική διαδικασία αναθεώρησης. Επομένως, αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να συντελεσθεί ούτε με δημοψήφισμα"!

Βέβαια το ΠΑΣΟΚ μας έχει συνηθίσει στην εφαρμογή του Συντάγματος σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα συμφέροντά του! Δεν έχουμε ξεχάσει το "συνταγματικό πραξικόπημα" του 1985 με τα πολύχρωμα ψηφοδέλτια και τη ψήφο του Αλευρά στην εκλογή Σαρτζετάκη!

Όμως, ευτυχώς ή δυστυχώς,τώρα δεν έχουμε 1985!

Τι θα πράξει λοιπόν ο Συνταγματολόγος Υπουργός! Θα περισώσει την αξιοπρέπεια και την επιστημονική του επάρκεια ή θα τα θυσιάσει στην ποδιά της έτσι κι αλλιώς χαμένης αξιοπιστίας του Γιώργου και του ΠΑΣΟΚ;

Θα δούμε! Μεσοπρόθεσμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: