Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Κύριε Σπυρόπουλε ... έγραψες!...

Ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, είναι Διοικητής του ΙΚΑ! Υπάλληλος του ΟΤΕ, κατά κόσμον, τεχνολόγος μηχανικός, εμβαπτισθείς στη συνδικαλιστική κολυμβήθρα του Κινήματος, άρα κατάλληλος δια να θεραπεύσει "...πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν..." του ασθενούντος δημόσιου οργανισμού της δοκιμαζόμενης ελλαδίτσας!
Ο κ. Ροβέρτος, λοιπόν, μετά από τριάντα χρόνια διείσδυσης του κόμματός του στον κρατικό μηχανισμό. κατάλαβε ο αθεόφοβος, αυτό που οι Έλληνες Πολίτες το γνώριζαν από χρόνια, ότι δηλαδή υπάρχει η υποψία "... κάποιοι, να εισπράττουν για χρόνια, συντάξεις ...πεθαμένων"!
-Έλα, ρε μεγάλε! Δεν το πιστεύω! Γίνονται τέτοια πράγματα στη Δημοκρατία που ίδρυσε ο Πάγκαλος το 1981;
Καλά, τόσα χρόνια που τις συντάξεις τις πήγαινε συνήθως ο Ταχυδρόμος στα σπίτια αυτών που είχαν πεθάνει, ποιος τις παραλάμβανε; Πως τις παρέδιδε ο Ταχυδρόμος στο μη δικαιούχο και τίνος υπογραφή έπαιρνε; Δεν υπήρξε καταγγελία ποτέ; Αν, ναι, τότε ποιο ήταν το αποτέλεσμα της έρευνας; Τιμωρήθηκε κάποιος; Ή, όλα κυλούσαν μέσα στο γενικότερο πνεύμα της πασοκικής συνενοχής του δόγματος, "αφήστε το λαό να κλέβει τα ψιλά, για να μπορούμε εμείς να αλωνίζουμε"; Και γιατί εγώ πιστεύω ότι έτσι ακριβώς ασκούσατε κ. Ροβέρτο τη διοίκηση, ως κόμμα και ως Κυβέρνηση!
'Ετσι, τώρα που "σφίξανε τα γάλατα" αποφασίσατε να "πατάξετε" το φαινόμενο! Και ανακοινώσατε και τη μέθοδο!
- Από 1/7 έως 30/9, λέει, πρέπει όλοι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ να προσέρχονται στις Τράπεζες και να εισπράττουν αυτοπροσώπως τις συντάξεις τους! Εύγε!
Πόσα παίρνει ο Σύμβουλος που σας εξέθεσε με την ιδέα του; Περισσότερα από εκείνον που ανακάλυψε την παγκόσμια "πατέντα" της "υπεύθυνης δήλωσης" με την οποία μπορείς να κάνεις τα πάντα;
Σκεφτήκατε ποτέ πως θα έρθουν στις Τράπεζες οι χιλιάδες των συνταξιούχων που ζουν μακριά από πόλεις, οι πάσχοντες από ασθένειες που τους έχουν καθηλώσει στο κρεββάτι για χρόνια; Και πως θα υπογράψουν την εξουσιοδότηση που αναφέρετε, εκείνοι που είναι σα να μην υπάρχουν μέσα στο σπίτι, αλλά ζουν βαθιά μέσα στις καρδιές των παιδιών τους που τους φροντίζουν, γιατί πάσχουν από άνοια, αλτσχάιμερ και άλλες ασθένειες που δεν τους επιτρέπουν την κίνηση των άκρων;
Βέβαια, από ένα Κράτος του οποίου οι υγειονομικές επιτροπές, καλούν κάθε χρόνο για εξέταση ακρωτηριασμένος, για να τους εξετάσουν προκειμένου να τους επαναχαρακτηρίσουν "ανάπηρους", όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς!
Αναγνωρίζουμε ότι το θέμα δεν είναι από τα εύκολα!
Τίποτα δεν είναι εύκολο σήμερα στην Ελλάδα!
Βάλτε, λοιπόν, τους χιλιάδες καλοπληρωμένους "Συμβούλους" που έχετε να στίψουν το όποιο μυαλό διαθέτουν να βρουν λύσεις που δεν προσβάλουν τον Άνθρωπο!
Καλύτερα να κουράζονται κάποιοι πριν βγάλουν μια απόφαση, παρά να γίνονται εκατοντάδες τροποποιήσεις εκ των υστέρων για να διορθωθεί η ανικανότητά τους στο να σκέφτονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: