Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ο "Βερμπαλιστής" κ. Βενιζέλος!...*


Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"!
* Αφιερωμένο σε όσους ρομαντικούς πίστεψαν και πιστεύουν ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ έχει ιδεολογικές ρίζες!

Όταν ανακοινώθηκε εκείνο το "πράγμα" το οποίο χαρακτηρίστηκε ως "ανασχηματισμός", κάποιοι έτρεξαν να χειροκροτήσουν την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου στο Υπουργείο των Οικονομικών! Καλά, για την Αντιπροεδρία δεν το συζητάμε! Ήταν κίνηση που ικανοποίησε τις λουδοβίκειες τάσεις από τις οποίες διακατέχονται κάποιοι μέσα στο πολιτικό σύστημα! Ναι, αυτό το σύστημα που βούλιαξε τη Χώρα!

Κάποιοι πιο αισιόδοξοι, μίλησαν και για πιο ανθρώπινο "μεσοπρόθεσμο" αφού άλλωστε το υπαινίχθηκε και ο νέος Τσάρος της οικονομίας!

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα εικοσιτετράωρα για να αποδειχθεί το αποτρόπαιο, ψυχρό, ύπουλο, αντιλαϊκό και μακιαβελικό πρόσωπο αυτού του κόμματος και των στελεχών του! Όλη αυτή η "κοινωνική" προσέγγιση του θέματος, δεν ήταν παρά ένα προσωπείο το οποίο είχε ως αποδέκτες εκείνους από τους Βουλευτές του Κινήματος που είχαν την πρόθεση να μην παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης!

Το "κόλπο" έπιασε!

Και ο Τσάρος, με τον αέρα του ανθρώπου που "έβαλε το Γιωργάκη στη γωνία" (έτσι νομίζει), ανακοινώνοντας τα μέτρα που συνιστούν το "μεσοπρόθεσμο", αφού επί μία ώρα μιλούσε για τη διεθνή οικονομική κρίση, παρουσιάζοντας μια ζοφερή εικόνα της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης, ξεφούρνισε το νέο κατά πολύ πιο σκληρό, απεχθές και αντιλαϊκό από το μέχρι πριν λίγες ημέρες φερόμενο "μεσοπρόθεσμο"!

Επειδή είναι Σαββατοκύριακο και υπάρχει μια πιθανότητα να περάσουμε καλά στη βεράντα μας, θα κλείσω με μια φράση:

Δε χρειάζεται κάποιος μέγας οικονομολόγος ή συνταγματολόγος ή οποιοσδήποτε μηδέποτε εργασθείς τεχνοκράτης για να αρπάξει από την τσέπη των Ελλήνων 5000 ευρώ το χρόνο, πλέον των όσα πληρώνει!

Αυτό μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε τυχοδιώκτης!

Αν διαθέτετε "αδένες", κύριε Βενιζέλο, βάλτε τα με τις κομματικές σας συντεχνίες που τις έχετε διορίσει σε θέσεις με υψηλές αμοιβές χωρίς να παράγουν τίποτ΄ άλλο, παρά μόνο ελλείμματα!

Αλλά, η σύγκρουση αυτή, πονάει!

Ενώ οι "Πλατείες", δεν πονάνε! Ακόμα!

Να δούμε, όμως, τι θα κάνετε όταν, οι "Πλατείες" αποφασίσουν αλλιώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: