Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πότε Παραιτείται Μία Κυβέρνηση;

Στις Δημοκρατίες "Δυτικού Τύπου", μια Κυβέρνηση παραιτείται, όταν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής!
Στην Ελληνική Δημοκρατία, σχεδόν ποτέ!

Αν "χτυπήσετε" στο google "καταψήφιση Κυβέρνησης", ειδικά τούτες τις ώρες, θα γελάσετε! Ο μάλλον άσχετος πολιτικά κ. Γερουλάνος, σε συνέντευξή του στη Real News σε σχετική ερώτηση αποφαίνεται ότι "δεν παραιτείται η Κυβέρνηση, αν καταψηφιστεί ένας νόμος", νομοσχέδιο θέλει να πει το παλικάρι, αλλά τέλος πάντων!

Είπαμε, άσχετος πολιτικά! Θα μπορούσε βέβαια ο καλός δημοσιογράφος που του πήρε τη συνέντευξη να του κάνει και την ακόλουθη ερώτηση: "Σας φαίνεται κ. Υπουργέ, το παρόν νομοσχέδιο (μεσοπρόθεσμο) να είναι ένα οποιοδήποτε νομοσχέδιο";

Αλλά δεν την έκανε!
Το Σύνταγμα Της Ελλάδας, θα μπορούσε να είναι μια διαφωτιστική πηγή για την απάντηση στο ερώτημα, αλλά δεν είναι! Στο άρθρο 84 αναφέρει για τις προτάσεις μομφής αλλά δεν αναφέρει αν ψηφιστεί από την πλειοψηφία μια τέτοια πρόταση τι γίνεται!

Σήμερα, είναι πλέον φανερό ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος του 1985, έγινε φωτογραφικά περιστρεφόμενη γύρω από την προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου! Εξ ου και απεκλήθη "Πρωθυπουργοκεντρικό"! Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, αποδείχθηκε ότι αυτή η αναθεώρηση και έβλαψε και υποβάθμισε τη λειτουργία της Δημοκρατίας στη Χώρα μας!
Η πρώτη "κατάχρηση παραμονής" στην εξουσία Κυβέρνησης η οποία είχε χάσει τη δεδηλωμένη του λαού, ήταν αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν παρά το πολιτικό "τσουνάμι" που είχε ξεσηκώσει τότε η υπόθεση "Κοσκωτά", παρά τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, παρά τους γεροντοέρωτες με τους οποίους γελούσε η Ευρώπη και καμάρωνε η Ελλάδα, η τότε Κυβέρνηση όχι μόνο εξάντλησε την τετραετία, αλλά και ψήφισε έναν εκλογικό νόμο με τόσες αντιδημοκρατικές συντεταγμένες που ήταν σα να έλεγε: "Όποιος ονομάζεται Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δεν δικαιούται να γίνει Πρωθυπουργός"!
Είναι γνωστό το πόσο την πλήρωσε η Χώρα την περίοδο εκείνη!

Τα χρόνια πέρασαν, όπως πέρασαν και φτάσαμε στο Σωτήριον έτος 2000, στο οποίο ο τότε Πρωθυπουργός κ. Σημίτης αποφάσισε, γιατί έτσι το βόλευε να κάνει εκλογές! Τις εκλογές τις πήρε όπως τις πήρε, με οριακή πλειοψηφία και αμφισβητούμενες διαδικασίες!

Εδώ θα μου επιτρέψετε να κάνω μια παρένθεση! Έχω δει στην ελληνική τηλεόραση πολλές εκπομπές από Έλληνες ρεπόρτερς-ερευνητές να φέρνουν τα πάνω κάτω αναλύοντας πως πήρε ο Μπους τη δεύτερη θητεία του με την πολιτεία της Καλιφόρνιας! Δεν έχω δει καμιά εκπομπή να ερευνά πως πήρε τις εκλογές ο Σημίτης, εδώ δίπλα μας, στην ελλαδίτσα το 2000! Ας είναι!

Από την επόμενη των εκλογών του 2000, άρχισε η κατρακύλα της Κυβέρνησης του κ. Σημίτη και της δημοτικότητας του ίδιου! Όμως τότε είχαμε το πάρτι των Ολυμπιακών έργων, οπότε οι εργολάβοι των έργων, των εντύπων, των τηλεοράσεων και έμποροι των ψυχών των Ελλήνων, καθιέρωσαν τον όρο "Καταλληλότερος" για τον κ. Σημίτη! Με βάση αυτή την "καταλληλότητα", ο κ. Σημίτης εξάντλησε την τετραετία, μη αφήνοντας περιθώρια στη νέα Κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες τόσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και για πολλά άλλα πράγματα διαχειριστικής υφής της προηγούμενης Κυβέρνησης! Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι υποθέσεις χρηματισμού κρατικών λειτουργών που βγαίνουν τώρα στη δημοσιότητα, αφορούν στην περίοδο εκείνη!

Α, να μη ξεχάσω! Το ΠΑΣΟΚ, πιστό στη "δημοκρατία της μπανανίας", πρόλαβε και ψήφισε ένα νόμο, παρόμοιο με εκείνον του ΄85, μόνο που ο νόμος αυτός είχε εφαρμογή από τη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση! Το ΠΑΣΟΚ, κανόνιζε πάντα έτσι τους εκλογικούς του νόμους, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να βγει μια άλλη Κυβέρνηση δύο συνεχόμενες τετραετίες!

Τόσο πολύ αγαπάνε τη Δημοκρατία αυτοί οι άνθρωποι, που δεν την εμπιστεύονται σε άλλους!

Η Κυβέρνηση υπό τον Καραμανλή που είχε προέλθει από τις εκλογές του 2007, παραιτήθηκε δύο χρόνια πριν τη λήξη της κανονικής της θητείας, με ομολογημένη αδυναμία αντιμετώπισης της επερχόμενης οικονομικής κρίσης και με ανομολόγητους, άγνωστους και εικαζομένους πολιτικούς και όχι μόνο λόγους!

Η παρούσα Κυβέρνηση, διανύει τον εικοστό πρώτο μήνα της θητείας της και φαίνεται να τα έχει "παίξει" εντελώς! Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας όταν αρθρογράφοι όπως ο κ. Παπαχελάς στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" της 15/6, χρησιμοποιούν την ίδια φρασεολογία για να περιγράψουν την ανικανότητα του Πρωθυπουργού, με τα όσα γράψαμε στις δύο προηγούμενες αναρτήσεις! Αφού απέτυχε το πασοκοπαπανδρεϊκό τέχνασμα να εκβιαστεί ο πολιτικός κόσμος με μια συναίνεση σε ένα νόμο ανοσιούργημα


και αφού ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η ανερμάτιστη πολιτική του, βάλλονται πλέον και από μερίδα της κοινοβουλευτικής του ομάδας, η λύση έχει δύο δρόμους: Αλλαγή πολιτικής με επιλογή και προσώπων που να την εκφράζουν ή παραίτηση της Κυβέρνησης! Στη δεύτερη περίπτωση και εφόσον κάποιοι ισχυρίζονται ότι η χώρα δε σηκώνει εκλογές, ας επιλεγεί Κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων και ας διαφωνούν κάποιοι "Μαθουσάλες "του πασοκικού τζουράσικ παρκ!

Γιατί, το μόνο που δε μπορεί να συνεχιστεί, είναι αυτή η εικόνα μιας ακυβέρνητης Κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού που να δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει που πάνε τα τέσσερα και να περιμένει πότε θα στρώσει ο καιρός για να πάει διακοπές!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΊΧΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ;
ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΕΣ ...ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Μπααα! Άλλα μου είπε ο ,,, μπαγάσας και άλλα έκανε!