Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ο Τόπος χρειάζεται μια Νέα Τρόικα! (2)

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν! Και αυτές που υπάρχουν, μετά την παταγώδη αποτυχία της παρούσας Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά, αν επιστρατευθούν, θα πονέσουν! Το ζητούμενο είναι να πονέσουν αυτοί που για χρόνια απολάμβαναν!

Νόμιμα ή παράνομα! Για το "νόμιμο", έχει αποφανθεί η γραμματολογία ότι δεν είναι πάντα δίκαιο! Για το "παράνομο", δε ξέρουμε ακόμα!

Για να εφαρμοστεί, όμως, μια τέτοια πολιτική, πρέπει ο Κυβερνήτης να διαθέτει ΑΔΕΝΕΣ!

Σήμερα, όταν ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει, περίλυπος πάντα, κάποια μέτρα, οι δημοσιογράφοι τρέχουν στην κ. Λούκα να τη ρωτήσουν αν συμφωνεί! Και εκείνη με εκείνο το σκληρό και αβυσσαλέο ύφος του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄80 κατεβάζει την κασέτα του "κοινωνικού κράτους", του "πατριωτικού ΠΑΣΟΚ" και του "κοινωνικού συμβολαίου" με το λαό που υπογράψαμε στις 3 Σεπτέμβρη του 1974 και γίνονται όλα "λαμπόγυαλο"!

Το ίδιο βράδυ, 4-5 ακόμα βουλευτές ή Υπουργοί, παραβρίσκονται στις εκπομπές - κρεματόρια των υπαλλήλων της εργολαβικής πλουτοκρατίας και πάει το ξεκατίνιασμα της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει ο Πρωθυπουργός "σύννεφο"!

Κάποιοι, λένε ότι όλα είναι "σικέ"! Το ΠΑΣΟΚ έτσι έμαθε να διοικεί και συνεχίζει έτσι αφού ο ελληνικός λαός πολιτικά είναι στη δεκαετία του πενήντα!

Μπορεί να έχουν δίκιο! Οι "άλλοι", όμως που συγκυβερνούν αυτήν τη στιγμή, πολιτεύονται με όρους του σήμερα!
Και οι σημερινές συνθήκες απαιτούν από τον Κυβερνήτη, παιδεία, γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, δυνατότητα λήψεις γρήγορων αποφάσεων, ακαριαία αντανακλαστικά στη διαχείριση κρίσεων,γνώση των προβλημάτων, δυνατότητα συνεργασίας με όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας, δυνατότητα επιλογής συνεργατών και δυνατότητα επιβολής επί των συνεργατών!

Αν οι λέξεις δεν είχαν χάσει το νόημά τους, θα έλεγα ότι η σημερινή Κυβέρνηση είναι φύσει και θέσει "η πιο επικίνδυνη Κυβέρνηση όλων των εποχών"! Ο επικεφαλής της, δε διαθέτει κανένα από τα παραπάνω ουσιαστικά προσόντα ώστε να γίνει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης σε μια κρίσιμη περίοδο της χώρας! Τα αλλεπάλληλα ψέμματα, ωμά και απροκάλυπτα, οι παλινωδίες στις αποφάσεις, τα εσκεμμένα λάθη στις αποφάσεις για μέτρα που βαρύνουν κοινωνικές ομάδες, σε συνδυασμό με το "απυρόβλητο" άλλων προνομιούχων κοινωνικών ομά


δων, έχουν καταστήσει την Κυβέρνηση εντελώς αναξιόπιστη, ακόμα και στην ηγεσία της "τρόικας"! Και όλα αυτά, 19 μόλις μήνες μετά τη θριαμβευτική εκλογή της, διάστημα στο οποίο, ουσιαστικά, έπαιζε χωρίς αντίπαλο!

Με την κατάσταση να έχει έτσι ή περίπου έτσι και με τη δυνατότητα της χώρας να αποφασίσει από μόνη της εκλογές περιορισμένη, έως αδύνατη, η μόνη λύση η οποία μπορεί να προσδώσει κύρος στη χώρα, αξιοπιστία προς τους εταίρους και ελπίδα προς το λαό είναι η σύγκλιση των δύο μεγάλων κομμάτων και όποιων από τα μικρά, για τοποθέτηση μιας "τρόικας" τεχνοκρατών ή παλαιών πολιτικών με κύρος στην κοινωνία και η συμφωνία ότι τα κόμματα αυτά θα στηρίξουν την όποια Κυβέρνηση αυτοί ορκίσουν, σε ένα πρόγραμμα διάσωσης το οποίο θα αποφασίσουν μαζί, αποδεσμεύοντας συγχρόνως τους Βουλευτές τους από την περίφημη "κομματική πειθαρχία"! Με τον τρόπο αυτό, θα αναλάβει ο κάθε Βουλευτής τις ευθύνες του και ο τελικός κριτής θα μπορεί στο τέλος της θητείας τους να τους κρίνει ανάλογα με το αποτέλεσμα της ψήφου που έδωσε ο καθένας στην έτσι στηριχθείσα Κυβέρνηση!

Είναι λύση "ριζοσπαστική", η οποία όμως, μπορεί , κάτω από προϋποθέσεις να διασώσει, εκτός από τη χώρα και την χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος!

Αν με ρωτήσετε να σας απαντήσω με ειλικρίνεια αν πιστεύω ότι μπορεί ο συγκεκριμένος Πρωθυπουργός να υιοθετήσει κάτι τόσο ριζοσπαστικό και εθνικό, θα σας απαντούσα απερίφραστα όχι! Γιατί, όπως σημείωσα και στην προηγούμενη ανάρτηση, ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται είναι τρομακτικά ίδιος με αυτόν με τον οποίο εκφράζεται! Και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται είναι αποσπασματικός, ανερμάτιστος και αγωνιώδης!

Είναι σα να λέει: "Ά ντε να τελειώνουμε να πάμε και καμιά βόλτα με το ποδήλατο"!


Υ.Γ.Οι φωτογραφίες των αείμνηστων Ηγετών, μπήκαν απλά για να διεγείρουν ιστορικούς, συναισθηματικούς και πολιτικούς συνειρμούς και όχι για να επιλέξουμε ανάμεσα από αυτούς τη ...Νέα Τρόικα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: