Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

"Δεν πουλάμε,δε χρωστάμε,δεν πληρώνουμε"!

Είναι ένα από συνθήματα που σε διάφορες εκδοχές, έχουν αναρτηθεί στην Πλατεία Συντάγματος από τους "Αγανακτισμένους" Πολίτες!



Το "σύνθημα", το θεωρώ απλώς "χαβαλετζήδικο", για να αποφύγω κάποια άλλη έκφραση!

Γιατί, όταν χρωστάς, που χρωστάμε, πρέπει να πληρώσεις! Και αν αυτά που βγάζεις δε φτάνουν για να πληρώσεις, που δε φτάνουν, τότε πουλάς! Τα πάντα! Αυτό έκαναν και μερικές από τις πιο "καλές" οικογένειες όταν "βάρεσαν κανόνι"! Για κάντε μια αναδρομή και θα δείτε πόσες μεγαλοοικογένειες, επειδή είχαν "μπέσα", πούλησαν τα πάντα για να μη χρωστάνε σε κανέναν και έζησαν με όσα έβγαζαν απ΄τη δουλειά τους πλέον! Τη μισθωμένη δουλειά τους!

Η χώρα μας τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια, συζητάει αενάως, φιλοσοφικώς και αορίστως περί "ιδιωτικοποιήσεων"!

Και ο σπαρασσόμενος στις καφετέριες, τις παραλίες και τα χιονισμένα σαλέ του Παρνασσού "ελληνοσελέμπριτις", άκουγε από τους ανίκανους πολιτικούς ταγούς στα στρογγυλά τραπέζια των εργοδοτών τους καναλαρχών,ότι π.χ. η Ολυμπιακή έμπαινε μέσα ένα δις δραχ. το Μήνα, πέταγε ένα "όχι ρε πoύστη μου", ρούφαγε μια γερή δόση από το φραπόγαλο made in Greece και άναβε ένα νέο marlboro, made in USA, γιατί, από το σοκ της είδησης, δεν είχε προσέξει ότι είχε κι΄άλλο αναμμένο στο τασάκι!


Αυτό, όμως, το ένα δις δραχμούλες το Μήνα, ήταν 12 δις το χρόνο και από το ΄90 που η παρέα Μητσοτάκη, Μάνου και Ανδριανόπουλου φώναζαν για απεμπλοκή από δραστηριότητες που έβαζαν το Κράτος "μέσα" έγιναν 240 δις, δραχμές πάντα! Μην το μετατρέψετε σε ευρώ! Δε θα μπορέσετε να κοιμηθείτε το βράδυ! Και δεν ήταν μόνο η Ολυμπιακή! Ήταν και ο ΟΣΕ! Ήταν και οι Αστικές! Ήταν και άλλοι Οργανισμοί που ως μόνο σκοπό είχαν τις προσλήψεις για τη δημιουργία κομματικών στρατών, χωρίς παραγωγή έργου!
Και έβγαιναν οι χορτάτοι και επιδοτούμενοι από τους εργοδότες τους συνδικαλιστές και μας έλεγαν ότι τους κατέβαινε! Κι εμείς, επειδή είχαμε κάποιον "δικό μας άνθρωπο" διορισμένο στους Οργανισμούς αυτούς ή προσδοκούσαμε να τρουπώσουμε κάποιον "δικό μας άνθρωπο" στο μέλλον, κάναμε πως δεν ακούμε, δε θέλαμε να δούμε, αδυνατούσαμε να πιστέψουμε, δε μπορούσαμε να παραδεχθούμε! Αποστρέφαμε το πρόσωπό μας από τη "χαίνουσα πληγή", νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα έπαυε να υπάρχει!

Όμως αυτή υπήρχε! Υπήρχε και μεγάλωνε! Μεγάλωνε και μολυνόταν! Και αφού οι ανίκανοι πολιτικοί μας κατάλαβαν ότι δε μπορούσαν να κάνουν τίποτα, φώναξαν το γιατρό! Και αυτός διέγνωσε τη βλάβη και έδωσε τη θεραπεία! Αλλά οι, πάντα, ανίκανοι πολιτικοί μας, αγόρασαν λάθος φάρμακα, τώρα από ανικανότητα, από βλακεία, από σκοπιμότητα, θα σας γελάσω, και ήρθε ξανά ο γιατρός και τους είπε:

-"Αφήστε θα αναλάβω εγώ! Επειδή, όμως η θεραπεία αυτή κοστίζει, θα πληρώνομαι και σε είδος! Ό,τι έχετε βρε αδερφέ! Κάνα οικοπεδάκι, κάνα διαμέρισμα εκεί ψηλά στην Πλάκα, νησάκια, υπέδαφος, ότι σας βρίσκεται πρόχειρο τέλος πάντων"!

Αλλά "του Έλληνα ο τράχηλος, ζυγόν δεν υποφέρει"!

-"ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ", λένε οι νέες Θερμοπύλες της Πλατείας Συντάγματος!

-Τώρα!!! Καληνύχτα σας! Λέω εγώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: