Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΟΤΕ μεν έτσι, ΟΤΕ δε αλλιώς!

-"Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα", είχε πει κάποτε ο Κάρολος Μάρξ!

Κάποιος άγνωστος, είχε πει ότι όταν προκαλείς την Ιστορία, αυτή εκδικείται!

-Πόσο μάλλον όταν προκαλείς την πρόσφατη Ιστορία, λέω εγώ!

Το 2008, η τότε Κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, έκανε το ένα από τα δύο μεγάλα βήματα σε ό,τι εννοούμε με τη λέξη "αποκρατικοποίηση"! Πούλησε το 30% του ΟΤΕ στους Γερμανούς! Το άλλο, θα θυμάστε ήταν η "Ολυμπιακή"!

Για το 30% του ΟΤΕ, λοιπόν οι Γερμανοί "έκοψαν" επιταγή περίπου 4 δις ευρώ!

Πολλά, είπαν μερικοί! Λίγα είπαν άλλοι! Σκάνδαλο, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

Η μεγάλη φωτογραφία, είναι από την τότε ιστορική επίσκεψη του ΓΑΠ στον ΟΤΕ, όπου με τους ακούραστους θεματοφύλακες των συμφερόντων του Λαού, τους συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ, συνεγείρουν τα πλήθη των εργαζόμενων στον Οργανισμό! Είπε και τι δεν είπε ο λαλίστατος τότε συμπαραστάτης των απανταχού καρεκλοκένταυρων του ΟΤΕ της ΔΕΗ του ΟΛΠ, του ΟΣΕ κ.λ.π.!

Τον επόμενο χρόνο, το 2009 η τότε Κυβέρνηση κάνοντας χρήση του όρου προτίμησης, που μπαίνει συνήθως σε τέτοιες συμβάσεις, πούλησε άλλο ένα 5% έναντι 674 εκ. ευρώ, ποσό που αντιπροσώπευε τότε 27,5 ευρώ ανά μετοχή, όταν την προηγούμενη μέρα η μετοχή του ΟΤΕ είχε στο ταμπλό 10 ευρώ!

Ως ένα δεύτερο ξεπούλημα χαρακτήρισε και πάλι ο πάντα υπεύθυνοε και εν δυνάμει Πρωθυπουργός, ΓΑΠ την διάθεση του 5% στους Γερμανούς!

Αλλά, της Ιστορίας, της αρέσουν τα παιχνίδια με τη μοίρα! Και σε ένα από αυτά, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, έπρεπε να γίνει Πρωθυπουργός! Και έγινε!

Το τί έγινε από τότε , μη σας τα γράφω και σας κουράζω, τα γνωρίζετε!

Έτσι, ο "υπερασπιστής του ιδρώτα του λαού", ο "θεματοφύλακας της δημόσιας περιουσίας", ο άνθρωπος που στην ομιλία του στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, είχε χαρακτηρίσει τον ΟΤΕ "στρατηγικής σημασίας με τον οποίο η χώρα μπορούσε να παίξει διεθνώς", αναγκάζεται κάτω από τις ειδικές οικονομικές συνθήκες για τις οποίες έχει πλέον ΚΑΙ ο ίδιος τεράστιες ευθύνες και όχι μόνο πολιτικές να πουλήσει ακόμα ένα κομμάτι του ΟΤΕ!

Αλλά εδώ, μπαίνει η εκδίκηση της Ιστορίας για την οποία γράψαμε πιο πάνω!

Για το 10% που διαθέτει, βάσει της συμφωνίας, στη DT, η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, παίρνει 400 εκ. ευρώ! Πολλά; Λίγα; Σκάνδαλο; Ποιός ξέρει!

Κάποιοι από την άλλη μεριά του Ατλαντικού (Wall Street Journal) γράφουν: "Οι Γερμανοί κλέβουν τους Έλληνες" !

Ότι και να συμβαίνει πάντως, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους ο υπέρτιτλος της φωτογραφίας:

-"Το ΠΑΣΟΚ, δεν πουλά! Χαρίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: