Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Περί συναινέσεως ο λόγος!...

Όταν ξεκίνησε αυτό το "μεγάλο ταξείδι μέσα στο βαθύ σκοτάδι" για τη χώρα μας, κάποιοι μίλησαν για απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας!
Τη φράση τη θεώρησα, τότε, υπερβολική! Ίσως και να ήταν!
Όμως κάποιες πράξεις και ιδιαίτερα οι παραλείψεις, πολιτικής και κομματικής σκοπιμότητας, της Κυβέρνησης, σχετικά με τη λήψη των μέτρων εκείνων τα οποία θα δημιουργούσαν κλίμα ισονομίας ως προς τα βάρη της αναδιάταξης της οικονομίας μας και τις προϋποθέσεις για την προς τα πάνω πορεία, ανάγκασαν τους πιστωτές μας να κάνουν τώρα ωμή επέμβαση, μέσω εκβιασμού στο εσωτερικό του πολιτικού μας συστήματος!

Ο εκβιασμός ο οποίος απευθύνεται ωμά και απροκάλυπτα πλέον προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, είναι αποτέλεσμα της αδράνειας και της άγνοιας κινδύνου από τα οποία έχει κυριευθεί η Κυβέρνηση σχεδόν εδώ και ένα χρόνο! Η υπογραφή του "μνημονίου", πριν ένα χρόνο, φαίνεται να λειτούργησε στον "οργανισμό" της Κυβέρνησης ως καταπραϊντικό, αντί να ενεργοποιήσει τα όποια αντανακλαστικά διέθεται και να αρχίσει να υλοποιεί τα μέτρα εκείνα τα οποία εκ των πραγμάτων θέλουν και ένα μεγάλο διάστημα να αποδώσουν αποτέλεσμα! Αντί αυτού επέλεξε την εύκολη λύση της καταλήστευσης των εισοδημάτων των μισθωτών και συνταξιούχων, αύξησε το ΦΠΑ και νέκρωσε την αγορά!
Από την άλλη, η Αξιωματική αντιπολίτευση, αμφιταλαντεύτηκε για πολλούς μήνες μέχρι να κάνει σαφείς τις προθέσεις της! Τώρα μόλις αρχίζει δειλά-δειλά να δηλώνει δημόσια ότι ουσιαστικά δε διαφωνεί με την αναγκαιότητα μέτρων, αλλά απλώς δε θεωρεί ορθά αυτά τα μέτρα! Με μια φράση: Δε διαφωνεί με όποιο μνημόνιο θα έσωζε τη χώρα! Διαφωνεί με ΑΥΤΌ το μνημόνιο!
Πρέπει όμως να πείσει για τη θέση της αυτή! Και απ΄ότι φαίνεται, πρέπει πρώτα να πείσει τους πιστωτές μας οι οποίοι ζητούν απροκάλυπτα "συναίνεση"! Αλλά η συναίνεση, έχει μέσα της την έννοια της οικειοθελούς αποδοχής! Δεν επιβάλλεται με βία ούτε με φόβο ούτε με εκβιασμό!
Σε ομαλές καταστάσεις, θα ήταν αδιανόητο αξιωματούχοι ξένων κρατών να διατύπωναν με τέτοια θρασύτητα τέτοιου είδους "συμβουλές" και "παραινέσεις"! Αλλά οι κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, κάθε άλλο παρά ομαλή είναι! Επομένως, χρειάζονται κρίσιμες αποφάσεις!
Από όλους!

2 σχόλια:

firiki2010 είπε...

Mερικές φορές αναρωτιέμαι μήπως διαφορες κουβέντες όπως του κ Ρεν μεγαλοποιούνται και δραματοποιούνται συνειδητά απο τους ενδιαφερόμενους όχι να συναινέσει ο Σαμαράς αλλά να εμφανισθεί ότι δεν δίδει μια απαραίτητη για την "σωτηρία" του τόπου συναίνεση.
Διότι κουβέντες περί "εθνικής συνεννόησης", "συναίνεσης"κλπ μια χαρά ακούγονται και κανένας δεν πρόκειται να σου πεί "Είμαι κατά της εθνικής συνεννόησης!"
Αλλά στην περίπτωση μας πρέπει πρώτα να συναινέσει η κυβέρνηση με τον ... εαυτό της για να ξέρουν και οι υπόλοιποι αν και με τι μπορούν να συναινέσουν. Και το κυβερνητικό μπάχαλο είναι αδύνατο να μην το γνωρίζουν οι διάφοροι Ολι Ρεν όπως είναι αδύνατο να μην γνωρίζουν ότι δεν είναι η ΝΔ που υποχρεώνει την κυβέρνηση να κάνει σημειωτόν.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Μάλλον κατάλαβαν οι κοινοτικοί ότι η Κυβέρνηση "μπάζει" νερά και καλούν εμμέσως την αξιωματική Αντιπολίτευση να βάλει πλάτη!
Η σημερινή δήλωση του Σαμαρά, νομίζω ότι βάζει τα πράγματα στη θέση τους!