Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Frau Merkel !

Αγαπητή κυρία Merkel,
Πρέπει να σας ξεκαθαρίσω από τις πρώτες λέξεις αυτής της επιστολής μου ότι, ενώ ουδέποτε στη ζωή μου υπήρξα ρατσιστής, εν τούτοις διακατέχομαι από γεννησιμιού μου από έναν ιδιότυπο "γερμανικό ρατσισμό" ! Μπορεί να φταίει το ότι οι συμπατριώτες σας σκότωσαν, λίγες μέρες πριν την απελευθέρωση της πατρίδας μου, τον παππού μου του οποίου πήρα το όνομα χωρίς να τον γνωρίσω! Μπορεί να φταίει το ότι ο πόλεμος και η "κατοχή" των γερμανικών στρατευμάτων ρήμαξε την πατρίδα μου, τα χωριά της, τον πλούτο της, το αποθεματικό της σε χρυσό, διέλυσε τον κοινωνικό ιστό, ξέσκισε τις ψυχές των ανθρώπων, μαύρισε τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς! Ίσως να φταίει το ότι έριξε ολόκληρη την Ευρώπη σε ένα νέο "Μεσαίωνα"! Ένα "Μεσαίωνα" έπειτα από τον οποίο, στην "Αναγέννηση" που ακολούθησε, κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να συμπεριλάβουν και τη Γερμανία! Λοιπόν, κυρία μου, ο ρατσισμός μου σχετικά με τη Γερμανία, έγκειται σε αυτό ακριβώς! Θεωρώ ότι η Γερμανία, για ό,τι προκάλεσε στην Ευρώπη, δεν έπρεπε ποτέ να λάβει την υπόσταση Κράτους! Η μεταπολεμική Γερμανία, έπρεπε να μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο, μετά την αφαίρεση των εδαφών που δεν της ανήκουν, και να δουλεύει για την παραγωγή φθηνών και καλών προϊόντων για την υπόλοιπη Ευρώπη! Υπερβολικό; Ίσως! Εφικτό όμως, και πάνω απ' όλα δίκαιο!
Για καλή σας τύχη, κυρία μου, μετά τον πόλεμο και την κατάρρευση του άθλιου ναζιστικού καθεστώτος, την τύχη της Γερμανίας, ανέλαβαν πολιτικοί άνδρες του μεγέθους ενός Έρχαρντ και ενός Αντενάουερ η ακτινοβολία των οποίων σε συνδυασμό με το πανευρωπαϊκό όραμα όλων των Ηγεσιών των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, είχε ως αποτέλεσμα η χώρα σας να "πέσει στα μαλακά" και με άγνωστους σε μας τους κοινούς θνητούς πόρους και παρά την ολοκληρωτική καταστροφή σε εγκαταστάσεις υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, να δημιουργήσει το περίφημο "γερμανικό θαύμα", μία παράμετρος του οποίου είναι και το ότι σήμερα έχει εσάς ως Καγκελάριο! Αλλά, προς θεού, μη συγκρίνουμε τα σκατά με την κολώνια!
Ένας από τους τελευταίους μεγάλους Ευρωπαίους Ηγέτες, ο συμπατριώτης σας Χέλμουτ Σμιτ, προ ημερών, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του σε οικονομική εφημερίδα σας κατηγορεί, με τακτ είναι η αλήθεια, ότι ενεργείτε " με όχι ευφυή τρόπο" και ότι τα μέλη της Κυβέρνησής σας, "...μαθαίνουν στη πράξη, ό, τι δεν ήξεραν εκ των προτέρων"! Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό όταν πρόκειται για την Κυβέρνηση της Γερμανίας! Κατηγορεί ακόμα ο κ. Σμιτ, την πολιτική ελίτ της Γερμανίας ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι "...συσσωρεύοντας πλεονάσματα, συμπεριφέρονται σαν την Κίνα! Μόνο που η Κίνα έχει δικό της νόμισμα και όχι ενιαίο"! Και συνεχίζοντας ο κ. Σμιτ καταλήγει ότι "...εάν η Γερμανία επέλεγε να παραμείνει στο Μάρκο, τότε σε είκοσι χρόνια θα δεχόταν επίθεση εντονότερη από αυτή που δέχτηκαν η Ελλάδα και η Ιρλανδία"!
Κυρία Merkel.
Πριν από λίγες εβδομάδες, στο Συνέδριο του Κόμματός σας, μεταξύ άλλων, είπατε ότι είναι άδικο να σας κατηγορούν οι άλλοι Ευρωπαίοι ενώ εσείς απλώς είστε εργατικοί και κάνετε καλά προϊόντα! Ακόμα και αυτό το τελευταίο, κυρία μου, ελέγχεται πλέον αφού, όταν κάποιος κατασκευάζει "καλά προϊόντα", δεν εκμαυλίζει κυβερνήσεις δίνοντας μίζες εκατομμυρίων ευρώ για να πλασάρει αυτά τα "καλά προϊόντα" και ελπίζω να αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς εννοώ! 'Ομως, πρέπει να σας θυμίσω ότι τα καλά προϊόντα γίνονται για να τα αγοράσουν και να τα χρησιμοποιήσουν πολίτες - καταναλωτές, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να παραχθούν! Αυτό αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη ύπαρξης της βιομηχανίας! 'Οταν, λοιπόν η σημερινή ηγεσία της Γερμανίας με την συμπεριφορά της "ωθεί" τον πληθυσμό της Ευρώπης σε πτώση της αγοραστικής του δύναμης, είτε αυτή η πτώση είναι πραγματική είτε ψυχολογική, αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα θα μεταφερθεί στην, κατά τα άλλα ευημερούσα, Γερμανία! Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει μια κάμψη 20% των εξαγωγών των, πανάκριβων, βιομηχανικών προϊόντων της χώρας σας πανευρωπαϊκά!
Κυρία μου,
Όταν οι μεγάλοι Ευρωπαίοι Ηγέτες των δεκαετιών '50 και '60, οραματίζονταν και υλοποιούσαν την Ενωμένη Ευρώπη, είχαν τον άνθρωπο στο προσκήνιο και τους αριθμούς σε δεύτερη μοίρα! Οι σημερινές Ηγεσίες της Ευρώπης, υποταγμένες στα αδηφάγα συμφέροντα των πολυεθνικών, βλέπουν μόνο αριθμούς! Αλλά η Ευρώπη κατοικείται από ανθρώπους! Ανθρώπους με διαφορετική Ιστορία, διαφορετική νοοτροπία, συνήθειες, πολιτισμό, κουλτούρα! Όλα αυτά, δεν μπορούν να ισοπεδωθούν για να μπορέσει η νέα τάξη πραγμάτων να κάνει τον Ιταλό, τον Πορτογάλο τον Ισπανό τον Ιρλανδό, το Έλληνα να συμπεριφέρονται όπως ο Ολλανδός, ο Γερμανός ή ο Πολωνός! Μελετήστε την Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος! Θα αντιληφθείτε το μεγαλείο της διαφορετικότητας στη Μουσική, στο Θέατρο, στη Λογοτεχνία, στην αντίληψη που έχουν οι Λαοί της Ευρώπης για τη ζωή, το έρωτα, την οικογένεια! Όλα λειτουργούν μέσα σε μια συμπληρωματική αρμονία! Το ένα δεν αποκλείει το άλλο! Όλοι παρακολουθούμε την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης με έργα συνθετών της Εσπερίας Ευρώπης, αλλά το κτήριο όπου γίνεται η Συναυλία, είναι προσφορά ενός πλούσιου Έλληνα εμπόρου!
Με λίγα λόγια, κυρία μου, μπορεί οι Ιταλοί π.χ., να μη μπορούν να κατασκευάσουν πανίσχυρα υποβρύχια, έστω και σαν τα σκάρτα που μας πουλήσατε, αλλά κι εσείς δεν μπορείτε να κατασκευάσετε FERRARI!
Ούτε θα σας το ζητούσαμε, άλλωστε!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Your blog is very nice. I have a blog. You should visit and follow my blog.

http://mehmetaydiner.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ναι..δυστυχως εισαι ρατσιστης , αλλα και ανιστορητος . η γερμανια εκτος απο κοιτιδα του ευρωπαικου και του παγκοσμιου πολιτισμου ειναι και μια χωρα "αυτοδιμιουργητη" χωρις εκμεταλευση αποικιων κ.λ.π. τωρα οσον αφορα τον ναζισμο...το μονο που θα σου γραψω ειναι , σκεψου μονο τις συνθηκες που οδηγησαν σε μια τετοια επιλογη την γερμανια του γκαιτε του νιτσε του μαρξ του τομας μαν και αλλων επιστημονων και καλλιτεχνοδιανοουμενων.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ούτε ρατσιστής ούτε ανιστόρητος, φίλε μου! Η αλήθεια πονάει, κυρίως όσους έχουν συμπάθειες σε "φίλες χώρες"! Η ύπαρκη εκπληκτικών ανθρώπων του πνεύματος της τέχνης και της επιστήμης, δεν εμπόδισε το μέσο Γερμανό να πλημμυρίζει τις πλατείς των Γερμανικών Πόλεων και να χαιρετάει φασιστικα τις ορδές του αγράμματου "κανίβαλου" λοχία στον οποίο είχε υπαταχθεί πλήρως! Και αυτό δεν ήταν τυχαίο! Μέσα του, ο "μέσος Γερμανός" έχει την αίσθηση της γεννετικής υπεροχής έναντι άλλων Λαών!Κανένα λάϊκό κίνημα δεν εκδηλώθηκε εναντίον του "Φύρερ"! Όποια προσπάθεια ανατροπής, έγινε από κάποιοιους πεφωτισμένους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς οι οποίοι, μετά την αποτυχία τους εξαφανίστηκαν!
Ακόμα και οι πόλεμοι έχουν κανόνες! Μπορείς εσύ να μου εξηγήσεις το διαμελισμό και τις αγριότητες κατά της Πολωνίας; Μπορείς να δώσεις απαντήσεις για τα εκατομμύρια νεκρών αμάχων από στερήσεις, βασανισμούς και πείνα; Μπορείς να ταυτίσεις τους Γκέτε, Μαρξ, Νίτσε, Ορφ, Χόλμπαιν και άλλους, με τις αγριότητες κατά των αμάχων Εβραίων; Μπορείς να αντικρύζεις, ακόμα και τώρα τις σκηνές των τρένων με παιδιά γυναίκες και γέροντες να οδεύουν προς τα στρατόπαιδα της οριστικής διαγραφής; Και αυτά αγαπητέ μου έγιναν πριν μόλις 60 χρόνια!
Τώρα τα περί "αυτοδημιούργητης" Γερμανίας, θα γελάσω! Ρίμαξαν όλο τον πολιτιστικό και οικονομικό πλούτο των περισσότερων χωρών της Ευρώπης!Πίνακες, γλυπτά, χρυσός κειμήλια και άλλα έργα τέχνης, βρίσκονται σε συλλογές Γερμανών πολιτών ή σε γερμανικά μουσεία!
Να συγχωρούμε ναι, να ανεχόμαστε , έστω! Ποτέ, όμως να μη ξεχνάμε!
Γιατί οι λαοί χωρίς μνήμη, είναι καταδικασμένοι από την Ιστορία!

Ανώνυμος είπε...

εγω αυτο που θελω να πω , ειναι οτι ο φασισμος αφου επικρατησε εκει ...σημαινει οτι θα μπορουσε ,κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες (ιστορικες, κοινωνικες , οικονομικες, πολιτικες κ.λ.π.)να επικρατηση οπουδηποτε! και ειδικοτερα πολυ ποιο ευκολα σε κρατη και κοινωνιες που δεν ειχαν την γερμανικη υποδομη (σε επιστημη και υψηλη τεχνη εννοω) Τωρα οσον αφορα αυτα τα περι πολεμικων λαφυρων ...δεν τα καταλαβαινω , ηττημενοι και λαφυρα? τελος παντων ζητω συγνωμη αν ημουν στο πρωτο μου σχολιο λιγο αποτομος , ευχομαι καλο β ραδυ και καλα χριστουγεννα

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ευπρόσδεκτος πάντα και με όποιες απόψεις! Άλλωστε μέσα από τις αντιπαραθέσεις,πλάθονται τα "πιστεύω" μας, τα οποία δεν πρέπει να είναι μονολιθικά και αμετακίνητα!
Σου εύχομαι υγεία και καλές γιορτές.