Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Σ' ευχαριστούμε Σμάρω!...

Στον κινηματογράφο, όπως και στη ζωή, υπάρχουν ρόλοι! Μεγάλοι, μικροί, σημαντικοί, ασήμαντοι, ενδιαφέροντες, αδιάφοροι! Ο Κινηματογράφος, το Θέατρο, η Τέχνη γενικότερα, αντιγράφουν, ή καλύτερα περιγράφουν, τη ζωή και το ήθος της!
Συνήθως εμείς οι απλοί άνθρωποι, ταυτιζόμαστε με τους ρόλους των δυνατών, των "πρώτων", των πρωταγωνιστών! Οι άλλοι, οι "δεύτεροι", οι "καρατερίστες", εκείνοι που "παίζουν" χαρακτήρες επί το ελληνικότερον, περνάνε στην κρίση μας σε δεύτερη μοίρα!
Μια τέτοια σπουδαία "καρατερίστρια" ηθοποιός του Θεάτρου και του Κινηματογράφου, υπήρξε και η Σμάρω Στεφανίδου, που πέθανε χθες, πλήρης ημερών!
Απολαύστε την μαζί με ένα άλλο ιερό "τέρας" του παλιού καλού ελληνικού σινεμά , το Βασίλη Λογοθετίδη, σε σκηνή της κλασσικής ταινίας "Δεσποινίς ετών 39!

5 σχόλια:

παρναSOS είπε...

Τέλεια ανάρτηση, πόσο τυχεροί υπήρξαμε που μεγαλώσαμε μ' αυτές τις ταινίες...... α αν έχεις κάτι γράψε για σταυρούς γιατί το ΥΠΕΣ δεν έχει τίποτα......

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ παρναSOS:
Μη βιάζεσαι! Μπορεί η τεχνολογία να έχει κάνει θαύματα, το δημόσιο όμως πάει με τον "αραμπά"!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις μια ευαισθησία σε θέματα πολιτισμού και τέχνης ή ιδέα μου είναι! Μπράβο, συνέχισε!

mahler76 είπε...

έφυγε κι αυτή :(

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Τώρα που το καλοσκέφτομαι, όλοι "αυτοί" οι τύποι της απρόμαυρης TV του τέλους της δεκαετίας του '60 και αυτής του '70,μας έλυναν το πρόβλημα της φοιτητικής μας αφραγκίας τα Σαββατόβραδα, με την "Ελληνική ταινία μεγάλου μήκους"!
mahler την καλλησπέρα μου!