Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ψωνάρα!...

Ε, λοιπόν, όποιος νομίζει ότι θα σχολιάσω το ότι, το "μαραθώνιο" αθλητικό "σετάκι" του κ. Παπανδρέου, κοστίζει όσο δύο μηνιαίες συντάξεις ΙΚΑ, πριν την αφαίμαξη από τον αθλητή Πρωθυπουργό, κάνει λάθος γιατί εγώ,τέτοια κακόβουλα σχόλια, δεν κάνω!
Όμως, μετά την κυριακάτικη εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στο Μαραθώνιο Κλασσικής Διαδρομής, επιβεβαιώθηκε η άποψη μου, ότι ο άνθρωπος αυτός, κάτι άλλο ήθελε τελικά να γίνει στη ζωή του, αλλά στους σκοτεινούς, συντηρητικούς και ανήλιαγους διαδρόμους της πολιτικοκρατούμενης οικογένειάς του, μέσα στους οποίους μεγάλωσε, του θόλωσαν το όνειρο, του πήραν την ελπίδα και στη θέση της έβαλαν μια καρέκλα ένα στέμμα και μια κόκκινη χλαμύδα! Και ξαφνικά, εκεί που βούρκωναν τα παιδικά του μάτια όταν έχανε από αυτά το μικρό τρίκυκλο ποδήλατό του, πίσω από μια βαριά μπλε σκούρα βελούδινη κουρτίνα, ακούστηκε η φωνή του πεπρωμένου του που του φώναζε: "Γιώργο, άσε τις μαλακίες, εσύ δεν είσαι γι αυτά! Εσύ, είσαι γεννημένος για Πρωθυπουργός"!
Αυτό ήταν! Από 'κείνη τη στιγμή, ο μικρός, αδύναμος και άβουλος γόνος της μεγάλης πολιτικής δυναστείας, ορκίστηκε ότι μπορεί να κάνει αυτό που ήθελαν οι άλλοι, αλλά τότε κι αυτός θα έκανε ό,τι στερήθηκε στα παιδικά του χρόνια!
Κυρίες και κύριοι, αυτό που βλέπετε συχνά πυκνά στις οθόνες σας και στις φωτογραφίες των εφημερίδων σας, δεν είναι ανάγκη, δεν είναι "μάρκετινγκ" δεν είναι ψώνιο, αλλά είναι η αντίδραση ενός καταπιεσμένου παιδιού σε αντρική ηλικία!
Όποιος έχει στοιχειώδη παρατηρητικότητα θα προσέξει στις πλαϊνές φωτογραφίες, την αγωνία στο πρόσωπο του Γιώργου! Εκεί που οι άλλοι γύρω του το έχουν ρίξει στο "χαβαλέ", αυτός, ελέγχει τον τρικέφαλο του, τεστάρει το χρονόμετρο του και παίρνει την κατάλληλη θέση για να πάρει από την αρχή "κεφάλι"! Το ποδήλατο στην Κηφισιά, το κανό στο Αιγαίο και τα μοναχικά μπάνια στα "Βραχάκια" της Ιτέας, δεν ήταν παρά η προγύμναση για το μεγάλο όνειρο κάθε γυμνασμένου αθλητή: Τη συμμετοχή στο Μαραθώνιο Δρόμο της Κλασσικής Διαδρομής!
Γιατί, όταν είσαι Πρωθυπουργός της πτωχής πλην ιστορικής αυτής χώρας κάνεις πράγματα που κάνουν τον Ομπάμα και τον Κλίντον να σκάνε από τη ζήλια τους!

5 σχόλια:

παρναSOS είπε...

Το σχόλιο είναι απο το "tromaktiko"....
H Ελλάδα ΔΕΝ διαθέτει Τύπο, ούτε γιά να γελοιοποιήσει ένα κουτοπόνηρο ανθρωπάκι.
Βρε σεις, έχετε ξαναδεί ΔΡΟΜΕΑ να φοράει Spandex (!), το οποίο είναι μεν κατάλληλο γιά ποδηλασία, ΑΛΛΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ΤΡΕΞΙΜΟ, και ειδικότερα ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ;
Άντε και στον επόμενο μαραθώνιο να δουμε τον ΓΑΠ με καταδυτική στολή mares!

Antilogos είπε...

Και με ποιόν θα "κοντράρετε" τώρα αγαπητέ που ο άλλος εξαφανίστηκε ;;;

:)))

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ παρναSOS:
Γι αυτό λέω ότι το άτομο είναι "δήθεν"!

@ Antilogos:
Έλα, ντε!!!

stefanos είπε...

Τελικά είμαστε ικανοί μόνο για νουβέλες και ευθυμογραφήματα; Αν τον δούμε να υποστηρίζει το pride parade, διαμαρτυρόμενος κατά του κοινωνικού ρατσισμού και διακρίσεων, τι τύπου ιστοριούλα ή δοκίμιο θα γράψουμε; Τόσο πια κόμπλεξ, "εξυπνακισμός" και κακοήθεια;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ stefanos:
"Αν" τον δούμε σε κάτιο τέτοιο, θα το σκεφτούμε τότε!
Φίλε μου, πολλές φορές η σάτυρα είτε του γραπτού λόγου είτε μέσω της γελοιογραφίας δεν καυτηριάζει το θέμα αλλά τον τρόπο! Και μπορεί ο τρόπος, να γελοιοποιεί το θέμα!
Ασφαλώς θα είδες τις εκατοντάδες γελοιογραφίες όλων των εφημερίδων αυτές τις ημέρες σχετικά με το θέμα αυτό!...