Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ας βγάλουμε την εξαθλίωση απ' τις ψυχές μας!...

Πριν από λίγη ώρα, η πολύ προσεγμένη ιστοσελίδα AmfissaPress, έκανε μια ανάρτηση σχετικά με τη υπερχείλιση ενός χειμάρρου της περιοχής μας, στα πρανή του οποίου, έπειτα από σχετική διαμόρφωση, ο Δήμος είχε εγκαταστήσει ομάδα Τσιγγάνων! Από την υπερχείλιση κινδύνευσαν να πνιγούν άνθρωποι! Ασφαλώς δεν ήταν στις προθέσεις του Δήμου κάτι τέτοιο! Πρόκειται για μια κακή εκτίμηση που προήλθε από το ότι ο σχετικός Χείμαρρος,σπάνια παρουσιάζει τέτοια συμπεριφορά!
Στην ανάρτηση, σχολίασε ένας φίλος με το ψευδώνυμο "beloved": Δείτε το εδώ !
Στο φίλο αυτόν, αφιερώνω το παρακάτω video, έτσι για να προβληματιστούμε λίγο:

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ


Η βρώμικη επένδυση του Κατάρ στον Αστακό εκτός από επιχειρηματικούς λόγους ή ενδεχόμενες ενδοκυβερνητικές διαφωνίες ακυρώθηκε και εξ αιτίας των αντιδράσεων του λαού της περιοχής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμφισβήτητα ήταν η μόνη κοινοβουλευτική δύναμη που από την αρχή, με συνεχείς πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή και στο δρόμο, αγωνίστηκε μαζί με τους κατοίκους του Αστακού και της ευρύτερης περιοχής να ακυρωθεί αυτή η καταστροφική για το περιβάλλον και την απασχόληση επένδυση, όταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ την προωθούσαν ή την ήθελαν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις σφύριζαν αδιάφορα.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να σταματήσει ο Αστακός να θεωρείται από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού ένα "καταραμένο" μέρος που σπρώχνουν σταθερά την τελευταία 20ετία προς αυτόν βρώμικές ύποπτες και αδιαφανείς επενδύσεις. Να υπάρξει επιτέλους ένα αναπτυξιακό σχέδιο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων στο Πλατυγυάλι Αστακού ως διαμετακομιστικό εμπορικό κέντρο, όπως εξάλλου είχε αρχικά σχεδιαστεί και γι' αυτό επιδοτηθεί από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, με ήπια βιομηχανική παραγωγή που να αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής (επεξεργασία - συσκευασία -τυποποίηση αγροτικών, κτηνοτροφικών προϊόντων, αλιευμάτων κλπ) για να υπάρξει οικονομική αναζωογόνηση και νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τον συγκεκριμένο σχολιογράφο θα τον καταλάβαινα μόνο αν είχε κάποιες προσωπικές δυσάρεστες εμπειρίες.
Π.χ. δεν είναι καθόλου παράλογο να γίνεις "ρατσιστής" αν κάποιοι "γύφτοι" σου κλέψουν τη σοδειά που με τόσο κόπο έκανες, αν κάποιοι Ρουμάνοι σου ρημάζουν το εξοχικό κάθε μήνα, αν κάποιοι άλλοι σου ανοίξουν την πόρτα του αυτοκινήτου στο αμάξι και σου κλέψουν την τσάντα ή σε ληστέψουν στη μέση του δρόμου με την απειλή μαχαιριού...

Και να πούμε και το εξής: "ρατσισμός" σημαίνει πως θεωρώ τη δική μου φυλή ανώτερη απ' τις άλλες.
Το να αισθάνομαι αηδία με κάποιες κατηγορίες ανθρώπων που ζουν παρασυτικά και εις βάρος του κοινωνικού συνόλου δεν είναι ρατσισμός.

Πιστεύω πως ο σχολιογράφος θα είχε την ίδια ακριβώς άποψη αν οι "παρασιτικά βιούντες" ήταν Σουηδοί ή Γερμανοί.
Άρα, δεν μπαίνει ζήτημα ρατσισμού...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Φίλε ΑΣΚΑΡ ο σχολιογράφος που μου έδωσε την αφορμή για το post, γράφει κάπου ότι τα παιδιά της Αφρικής είναι άλλο και το "γυφτάκια" που ,σημειώνω, κινδύνευσαν να πνιγούν, είναι άλλο! Αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ!