Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Δήμος Δελφών!

Βαρύ το όνομα, τεράστιες οι προσδοκίες των Πολιτών,μεγάλες οι ευθύνες!
Η πρώην Επαρχία Παρνασσίδας, του πρώην Νομού Φωκίδας, φορτωμένα και τα δύο αυτά ονόματα με μεγάλη ιστορία, αρχαία και σύγχρονη, είχαν την τιμή και την τύχη να επενδυθούν με ένα όνομα που από μόνο του είναι ένας μεγάλος Ιστορικός Μύθος! Η νέα ονομασία της περιοχής αυτής των περίπου 33000 ψυχών, θα λέγεται στο εξής Δήμος Δελφών!
Στις 7 Νοεμβρίου, οι Πολίτες του νεοσύστατου Δήμου με τη μεγάλη Ιστορία, καλούμαστε να επιλέξουμε αυτούς που διαθέτουν το ειδικό βάρος για να οργανώσουν το νέο Δήμο και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε το εγχείρημα που ακούει στο όνομα "Καλλικράτης", να μη μείνει γράμμα κενό, αλλά να αποκτήσει εκείνες τις βάσεις και τις υποδομές για τη σωστή και δίκαιη διαχείριση της τεράστιας πολιτισμικής κληρονομιάς που μας κληροδοτεί η ιστορία αυτού του φτωχού αλλά ευλογημένου τόπου!
Πρόκειται για έναν τόπο που ξεκινάει από τις δασωμένες πλαγιές της βορειοδυτικής Γκιώνας, με το Μαυρολιθάρι, την Καστριώτισσα και τον Αθανάσιο Διάκο, κατεβαίνει στο οροπέδιο της Γραβιάς των Καστελίων και της Μαριολάτας, ανεβαίνει στις ανατολικές πλαγιές του Παρνασσού, από το γραφικά ελατοχώρια Πολύδροσο, Λιλαία, και Επτάλοφο, διασχίζει τα χιονοδρομικά του Παρνασσού και κατεβαίνει μέσω Δελφών στον Ευλογημένο και ξακουστό, Ελαιώνα της Άμφισσας-Ιτέας, προχωράει νοτιοδυτικά στο Γαλαξίδι και μέσω Βουνιχώρας και Αγίας Ευθυμίας, αγκαλιάζει το λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας του νέου Δήμου την Άμφισσα! Είναι ένας φτωχός τόπος, που όμως έχει ... τα πάντα! Αυτά "τα πάντα", καλούνται να αξιοποιήσουν οι επόμενοι δημοτικοί άρχοντες και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουν με οργάνωση και ορθολογική εκμετάλλευση των πόρων να ανακουφίσουν αυτούς που κόντρα στην μόδα της αστυφιλίας, επέλεξαν να μείνουν και να δημιουργήσουν σε τούτη τη γη!
Το εγχείρημα, όσο κι αν φαίνεται, δεν είναι εύκολο! Μέσα όμως από τις γεωφυσικές και παραγωγικές αντιθέσεις του νέου Δήμου, μπορεί κανείς με αγώνα θέληση και συλλογικότητα να πετύχει τη σύνθεση! Ικανή και αναγκαία συνθήκη είναι να επιλεγούν οι ικανοί!
Αλλά, περί αυτού, το λόγο και την ευθύνη, έχουν οι Πολίτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: