Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά!...

Συνεχίζουμε σήμερα και ολοκληρώνουμε, την ... τριλογία την αφιερωμένη στη Νέα Δημοκρατία, εν όψει του Συνεδρίου της! Αφού διατυπώσαμε την άποψή μας σχετικά με τον ιδεολογικό προσανατολισμό και τις επιμέρους πολιτικές, σήμερα θα ολοκληρώσουμε με αυτό που αναφέρει ο τίτλος! Με το στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ.!
Τα κόμματα, επειδή πρέπει να διαθέτουν τεράστιο αριθμό ενημερωμένων και δυναμικών στελεχών, μοιάζουν με τις επιχειρήσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται ως "εντάσεως εργασίας", δηλαδή για το τελικό αποτέλεσμα το βάρος πέφτει στους ανθρώπους και όχι π.χ. στην τεχνολογία ή το κεφάλαιο που θα διαθέσεις! Ένα κόμμα εξουσίας, έχοντας μια δεξαμενή εκατομμυρίων πετυχημένων ανθρώπων να διαλέξει, θεωρητικά δεν έχει πρόβλημα να πετύχει τους καλύτερους! Είναι όμως έτσι; Πιστεύω πως όχι! Τα τελευταία τριάντα χρόνια η Ν.Δ. έπεσε μέσα στην παγίδα του Ανδρέα Παπανδρέου περί δήθεν ανοίγματος του Κράτους στην κοινωνία και άρχισε και αυτή τις "εκπτώσεις" στα κριτήρια επιλογής των στελεχών της! Και ο μεν Ανδρέας Παπανδρέου, είχε ένα στόχο! Την άλωση και διάλυση του Κράτους, πράγμα το οποίο και κατόρθωσε, όπως περίτρανα πανθομολογείται σήμερα! Η Ν.Δ. όμως ΤΌΤΕ, έπρεπε να σταθεί "απέναντι"! Δεν το έκανε! Υπέκυψε! Και σήμερα πληρώνει τα επίχειρα αυτής της τακτικής της, μιας τακτικής έξω από την ιδεολογία της και την πολιτική της κουλτούρα!
Απίθανοι άνθρωποι με ανομοιογενείς αντιλήψεις ακόμα και για τη λειτουργία της δημοκρατίας και του Κράτους, κόλλησαν δίπλα σε Βουλευτές, Υπουργούς και Συνδικαλιστές και, αυτόματα απέκτησαν κομματική ιδιότητα, πολιτικό λόγο και, κυρίως, οιονεί δικαίωμα διεκδίκησης θέσης στον κρατικό μηχανισμό, τουλάχιστον!
Επί των κριτηρίων επιλογής των υποψηφίων Βουλευτών, Δημάρχων, Νομαρχών κ.λ.π., έγιναν απίστευτες "εκπτώσεις", τόσο στα τυπικά, όσο, κυρίως , στα ουσιαστικά προσόντα, με αυτό που κυριαρχεί να είναι το "αν μπορεί να πάρει τις εκλογές", δηλαδή, αν το βράδυ στους χάρτες θα βαφεί η Ελλάδα μπλε ή πράσινη! Το αν ο συγκεκριμένος, μπορεί να διαχειριστεί την εκλογή του, με την κλασσική έννοια του όρου, λίγους ή και κανέναν ενδιέφερε! Εκτίμησή μου είναι ότι στην τελευταία διακυβέρνηση η Ν.Δ., πλήρωσε αυτήν ακριβώς την επιλογή της!
Έτσι, σήμερα το κόμμα να είναι, ουσιαστικά αποψιλωμένο τόσο από κοινοβουλευτικά στελέχη όσο και από στελέχη δεύτερης γραμμής, αυτά δηλαδή που σηκώνουν το βάρος της Δημόσιας Διοίκησης όταν το κόμμα έρχεται στην εξουσία! Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στελέχη των ΟΤΑ , τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν, ακόμα και εάν πρόκειται να χάσει το κόμμα το σχετικό Δήμο! Άνθρωποι που τιμήθηκαν κατ' επανάληψη από το κόμμα με την επιλογή τους, δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνουν με "αυτοκρατορικό" τρόπο την υποψηφιότητά τους, εν αγνοία του κόμματος φέρνοντας σε δύσκολη θέση το νέο Αρχηγό! Στο σπίτι τους έναντι οιουδήποτε πολιτικού ή κομματικού κόστους! Βουλευτές οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε διασκεδαστές της κοινής γνώμης και προσκαλούνται συνεχώς στα "κανάλια"
για να ανεβάζουν τη θεαματικότητά τους, δεν έχουν θέση σε ένα κόμμα εξουσίας! Ας καταλάβουν κάποτε στη "Ρηγίλλης", ότι όσο ανεβαίνουν τα ποσοστά θεαματικότητας των
"καναλιών" με κάποιους "διασκεδαστές" πολιτικούς, τόσο πέφτουν τα ποσοστά του κόμματος! Στελέχη Κυβερνητικά της προηγούμενης Κυβέρνησης τα οποία υπέκυψαν σε φαινόμενα οίησης, νεποτισμού και νεοπλουτισμού, ανεξάρτητα πολιτικής καταγωγής, πρέπει να εξοβελιστούν από τον κομματικό κορμό! Υπάρχουν πρόσωπα σήμερα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που δεν κάνουν τη διαφορά! Και οι καιροί επιβάλλουν πρόσωπα που να μη θυμίζουν σε τίποτε απλούς διαχειριστές πελατειακών μικροσυμφερόντων! Οι καιροί θέλουν ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες με όρεξη για δουλειά και με βιογραφικά από τα οποία να προκύπτει ότι είναι ΚΑΙ αποτελεσματικοί! Ένας "γκουρού" του management, έγραψε κάποτε: "Μάνατζερ είναι αυτός ο οποίος θα κάνει όλες τις εργασίες για να βαφεί σωστά ένας τοίχος! Ηγέτης, είναι αυτός ο οποίος θα βάλει τη σκάλα στο σωστό τοίχο"! Αν ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει να γίνει Ηγέτης, πρέπει πρώτα να βρει αυτούς που θα βάψουν σωστά τον τοίχο, αλλά πρέπει συγχρόνως να βρει και το σωστό τοίχο για να βάλει τη σκάλα! Ποιος είπε ότι, αυτό, είναι εύκολη δουλειά! Στο τέλος, όμως, της διαδικασίας, ελάχιστοι θα μπορούν να τον αμφισβητήσουν!

6 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Θεωρώ πολύ εύστοχη την παρατήρησή σου πως απ' το 1981 και μετά η Ν.Δ. προσπάθησε να γίνει ένα "γαλάζιο ΠΑΣΟΚ"!
Για λόγους που δεν είναι του παρόντος, η επιχείρηση "αντιγραφής του ΠΑΣΟΚ" σε όλα τα επίπεδα, ήταν επόμενο να στεφθεί από παταγώδη αποτυχία...
(εδώ φθάσαμε στο σημείο ό ίδιος ο Καραμανλής ο Νωθρός να εκφράζει δημόσια τον θαυμασμό του για τον Αντρέα)

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ασκαρδαμυκτί:
Ακριβέστατα, αγαπητέ φίλε! Τα είπες όλα σε μια παράγραφο!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πάντως μου άρεσε που αφιέρωσες στη Ν.Δ. μια "τριλογία"!
Σημειωτέον πως οι αρχαίοι ποιητές ανέβαζαν στα θέατρα "τριλογίες", δηλ. τρεις ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ μαζί!
χαχαχα

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Εδώ, έχουμε... μία Τραγωδία αλλά για λόγους οικονομίας της ανάρτησης την έσπασα στα τρία!

Ανώνυμος είπε...

βλακειας το αναγνωσμα.λυπαμαι για το χρονο που σπαταλησα να διαβασω το "πονημα".η δεξια απετυχε μας λες γιατι αντεγραψε το πασοκ.στην προηγουμενη αναρτηση κατηγορεις τον κουτρουμανη και το λοβερδο για τις ακραια δεξιες και νεοφιλελευθερες πολιτικες που εφαρμοζουν.
δικο σου ειναι το μπλογκ και γραφεις οτι γουσταρεις.δικαιωμα σου και μαγκια σου.αποφασισε ομως τι τελικα θες και μη μας δουλευεις.
εκτος και αν γραφεις μονο για να γραφεις ή εισαι ενας απο αυτους που γκρινιαζουν με ολα απλα και μονο για να κανουν φασαρια

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Αγαπητέ μου αν δεν καταλάβουμε ότι το πολιτικό πρόβλημα της πατρίδας μας οφείλεται πρώτον στο ότι το λεγόμενο πολιτικό προσωπικό δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεύτερον στο ότι τα κόμματα θέλουν να εμφανίζονται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι τότε θα πάει μακρυά αυτό το χάλι!
Είχαμε μια "σοσιαλίζουσα" ΝΔ, και ένα νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ!
Αυτό δεν είναι "ιδεολογική αποστασία" είναι "ιδεολογική ανυπαρξία"! Γι αυτό μας έχουν τρελάνει όλους!