Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Χρειάζονται απαντήσεις, όχι υπεκφυγές!...

Το ελατήριο, έχει, εκ κατασκευής, μια καταπληκτική ιδιότητα! Όσο πιο πολύ το πιέζεις, τόσο μεγαλώνει η δύναμη με την οποία μπορεί να εκτιναχθεί! Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να συμβεί αυτό είναι να έχει κατασκευαστεί από καλά υλικά και το σπείρωμά του να μην έχει διαβρωθεί από κακή χρήση! Την ιδέα γι αυτήν τη μικρή ...έκθεση περί του ελατηρίου, μου την έδωσε η συρρίκνωση την οποία φαίνεται να υφίσταται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας! Είναι αυτονόητο ότι ελπίζω τα ελατήριά της να λειτουργήσουν και να αποδώσουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα! Σε αντίθετη περίπτωση θα κάνει ένα βαθύ κάθισμα από το οποίο, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αναταθεί!
Τα κόμματα, συνηθίζουμε να λέμε, είναι ζωντανοί οργανισμοί με γρήγορα αντανακλαστικά που μπορούν να διορθώνουν γρήγορα τα λάθη τους! Δε διαφωνώ. Όμως για να γίνει αυτό, πρέπει να συντρέχουν, αθροιστικά, τρεις βασικές προϋποθέσεις: Να διαθέτουν ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα, να διαθέτουν την ικανότητα να επεξεργάζονται, κατά περίπτωση, επί μέρους πολιτικές και, το σπουδαιότερο, να διαθέτουν τους κατάλληλους ανθρώπους οι οποίοι είτε εντός είτε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, να έχουν την ικανότητα αφομοίωσης και πρακτικής εφαρμογής των πολιτικών αυτώνΝέα Δημοκρατία των τελευταίων 20 ετών κανένα από τα τρία παραπάνω κριτήρια δεν τηρούσε σε βαθμό ικανοποιητικό! Το θέμα της ιδεολογικής διαύγειας το αναπτύξαμε, στο μέτρο του δυνατού σε προηγούμενη ανάρτησή μας!
Σήμερα θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε το δεύτερο, με την ελπίδα η ανάπτυξη να είναι περιεκτική στο βαθμό που πρέπει να είναι σύντομη. Είναι αυτονόητο ότι εδώ δε θα κάνω κριτική της προηγούμενης διακυβέρνησης, για πολλούς λόγους!
Όταν ένα κόμμα εξουσίας, οδηγείται στην αντιπολίτευση, μετά την περίοδο της αυτοκριτικής, που για τη Ν.Δ. δεν είναι κάτι που να το "παιδεύει", αρχίζει να δομεί τις επί μέρους πολιτικές με βάση τις ανάγκες του τόπου και του πως αυτές ικανοποιούνται από την Κυβέρνηση. Ιδιαίτερα η σημερινή συγκυρία, επιβάλει στη Ν.Δ. να εφεύρει απαντήσεις σε όλα τα ζέοντα θέματα της οικονομίας ( έλλειμμα, μέτρα, ασφαλιστικό κ.λ.π.) με κριτήρια εθνικά, μακροπρόθεσμα και όχι αλιευμένα μέσα από ομιχλώδεις συνδικαλιστικοσυντεχνιακούς διαδρόμους! Πιστεύουμε, ότι η θέση του κόμματος στα διάφορα νομοσχέδια που καταθέτει η Κυβέρνηση στη Βουλή, σχετικά με την ανόρθωση της οικονομίας, πρέπει να είναι εξονυχιστικά διερευνητική, επίμονα ελεγκτική, αλλά η φιλοσοφία πρέπει να τείνει προς την ψήφιση, με τις διαφοροποιήσεις τις οποίες επιθυμεί το κόμμα και οι οποίες πρέπει να γίνονται γνωστές στους πολίτες. Τούτο, γίνεται εκ των πραγμάτων αναγκαίο, από τη στιγμή κατά την οποία και η Ν.Δ. θεωρεί ότι τα πράγματα είναι τραγικά και ότι είναι καιρός να γίνει ο εκσυγχρονισμός ο αναμενόμενος τα τελευταία 30 χρόνια! Αν δεν το πιστεύει αυτό, ας βγει να το πει στους πολίτες! Αντιπολιτευτικές "κορόνες" μπορεί να υπάρξουν, όπως για παράδειγμα πρέπει να αναδείξει ως μέγα θέμα την εξάμηνη καθυστέρηση λήψης των μέτρων και το ποιοι κέρδισαν από αυτό! Το ποιοι έχασαν δεν το συζητάμε! Όμως στο θέμα της οικονομίας πρέπει να αποδείξει ότι έχει ξεκάθαρη πολιτική! Αν αυτή ταυτίζεται με την πολιτική της Κυβέρνησης, τόσο το χειρότερο για την ... Κυβέρνηση! Γιατί όταν θα αναλάβει κάποτε την Κυβέρνηση πρέπει να κάνει, επί τέλους αυτά που θα έχει πει! Αν δε γίνει αυτό, θα παίζουν τα blogs τα αντίστοιχα βίντεο με το τι έλεγε πριν και μετά τις εκλογές, όπως κάνουν τώρα με το "λεφτά υπάρχουν" και το "...εγγυόμαστε το εισόδημα της μεσαίας τάξης", που έλεγε ο κ. Πρωθυπουργός προεκλογικά!!! Κάποτε οι πολιτικοί μας πρέπει να αποκτήσουν αξιοπιστία και τώρα παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στον κ. Σαμαρά να το βάλει σε ενέργεια!
Το με ποιο στελεχιακό δυναμικό θα το κάνει αυτό θα προσπαθήσουμε να το αναπτύξουμε στην επόμενη ανάρτησή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: