Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Θα μας πει κανένας καμιά αλήθεια;

Φαίνεται ότι οι κυβερνώντες και τα πάσης μορφής "μίντια", έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν, πριν αρχίσουν να μας ισοπεδώνουν οι οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων που πήραν και θα πάρουν!
Δε μας έφτανε η διαιτητική ανικανότητα του "μουντιάλ" που έχει αλλοιώσει μέχρι τώρα τρία αποτελέσματα, μας έσκασε σήμερα και μια είδηση που χάλασε το κέφι μας! "Η Ελένη Μενεγάκη", λέει η είδηση "αποχαιρέτησε το κοινό Της από την πρωινή ζώνη του "Α"! ΣΟΚ! Η μόνη λέξη που μπορεί να αποδώσει τη ψυχική μου κατάσταση! Ευτυχώς η είδηση δίνει μια ελπίδα επιβίωσης! "Έδωσε ραντεβού με τους πολυπληθείς θεατές της για το Σεπτέμβριο"!
Μέσα στη σύγχυση που δημιουργούν τα φαλτσοσφυρίγματα των καλύτερων, υποτίθεται, διαιτητών του πλανήτη και η ισοπεδωτική είδηση της, ευτυχώς προσωρινής, αποχώρησης της "Βασίλισσας της πρωινής ζώνης", βγαίνει εκείνος ο σκοτεινός τύπος ο Κουτρο.... κάτι τέτοιο που ούτε ο ίδιος δεν περίμενε να γίνει υπουργός, μετά τις παπαριές που έλεγε στα κανάλια όταν ήταν ελεύθερος διακινητής ιδεών για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού, και μας πετάει κατάμουτρα ότι θα εξετασθεί και η βιωσιμότητα των Επικουρικών Ταμείων, με ανάλογες περικοπές, αν χρειαστεί! Θύμισέ μας βρε μαλακοπίτουρα, στις εκατοντάδες εμφανίσεις που έκανες τα τελευταία δέκα χρόνια, πότε αναφέρθηκες στα μέτρα που παίρνεις τώρα; Πότε είπες στις εκπομπές των αυτιάδων, των καμπουράκηδων και όλων των καραγκιόζηδων, στις οποίες, κάθε πρωί καίγατε χασισόφυλλα και αφιονίζατε συνταξιούχους, νοικοκυρές και παιδιά προσχολικής ηλικίας, ότι θα τους έπαιρνες πίσω τον ιδρώτα και την υποχρεωτική αποταμίευση που τους είχατε επιβάλλει;
Εκτός από την, όπως νομίζετε, εύκολη λύση της περικοπής των συντάξεων, έχετε σκεφτεί να ρευστοποιήσετε τη μεγάλη ακίνητη περιουσία που έχουν μερικά από αυτά; Λέτε, τώρα, ότι σε λίγο καιρό δε θα μπορεί ο κρατικός προϋπολογισμός να επιβαρυνθεί με τη βιωσιμότητα και αυτών των Ταμείων! Τόσα χρόνια που το Κράτος, έπαιρνε και εκμεταλλευόταν άτοκα τα αποθεματικά τους ήταν καλά; Πού πήγαν εκείνοι οι τόκοι;Τόσα χρόνια που οι κατά καιρούς διαχειριστές τους, αντί να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία των Ταμείων, έκαναν προσλήψεις με σημειώματα από τα βουλευτικά και υπουργικά γραφεία, πού ήταν οι σημερινοί πρόθυμοι εκχωρητές της εθνικής μας κυριαρχίας και ψυχροί αλλοτριωτές του μόχθου και του ιδρώτα εκατομμυρίων συνταξιούχων;
Τελικά, δεν υπάρχει απεχθέστερο προσωπείο από αυτό που προβάρουν πρώην αριστεροί και
πρώην συνδικαλιστές, προκειμένου να συναντηθούν με το Μεφιστοφελή της πολιτικής, για να του πουλήσουν τη ψυχή τους για ένα κωλοϋπουργείο! Είναι όλοι τους αξιοθρήνητοι! Αξίζουν μόνο το σάλιο μας, αλλά φοβάμαι ότι δεν πρέπει πλέον να σπαταλάμε ούτε και αυτό!

3 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Aν δεν κάνω λάθος, απ' τη δεκαετία του '60 το κράτος έπαιρνε με νόμο άτοκα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων για να κάνει, υποτίθεται, δημόσιες επενδύσεις.
Ως αντάλλαγμα, το κράτος εγγυώνταν την καταβολή των συντάξεων! (τι είδους εγγύηση ήταν, τη βλέπουμε τώρα...)
Επίσης, απ' το '60 και για τουλάχιστον 20 χρόνια το κράτος δεν κατέβαλε τη συμμετοχή του στο ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων, με τη δικαιολογία πως, ούτως ή άλλως, οι συντάξεις δίνονται απ' το δημόσιο ταμείο.
Με τους τρόπους αυτούς, και όχι μόνο, το ελληνικό δημόσιο κατάφερνε να επιβιώσει τις δεκαετίες του '60 και '70 χωρίς να χρειαστεί να αυξήσει υπέρογκα τον εξωτερικό του δανεισμό!
Όμως, έτσι, υποθήκευε τις ζωές των επόμενων γενιών!
Γι' αυτό λέω πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν ξεκινά ούτε το 1974 ούτε το 1981 ούτε το 2004!
Όλα είναι μια αλυσίδα...
Και η βόμβα έσκασε στα χέρια μας!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ακριβώς, φίλε μου, δε θυμώμουνα λεπτομέριες! Όταν τα 'λεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου, έλεγα τότε μέσα μου: "Και τι με νοιάζει εμένα τώρα το αποθεματικό του ταμείου του"!
Περνάνε τα ρημάδια τα χρόνια και κάποτε μας νοιάζουν όλα!

SpIrToKoYto είπε...

Αγαπητέ φίλε,ανταποδίδοντας την ευγενική σου επίσκεψη ,δεν φαντάστηκα ποτέ πως θα υποστώ αυτό το τραυματικό σοκ της καλοκαιρινοαποχαιρετούσης Ελένης...
ευτυχώς για τη ψυχική μου υγεία,φρόντισες να ενημερώσεις περί του προσωρινού της απουσίας της κι έτσι αφού ησύχασα πως όλα τα σοβαρά θέματα βαίνουν εν τάξει,είπα να ασχοληθώ και λίγο με τα επουσιώδη και τερτιμμένα...

Φυσικά και η βόμβα έσκασε στα χέρια μας- ως είθισται άλλωστε στις μέρες μας-αφού φρόντισαν πρώτα να την οπλίσουν,όπως σωστά αναφέρει παραπάνω ο φίλος Ασκαρδαμυκτί,μετά να τη χρησιμοποιήσουν εν είδη μπάλας παίζοντας το παιχνίδι των "κορόιδων" και τέλος να μας τη σκάσουν στο κεφάλι λέγοντας "παίξτε μπάλα μόνοι σας..εμείς φεύγουμε.."

Τούτα τα φαιδρά και ανούσια είχα να πω στη πρώτη μας συνάντηση και να προσθέσω πως αν όχι εμείς ολοκληρωτικά,τα παιδιά μας τουλάχιστον,το χάσαμε το κορμί πατριώτη..
(καθότι και κοντοχωριανοί,εγώ από Λαμία -:)

Καλό μήνα και εις το επαναπληκτρολογειν...