Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Μιχάλης Κασσής.

Τυχαίνει να τον γνωρίζω από το 2009, την εποχή που έκανα τη "θητεία" μου στην Αγροτική των Ιωαννίνων! Είναι ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ που δε ψήφισε σαν πρόβατο και ανεξαρτητοποιήθηκε με αιχμές κατά της ηγεσίας και όλων των παρατρεχάμενων που γλείφουν οπουδήποτε για μια Υπουργοποίηση!
Ο Μιχάλης Κασσής, έχει όλα τα προσόντα που τον κάνουν ακατάλληλο για Βουλευτή, τουλάχιστον στην Ελλάδα!
Είναι αυτοδημιούργητος, πετυχημένος, με ό,τι και αν ασχολήθηκε! Είναι ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, άρα δε μπορούνε εύκολα να του προσάψουν "καιροσκοπισμό" και η όλη του παρουσία στην ιδιαίτερη Πατρίδα του έχει βοηθήσει σημαντικά την εικόνα της παράταξης την οποία επί δεκαετίες έχει υπηρετήσει! Εργολάβος -Μηχανικός στην κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα, είναι και πτηνοτρόφος, δραστηριότητα η οποία τον έφερε να είναι πρόεδρος της "Πίνδος" της γνωστής Ηπειρώτικης εταιρείας παραγωγής φρέσκου κοτόπουλου, έχει εκλεγεί κατ΄επανάληψη Δήμαρχος Περάματος Ιωαννίνων και είναι και Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας "Δόξα Κρανούλας"!
Ήταν θέμα χρόνου να βάλλει υποψηφιότητα και για Βουλευτής, πράγμα το οποίο έκανε με επιτυχία στις τελευταίες εκλογές!
Τα υπόλοιπα, είναι γνωστά από την τρέχουσα επικαιρότητα!
Διαφώνησε με τα εξοντωτικά μέτρα, το δήλωσε πριν λίγες μέρες και το έπραξε στην ψηφοφορία!
Δε θεωρώ πιθανό να αρχίσει πόλεμος λάσπης εναντίον του για την πράξη αυτή! Και τούτο γιατί ο Μιχάλης Κασσής δεν είναι από εκείνους που πήραν "λάμψη" από το κόμμα, το αντίθετο έγινε, τουλάχιστον στην περιοχή του!
Η περίπτωση του όμως, δείχνει ότι τα άτομα αυτά που έχουν δουλέψει με την κλασική έννοια του όρου, που είναι άνθρωποι της πιάτσας, που έχουν πετύχει σε ό,τι έχουν ασχοληθεί, δε μπορούν να δεχθούν να γίνουν γλάστρες της Δημοκρατίας, επειδή κάποιοι έτσι αποφάσισαν!
Επειδή κάποιοι άλλαξαν το νόημα της Δημοκρατίας και της εκπροσώπησης του λαού από τους Βουλευτές! Επειδή κάποιοι επιχειρούν να φορτώσουν τη δική τους ανικανότητα στις πλάτες των ανθρώπων του μόχθου και της καθημερινότητας! Επειδή κάποιοι νομίζουν ότι οι Βουλευτές είναι τα βολικά εκείνα σχήματα του "παζλ" με τα οποία μπορούν να σχηματίσουν την εικόνα που τους έχουν δώσει κάποιοι άλλοι έξω από την Ελλάδα και μακρυά από τα προβλήματα του Έλληνα!
Ο Μιχάλης Κασσής, σήμερα, ανέβηκε ένα ακόμα σκαλί στην εκτίμηση μου και στην εκτίμηση όλων εκείνων που θέλουν να πιστεύουν ότι η "σωτηρία" της Χώρας δε μπορεί να στηρίζεται στον αφανισμό της κοινωνίας και των πολιτών της!

7 σχόλια:

παρναSOS είπε...

κι όμως φίλε μου το σύστημα δεν καταλαβαίνει από τέτοια ..... από το πρωί διάφορα ελεγχώμενα blog άρχισαν να του πετούν λάσπη.... είναι λέει εμπλεκόμενος στα στημένα σαν πρόεδρος της Δόξας Κρανούλας.....

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ παρναSOS:
Αυτοί που είναι ένοχοι για το "στημένο" ξεπούλημα της Χώρας, και τα μισθωμένα τσιράκια τους, δε μπορούν να πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα όταν δεν τους βγαίνουν τα σχέδια!
Γιατί, αν είναι αλήθεια, τότε γιατί τον έβαλαν υποψήφιο;

παρναSOS είπε...

δεν είπα ότι είναι αλήθεια..... στα αντανακλαστικά του συστήματος αναφέρθηκα....

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Τα αντανακλαστικά του συστήματος, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, είναι ακαριαία, όταν πρόκειται για τη διάσωση του και ανύπαρκτα όταν πρόκειται για τη διάσωση της Χώρας!

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΛΩΝΙΤΗ, ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΙΣ 2.53.
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 3:01
Με πρόλαβες!Θα του έλεγα ότι η Ελλάδα χρειάζεται δημόσιους άνδρες που αντιδρούν στη σήψη, στον κομματισμό και στις κατευθυνόμενες "πολιτικές" που μόνο τη χώρα και το λαό της δεν υπηρετούν!
Το σε ποια παράταξη ανήκουν οι πολιτικοί αυτοί ελάχιστη ή και καμιά σημασία έχει πλέον!
Ήδη με τις πληροφορίες που διαρρέουν σιγά-σιγά, γίνεται φανερό ότι διαμορφώνεται το νέα πολιτικό status, ελπίζω, όχι δικομματικό!
Όντως, η τεχνιτή πόλωση της δεκαετίας του ΄80 και από τα δύο κόμματα εξουσίας, μας οδήγησε εδώ!