Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ, καλεί τις "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" σε διάλογο!...

-"Έχει ο καιρός γυρίσματα, λέει μια ελληνική παροιμία"!
Οι παλιότεροι θα θυμούνται τη φράση που είχε επιλεγεί σε κάποιες δημοτικές εκλογές της δεκαετίας του ΄80, στις οποίες οι "δημοκρατικές", πλην ΚΚΕ, δυνάμεις κατέβαιναν στους συνδυασμούς των περισσότερων Δήμων, σε σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ! Τότε, όμως το ΠΑΣΟΚ ήταν η κυρίαρχη δύναμη στην πολιτική ζωή της Χώρας και  στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η φράση "Το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές Δημοκρατικές δυνάμεις", όσο και αν ενοχλούσε τις "λοιπές δυνάμεις", ξεπεράστηκε γρήγορα!
Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ διαλύεται!
Τα μηνύματα είναι δυσοίωνα και είναι πολλά και από όλες τις άτυπες συνιστώσες του!
Ο Πρόεδρος του θεωρείται, ακόμα και από υποστηρικτές του, ότι δεν έχει το ηγετικό ανάστημα να βάλει ένα τέλος στην κατρακύλα και να διαχειριστεί τη ραγδαία πτώση του!
Η εικόνα διάλυσης είναι ξεκάθαρη στην Κοινοβουλευτική ομάδα, στην κομματική οργάνωση, όσο και στην Κοινωνία!
Φαίνεται ότι ακόμα και τα άλλοτε γρήγορα αντανακλαστικά που είχε, "αφουγκραζόμενο την κοινωνία", σκουριάσανε και δεν ανταποκρίνονται στα γεγονότα!
Αυτό δείχνει η μακροσκελής ανακοίνωση της κ. Γεννηματά με την οποία "Το ΠΑΣΟΚ, καλεί σε διάλογο τις Δημοκρατικές δυνάμεις"! 
Δεν έχουν καταλάβει τίποτα; Είναι τόσο μπερδεμένοι με τις εξελίξεις, ώστε ακόμα πιστεύουν ότι έχουν διαπραγματευτικά ατού, ικανά να δελεάσουν το χώρο τον οποίο τόσο ωμά απροκάλυπτα και "ρεαλιστικά" εγκατέλειψαν με τη νεοφιλελεύθερη στροφή που έκαναν την εποχή των  "αλήστου μνήμης" εκσυγχρονιστών;
Ποιο είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ αυτό που καλεί τις "λοιπές Δημοκρατικές δυνάμεις" σε διάλογο;
Και ποιες είναι οι ιδεολογικές και προγραμματικές συνιστώσες  του σημερινού ΠΑΣΟΚ και αυτές των δυνάμεων που καλούνται να κουβεντιάσουν μαζί του!
Και, επιτέλους, γιατί το κάλεσμα  αυτό σε διάλογο, δεν έγινε όταν το ΠΑΣΟΚ μόνο του αποφάσιζε να βάλλει τη Χώρα στη μεγάλη αυτή περιπέτεια που έχει διαλύσει την κοινωνία!
Τότε όμως αισθανόταν κυρίαρχο μετά την άνετη νίκη που του παραχώρησε η Νέα Δημοκρατία! Τότε δεν υπήρχε λόγος για διάλογο! Όταν αισθάνεσαι ισχυρός, δε θέλεις "συνεταιράκια" στη δουλειά σου!
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πιει το ποτήρι με το δηλητήριο μέχρι τον πάτο!
Ας μη ψάχνει συνέταιρο σε αυτό! Η εποχή που οι ... "λοιπές Δημοκρατικές δυνάμεις" έβλεπαν το τυρί αλλά όχι τη φάκα μας τελείωσαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: