Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Οριζοντίως και καθέτως!...

Ο κ. Σαμαράς, όταν ήταν στην αντιπολίτευση εκτός των πολλών πολιτικών νεολογισμών με τους οποίους εκόσμησε την ελληνική γλώσσα, (επαναδιαπραγμάτευση, ισοδύναμα μέτρα, λάθος συνταγή κ.α.) είχε αναφερθεί πολλές φορές επικριτικά και για τις "οριζόντιες" περικοπές μισθών και συντάξεων στις οποίες προέβαινε ο "κακός" Γιωργάκης!
Βέβαια, τότε δε βρέθηκε ένας καλός δημοσιογράφος να του ζητήσει να εξηγήσει ποιος ήταν ο αντίποδας του "οριζόντιος", και χάσαμε, ως κοινωνία, μια μοναδική ευκαιρία να ακούσουμε τότε, από έναν άνθρωπο που ήθελε πολύ να γίνει Πρωθυπουργός, ποια ήταν η διαφορά μεταξύ  της "οριζοντίου" και της "καθέτου"!
Σήμερα διάβασα κάπου ότι δεν του βγαίνουν κάποιες παράμετροι από το πακέτο και τις αποσύρει, αλλά, μην ανησυχείτε, αυξάνει τα ποσοστά κρατήσεων επί των συντάξεων!
Ρε σεις! Πάτε καλά!
Καλά, εκεί στη Νέα Δημοκρατία, είναι όλοι "μια ωραία ατμόσφαιρα", επειδή το Κόμμα είναι στην Κυβέρνηση (κατοχής) δε βρίσκεται κάποιος να πει στον τρισευτυχισμένο από την ηδονή της εξουσίας ότι ακόμα και μια "προνομιούχος" σύνταξη στα επίπεδα της ανώτατης κλίμακας του ΙΚΑ, έχει κατέβει στο χιλιάρικο και φορολογείται ως τριχίλιαρο; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
Δε βρίσκεται κάποιος δικαστικός να του θυμίσει τι λέει το Σύνταγμα για τη φορολόγηση των πολιτών;
Πως φορολογείτε, βρε τενεκέδες εισόδημα που δεν υπάρχει πλέον; Και γιατί τις όποιες περικοπές τις υπολογίζετε στην "ονομαστική" σύνταξη που δεν τη βλέπει πλέον ο συνταξιούχος ούτε με κιάλια και όχι σε ό,τι του έχει απομείνει; Γιατί τότε θα παίρνατε τα παπάρια μας;
Γιατί στις επόμενες εκλογές, τι περιμένετε να πάρετε;
Ή μήπως νομίζετε ότι με τα τρικ του "νέου ευρωπαϊκού κόμματος", που λέει και ο πολιτικά, ηλίθιος Λοβέρδος και τα "καλά" λόγια του "γλείφω όπου κατούραγα" Πάγκαλου, περιμένετε να διασωθείτε πολιτικά;
Αυτά που κάνουν στο Γιωργάκη στις ταβέρνες από όπου σώζει την ανθρωπότητα δεν είναι τίποτα μπροστά σε ό,τι σας περιμένουν!
Γιατί οι δικές σας κοροϊδίες είναι και πιο πρόσφατες! Μόλις πριν πέντε μήνες!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΑΛΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΛΑΒΡΟΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΡΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΝΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ,ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΤΟΝΑ,ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ,ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΜΙΑ ΑΦΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ, ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΒΕΛΑΚΙΑ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αγαπητέ μου, η συχνή αναφορά μου στις περικοπές μισθών και συντάξεων, έχει να κάνει με τη φιλοσοφία της αντιμετώπισης της κρίσης, τόσο από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, όσο και από τη σημερινή, η οποία μάλιστα, μόλις πριν λίγους μήνες μας μιλούσε για "λάθος μείγμα"!Αν διάβασες προχθές στον τύπο, το Βέλγιο αρχίζει να παραπαίει, η Ολλανδία επίσης η Γαλλία είναι ήδη ασθενής και η Γερμανία δεν αισθάνεται και τόσο καλά!Όλοι οι οικονομικοί αναλυτές στις χώρες αυτές αποδίδουν την κρίση πλέον ανοιχτά στην υπερβολική λιτότητα και όχι στην κρίση του Νότου!Ο Κρούγκμαν σε προχθεσινό άρθρο του στους NYT, λέει αυτό ακριβώς!Όταν λοιπόν μειώνεις το εισόδημα εκείνων που κινούν την αγορά έχεις άσχημα αποτελέσματα και στην αγορά και στην τσέπη του Κράτους!Αν υποθέσουμε ότι με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων το Κράτος πήρε "ζεστό" χρήμα, ας πούμε 40 δις, το μόνο που έκανε ήταν να σφάξει την αγελάδα, αντί να την έχει και να την αρμέγει!Τα 40 δις θα έπεφταν στην αγορά ως κατανάλωση και θα κρατούσαν θέσεις εργασίας, θα απέδιδαν με ένα μέσο ΦΠΑ 18% περίπου 7,5 δις!
Με τα μέτρα που πήραν και επιμένει και ο Αντωνάκης να παίρνει΄εκτός του ότι "τελείωσαν" οριστικά και την αγορά, θα έχουν και υστέρηση εσόδων το ΄13 γιατί δεν έχουν καταλάβει οι ηλίθιοι ότι ο κόσμος δεν έχει πλέον χρήμα να πληρώσει τις υπερβολικές και παράνομες φορολογικές υποχρεώσεις που του έχουν επιβάλει!Αστοχία παντού! Πάρε για παράδειγμα το πετρέλαιο!Μηδενική κατανάλωση μηδενικά έσοδα στα ταμεία! Φαύλος κύκλος παντού!
Όμως να μη στεναχωριόμαστε, θα γίνουμε ανταγωνιστικοί και θα μας έρθουν επενδύσεις!