Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Γιατί, ακριβώς, καταζητείται ο κ. Βαξεβάνης;

Αυτή η υπόθεση με τις διάφορες "λίστες" είναι γεγονός ότι βρωμάει! Όσοι είχαν την ιδέα να "πέσει" το θέμα με τις διάφορες "λίστες" στην πιάτσα ώστε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από αυτό που την περιμένει με τα "μέτρα" έκαναν διάνα! 'Η έτσι νομίζουν!
Αυτή η τελευταία "λίστα" που είναι και η μόνη με ... σάρκα και οστά, αφού οι άλλες είναι γνωστές εκ πληροφοριών, τάραξε πράγματι τα ήδη ανήσυχα νερά του πολιτικού συστήματος! Το γιατί, εγώ, τουλάχιστον, δεν το έχω καταλάβει ακόμα! Ανήκω στην πλειοψηφία των Ελλήνων που πιστεύουν ότι αυτό που έρχεται στο "φως" της δημοσιότητας κάθε φορά, είναι αυτό που θέλουν οι κρατούντες να έρθει!
Χθες, λοιπόν, το περιοδικό HOT DOG, που το εκδίδει ο Κώστας Βαξεβάνης,
δημοσίευσε μια "λίστα" με ονόματα πολιτών οι οποίοι κάποια στιγμή υπήρξαν καταθέτες ξένων Τραπεζών! Αυτό, καταρχήν, δεν είναι απαραίτητα κακό ή παράνομο! Εκείνο που ερευνάται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι, ανεξάρτητα της ιδιότητας του καταθέτη, ο τρόπος με τον οποίο αποκτήθηκαν τα, όποια, χρήματα! Διερευνάται, δηλαδή, αν οι εργασία του καταθέτη, δικαιολογεί το ποσό το οποίο υπάρχει στην κατάθεση! Αν υπάρχει και ένα "μη νομικό" θέμα, αυτό έχει να κάνει με τους καταθέτες πολιτικούς και με το αν "ηθικά" είναι πρέπον να βγάζουν χρήματα έξω! Αλλά, αυτά είναι πλέον "ψιλά γράμματα"!
Με τη δημοσίευση των ονομάτων, τα γεγονότα υπήρξαν καταλυτικά και έφεραν την Εθνική Επέτειο σε δεύτερο πλάνο στο "καρέ" της επικαιρότητας! Διαψεύσεις, αμφισβητήσεις, προβληματισμοί και ... αναζητείται ο Βαξεβάνης από την Αστυνομία για τη δημοσίευση της "λίστας"!
Σ΄αυτές τις περιπτώσεις, δύο είναι οι πιθανές συντρέχουσες συνιστώσες: Ή η είδηση είναι κατασκευασμένη, οπότε αρκεί μια τεκμηριωμένη διάψευση, με δίωξη του κατασκευαστή της ψεύτικης "λίστας", ή η είδηση (λίστα) είναι η πραγματική, οπότε ψάχνεις να βρεις πρώτα- πρώτα, πως και από ποιον διέρρευσε! Στη δεύτερη περίπτωση δεν κυνηγάς το δημοσιογράφο, ο οποίος έκανε το καθήκον του, αλλά αυτόν που δεν το έκανε! Δεν κυνηγάς την Αλήθεια αλλά την παρανομία, την ανικανότητα!
Σε κάθε περίπτωση, μπορεί η περίφημη "λίστα" να μην έχει και την αξία με την οποία την περιβάλλουν κάποιοι, όμως ο όλος χειρισμός της από πλευράς κάποιων στελεχών των προηγούμενων Κυβερνήσεων δείχνει ότι κάποιοι προσπάθησαν να αλλοιώσουν στοιχεία! Αυτό, δημιούργησε ένα "μύθο" γύρω από τη "λίστα" με συνέπεια όλοι μας να πλέκουμε σενάρια ο δε Τύπος στο σύνολο του να μας τα παρπουσιάζει σε ... δόσεις για αύξηση των πελατών του!
Σε ένα ευνομούμενο Κράτος, η υπόθεση θα χαρακτηριζόταν "κατεπείγουσα" και θα είχε ήδη διερευνηθεί με απόδοση ευθυνών όπου έπρεπε! Αλλά η Ελλάδα, ουδέποτε υπήρξε "ευνομούμενο Κράτος" με την κλασική έννοια του όρου! Εδώ, κυριαρχεί η "ευνομούμενη σκοπιμότητα"! Εδώ, "όλοι οι Πολίτες είναι ίσοι, αλλά κάποιοι, είναι πιο ίσοι"!
Είναι, λοιπόν, εύλογο το ερώτημα: Γιατί ακριβώς καταζητείται ο κ. Βαξεβάνης;
Είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Δημοσιογράφος θα επικαλεστεί το δικαίωμα του να μην αποκαλύψει τις πηγές του!Είναι, επίσης βέβαιο ότι δε μπορούν να του κάνουν τίποτα για τη δημοσίευση και μόνο, γιατί θα "βουήξει" ο Διεθνής τύπος και δεν είναι ώρα τώρα και για άλλα διεθνή σχόλια!
Τότε;
Μήπως είναι καλύτερα να εντοπιστεί η διαδρομή της "λίστας" και τα χέρια που την άγγιξαν και να πέσουν κάποιες ηχηρές καμπάνες, όσο ψηλά κι αν δραστηριοποιούνται  αυτά τα χέρια; Γιατί όσο τραβάει το πράγμα και διευρύνεται ο κύκλος των κατόχων "αντιγράφων", θα μας πούνε στο τέλος ότι για όλα φταίει ο Κλητήρας του Υπουργείου Οικονομικών στον οποίο ο κ. Υπουργός την έδωσε για να την κρύψει στο "Εικόνισμα" της πεθεράς του!
Άραγε, έχουν καταλάβει κάποιοι, πόσο πολύ φανερό έχει γίνει πλέον το γεγονός ότι υποτιμάται από το πολιτικό σύστημα, προκλητικά και ανερυθρίαστα η νοημοσύνη του Έλληνα;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ποια χωρα ακριβως θα γινουν αυτα που περιγραφεις?Σε αυτη που τα προσωπικα δεδομενα των κλεφτων ειναι πιο ιερα απο των οροθετικων ιεροδουλων?

mahler76 είπε...

προφανώς γιατί η λίστα είναι αυθεντική.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Να συμπληρώσω: Τα προσωπικά δεδομένα των κλεφτών πολιτικών...!
@ mahler76:
Αν είναι αυθεντική, τότε έχουμε και άλλου είδους ευθύνες, δε νομίζεις; Γιατί, διάολε, αυτή δεν είναι Κυβέρνηση, δεν είναι Κράτος, είναι σουρωτήρι, είναι ο πίθος των Δαναϊδων!

Unknown είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι κυνηγούν τον Βαξεβάνη. Στο κάτω κάτω βοήθησε τον Παπακωνσταντίνου να βρεί αυτή την γα****νη λίστα που δεν θυμόταν που την είχε βάλει ο άνθρωπος!!!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Naf Pap:
Αυτή είναι μια παράμετρος που δεν την είχα σκεφτεί!!!
Μήπως όμως, "γι αυτό ακριβώς";

Ανώνυμος είπε...

@ανωνυμος from Sydney.Τα ευρετρα πως υπολογίζονται σε αυτή την περίπτωση?Ποσοστο επι των καταθέσεων,πληρώνεται με Ελληνικά ομόλογα?Κανονικα η κουρεμενα?Ληξης 2047?Υπαρχουν ερωτήματα!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ή με ληγμένα ομόλογα ή με αγροτικά προϊόντα!Προς το παρόν, γιατί αναμένουμε πετρέλαια, χρυσάφι, φυσικό αέριο, ουράνιο κ.λ.π.!
Μέχρι τότε ο κόσμος θα πορεύεται με "λίστες" που θα χάνονται καθ΄οδόν και με νέα μέτρα που θα παίρνονται γιατί κανένας δε μπορεί να πειράξει το Δημόσιο και τους ζημιογόνους Οργανισμούς του!