Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Είν΄ελεύθερος ο Τύπος, φτάνει μόνο να μη γράψεις!...



"Είν΄ελεύθερος ο Τύπος,
φτάνει μόνο να μη βλάψεις
Της Αρχής τους Υπαλλήλους, 
Τους Κριτές, τους Υπουργούς της
Και των Υπουργών τους φίλους!
Είν΄ελεύθερος ο Τύπος, φτάνει μόνο να μη γράψεις!"
Γεώργιος Σουρής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Δεν υιοθετώ άκριτα ό,τι λέει και ό, τι γράφει κάποιος!
Διεκδικώ το δικαίωμα να μπορεί να το κάνει αναλαμβάνοντας και τις συνέπειες!
Θέλω να είναι εύκολος ο δρόμος προς την Αλήθεια!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρούλα λοιπόν! Ο Βαξεβάνης βρήκε αυτό που βρήκε (πως;;), το δημοσίευσε... ας υποστεί λοιπόν τις συνέπειες , εάν τις προβλέπει ο νόμος.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ firiki2010:
Ο Νόμος! Α, ο νόμος!
Αυτός που πρέπει να εφαρμοστεί πρώτα στον Υπουργό που "Δε θυμάμαι που το έβαλα το cd"; Ο νόμος που πρέπει επίσης να εφαρμοστεί στον άλλον Υπουργό που το πήρε και το "πέταξε" μέσα σε ένα συρτάρι;
Μήπως σε όσους κρατικούς λειτουργούς το είδαν και έκαναν "κόπια";
Ή, τέλος, στο κρατικό λειτουργό που για τους δικούς του λόγους το "έχωσε" στο Μπαξεβάνη;
Αν είναι να εφαρμοστεί ο νόμος, τότε ναι σε όλους και για όλα!
Τέλος, ο σημερινός διασυρμός της χώρας από ΟΛΑ τα έγκριτα διεθνή ΜΜΕ, δε μας αγγίζει;
Για τους ξένους, το θέμα "Μπαξεβάνη" εμφανίζεται και είναι κατά τη γνώμη μου, ως μια προσπάθεια του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας να κρύψει φοροφυγάδες και φυλακίζει το Δημοσιογράφο που τους ξεμπρόστιασε!
Γιατί η ξένοι έχουν άλλη άποψη για τη Δημοκρατία και την ελευθερία του τύπου από τους δικούς μας διαπλεκόμενους του πολιτικού, δημοσιογραφικού, εκδοτικού και δικαστικού κατεστημένου!
Υποθέτω ότι έχεις καταλάβει τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, νομίζω, όμως ότι αν τούτες τις κρίσιμες ώρες τα όσα συμβαίνουν δεν τα αναλύσουμε αντικειμενικά και δίκαια θα χάσουμε την ευκαιρία να βγούμε από την πολύπλευρη κρίση, τουλάχιστον σοφότεροι!

Ανώνυμος είπε...

Σαλωνίτη
Προφανώς ο νόμος είναι και για όλους και για όλα! Αλλά δεν συμφωνώ με την λογική πρώτα να εφαρμοσθει ο νόμος για τον τάδε και μετά για τον δείνα.

"...προσπάθεια να κρύψει φοροφυγάδες.." Η λίστα δεν έχει αναγκαστικά φοροφυγάδες! Και το κυριότερο οι περισσότεροι φοροφυγάδες δεν είναι στη λίστα. Γιατί έχουν τα λεφτά τους στην Αγγλία , τη Γαλλία, στις Ελληνικές Τράπεζες στα μπαούλα του, τα έχουν κάνει μαιζονέτες, λουλουδοπόλεμο ότι θέλεις. Μια λίστα την αξιοποιείς ως Πολιτεία. Το να την δημοσιοποιήσεις είναι απλώς ένα καλό μεροκάματο για τον κάθε Βαξεβάνη και αυτούς που του την έδωσαν και μπόλικη δουλειά για τα δικαστήρια.

Το μόνο θετικό από την δημοσιοποίηση είναι ότι δεν υπάρχουν στη λίστα πολιτικά πρόσωπα, αλλά κι αυτό θα αμφισβητηθεί ("σβήστηκαν" " δεν είναι αυτή η κανονική λίστα" "υπάρχει κι άλλη λίστα κλπ)

Oι τυχόν διαφωνίες μας δεν υπάρχουν επειδή κάποιος είναι αντικειμενικός και κάποιος όχι. Υπάρχει διαφορά οπτικής (Κανένα πρόβλημα. Με τον κουμπάρο μου είμαστε στον ίδιο πολιτικό χώρο και δεν συμφωνούμε ποτέ)

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Οι διαφωνίες υπάρχουν, επειδή τα γεγονότα είναι θολά και αλλοιωμένα, άρα τα συμπεράσματα δύσκολα έως αδύνατα!
Αν η όλη διαδρομή της λίστας σου φαίνεται διαυγής και ικανή ώστε να βγάζεις συμπέρασμα ότι "...δεν υπάρχουν στη λίστα πολιτικά πρόσωπα...", ασφαλώς έχει να κάνει με την οπτική κάτω από την οποία βλέπει κανείς και ερμηνεύει τα γεγονότα!
Για να μη σε κουράζω, τα υπόλοιπα που θα έγραφα εδώ, τα γράφω στη νέα ανάρτηση!Δεν είναι εικόνα Κράτους αυτή και δεν είναι εικόνα πολιτικού προσωπικού που σε λίγο θα αποτελειώσει τον Έλληνα με τα επερχόμενα μέτρα, ενώ κάνει τα πάντα για να μην πληρώσουν κάποιοι το φόρο που οφείλουν στο Κράτος!