Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Το "βρώμικο" ΄89!

Όπως είναι γνωστό, η λεγόμενη "δημοκρατική παράταξη" στήριξε την μεταπολεμική της επιβίωση στη λεηλασία της αριστεράς! Για να γίνει αυτό, είχε ξεκινήσει μετά τον εμφύλιο μια εκστρατεία παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης με την οποία προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε, να αλλάξει σημαντικές παραμέτρους της ιστορίας εκείνης της εποχής!
Πόσοι, σήμερα, γνωρίζουν ότι ο "Γέρος της Δημοκρατίας" Γεώργιος Παπανδρέου, ο "πιστεύομεν και εις την λαοκρατίαν", ήταν αυτός που "άνοιξε" τα ξερονήσια για τους ηττημένους του εμφυλίου;
Ελάχιστοι!
Την " εργολαβία" για την παραποίηση της ιστορίας την ανέλαβαν οι πρόθυμοι, "μορφωμένοι" ταλαντούχοι της "δημοκρατικής παράταξης" και όσοι από την αριστερά βολεύτηκαν στους τότε "Φιλελεύθερους" που, ως ένταξη σε αστικό κόμμα, ήταν μια  ήπια μορφή "δήλωσης μετανοίας"!
Φτάνει όμως με την αναδρομή!
Σήμερα έχουμε συνταρακτικά νέα! Εγώ, για να ευλογήσω τα γένια μου, τα περίμενα τα νέα αυτά από το ΄89! Ναι, ναι αυτό που εθνικός μας ποιητής Λευτέρης Παπαδόπουλος το έκανε βιβλίο στο οποίο αγιοποιεί όλους του τότε και τώρα κλέφτες!
Σήμερα λοιπόν συνελήφθη ο εντιμότατος κ. Ιωάννης Σμπώκος, ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο χάρις στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Ανδρέας Παπανδρέου και τον διόρισε το ΄93- ΄96 Γ.Γ. Δασών και φυσικού περιβάλλοντος! Ο δε έτερος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σημίτης το ΄97 τον έκανε Γ.Δ.εξοπλισμών!
Αυτός ο αχάριστος, λοιπόν, μαζί με τον άλλο αχάριστο τον Άκη, δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη με την οποία τους περιέβαλαν οι "ευεργέτες" και "...εκίνησαν την πτέρναν κατά του ευεργέτου", δηλαδή τους έκλεβαν τους ανθρώπους, κάτω από τα μάτια τους, χωρίς αυτοί να έχουν καταλάβει τίποτα!
Τέτοια εμπιστοσύνη!!!
Ας μην πούμε άλλα απόψε, γιατί θα έχουμε μακρύ δρόμο με τις δίκες που θα ακολουθήσουν!
Ο εθνικός μας ποιητής, ας αλείψει καλά το βιβλίο του για το "Βρώμικο ΄89" με βαζελίνη, γιατί εκεί που πρέπει να το βάλλει, πονάει!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΥΦΟΣ, ΠΩΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΒΙΛΛΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ?
ΕΚΕΙΝΟΝ, ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΠΛΥΝΑΜΕ??

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 2:31
Αγαπητέ μου σε καταλαβαίνω!
Είναι σκληρό να βλέπεις τώρα ότι άνθρωποι τους οποίους κάποτε θαύμαζες, ψήφιζες, λάτρεψες, να αποδεικνύονται απατεώνες, και κλέφτες! Η κατάσταση, όμως δε θα αλλάξει με το να κάνεις αυτού του είδους τα σχόλια!
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που δεν απέφυγε τα λάθη, άφησε Ελλάδα ισχυρή μέσα και έξω, σεβαστή από όλους και την έβαλε στην τότε ΕΟΚ, όχι με πολιτικούς όρους αλλά με οικονομικούς!
Βλέπεις να είμαστε κάπου κοντά σήμερα σε εκείνη την Ελλάδα;

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ:
ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ, ΝΑ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ..
ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ..
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ..
ΠΩΣ ΕΙΠΕΣ? ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ?
ΠΩΣ ΛΕΜΕ,ΟΛΙΓΟΝ ΕΓΚΥΟΣ..ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ? ΕΞΩΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΛΗΣ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 4:48
Έχεις μια τάση να μην τοποθετείσαι ποτέ στο θέμα της ανάρτησης!
Έχεις δικά σου αποθημένα και θες να τα βγάζεις σε κάθε ευκαιρία!
Ωραία! Το εμπεδώσαμε, είσαι αντικαραμανλικός, αλλά εδώ μιλάμε για συγκεκριμένους κλέφτες πολιτικούς που διαμένουν ήδη στον Κορυδαλλό με αδιάσειστα στοιχεία και ανήκουν σε ένα κόμμα που κυβέρνησε τη Χώρα επί 22 χρόνια από τα τελευταία 32!
Έχεις κάτι να μας πεις γι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ, ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ..
ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ, Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΟΥΝΑ ΡΑΤΣΑ-ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ..
ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟ?

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Η μέτρηση αρχίζει από τότε που σταμάτησε η ευημερία και άρχισε η διάλυση!Παντού στον κόσμο έτσι γίνεται! Γιαυτό λέμε την εποχή που κυβερνούσε ο τάδε, περνούσαμε καλά!
Όχι, δε θεωρώ ότι ΉΤΑΝ όλοι ίδιοι!Χάλασαν όλοι μετά το ΄81 γιατί έπλεξαν ένα νομικό πλαίσιο αυτοαπαλλαγής κάθε πολιτικού ό,τι και αν έκανε!Αν είχαν φιλότιμο αυτοί που σήμερα μας έσυραν στη ζητιανιά, ο πρώτος νόμος που έπρεπε να καταργήσουν ήταν αυτός της "ασυλίας"!'Ομως φοβούνται, γιατί σήμερα, ελάχιστοι είναι καθαροί!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ 1981.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 48% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ..
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 8:19
Είναι όπως τα γράφεις!
Μετά το ΄81 είχαμε την ευημερία των αριθμών, των υποτιμήσεων, των διορισμών στο Δημόσιο, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή του ΜΠΑΑΘ στην εξουσία, είχαμε τους κουτσονόμους για να πάνε όλες οι καταθέσεις των οργανισμών στον Κοσκωτά, είχαμε τα πάμπερς είχαμε τους έρωτες με την εθνική μας αεροσυνοδό, είχαμε τη διοίκηση της χώρας με φαξ από το Χέρφιλντ, είχαμε τις συμφωνίες που έκλεινε η "άλλη γυναίκα" από το "Ωνάσειο",και τι δεν είχαμε!
"Τσοβόλα δόστα όλα", αγορές του αιώνα, μίζες της χιλιετίας νεόπλουτους υπουργούς που βρωμάγανε τα χνώτα τους πριν λίγο καιρό,ισχυρή Ελλάδα του Σημίτη, Ολυμπιακούς Αγώνες που ακόμα δεν έχουμε μάθει πόσο στοίχισαν, εξοπλισμούς που ποτέ δε χρησιμοποιήσαμε, Άκη εκατομμυριούχο, Σπώκο στη φυλακή και ό,τι άλλο θα παρουσιάσει ο θίασος!
Είχαμε μια γκλαμουριά, βρε αδερφέ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ.ΓΙ΄ΑΥΤΟ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 10%.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ (ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ), ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΡΣΑΛ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΩΝ,ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ, ΤΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΟΥ, ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟ,ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ 10%,ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ,ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΩΝ,ΤΗΣ ΣΗΜΕΝΣ ΚΑΙ..ΚΑΙ.. ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ..
ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η.. ΡΗΜΑΔΑ Η ΧΟΥΝΤΑ.. ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ Ο..ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ..ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Θα αφήσω ασχολίαστα τα όσα γράφεις που αναφέρονται στον περασμένο αιώνα!
Τα περισσότερα από αυτά υπήρξαν στη φαντασία κάποιων παρακρατικών δολοπλόκων! Η βιβλιογραφία, όχι αυτή της "πονεμένης" αριστεράς αλλά αντικειμενικών ιστορικών, διαψεύδει πολλά από αυτά ή τα υποβαθμίζει ως προς την σημασία τους!
Θα σταθώ στο τελευταίο που γράφεις:
Μήπως μπορείς να μου πεις, μια και φαίνεσαι ενημερωμένο άτομο, πως εξηγείται το γεγονός ότι, ενώ η Ελλάδα γέμισε από Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, τη δεκαετία του ΄80 και του ΄90 ιδρύθηκαν και μεγαλούργησαν τόσα ιδιωτικά Κέντρα Υγείας;
Τί είναι αυτό που έσπρωχνε τους πολίτες και τα Ταμεία τους να συνεργάζονται με αυτά τα ιδιωτικά και όχι με τα Δημόσια Νοσοκομεία!
Όχι τίποτ΄άλλο, αλλά την κουβαλάω 20 χρόνια αυτή την απορία!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ..ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ..
ΛΟΙΠΟΝ, ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΤΟΥ.. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ,ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ.. ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΄81.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΕΝΟΙΩΘΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ, ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ..ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Ή ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ.
Ή ΟΤΑΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΝΑΚΙΟ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΕΙΧΑΝ ..ΧΤΕΝΙΣΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ..ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ..ΕΚΛΕΧΤΟΥΣ..
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ..ΦΙΛΙΚΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ.ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ..ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ..
ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ..ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.
ΜΑΛΛΟΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ.ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΠΙΠΛΟΚΗ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΟ..ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ..
ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΦΥΣΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΕΓΩ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΝΑ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕΛΕΤΑΣ ΠΟΛΥ.. ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΥΣ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αγαπητέ μου "ΑΝΩΝΥΜΕ" τα όσα γράφεις στο τελευταίο σου σχόλιο μπορούν να εμπνεύσουν σελίδες ολόκληρες απαντήσεων!
Ούτε ο χώρος το επιτρέπει αλλά ούτε και η διάθεση υπάρχει!
Δυο τρία πράγματα μόνο και ... τέλος:
Σε ενοχλούσε, εσένα το "δημοκρατικό" να πηγαίνεις στον "ακατονόμαστο" για διορισμό, αλλά δε σε ενοχλούσε, μετά το ΄81 να πηγαίνεις στο Γραμματέα της κάθε Νομαρχιακής του Κόμματος και να μπαίνεις σε λίστα αναμονής!Αλήθεια μήπως είσαι ακόμα ένας από τους βολεμένους εκείνης της εποχή και γι αυτό νιώθεις τύψεις που σήμερα δεν είσαι στο κόμμα που σε βοήθησε;
Δε σε ενόχλησε που μπήκαν στα Νοσοκομεία Πρόεδροι αγράμματοι με μόνο προσόν τον κομματικό ταλιμπανισμό!
Όλοι όσοι μπήκαν στο δημόσιο και τις δημόσιες τράπεζες και οργανισμούς μετά το ΄81 από ποιον πήρανε, αλήθεια σημείωμα; Γιατί διαγωνισμός μέχρι το γελοίο ΑΣΕΠ δεν είχε γίνει! Να μιλήσουμε με ονόματα;
Μήπως θα με βοηθούσες να ζητάγαμε τις καταστάσεις όσων έγιναν δεκτοί στο "Ανοιχτό Πανεπιστήμιο" να βλέπαμε πόσοι και κυρίως ποιοι ήταν οι τυχεροί που "πέτυχαν" όλα τα χρόνια που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του Πανεπιστημίου και μετά;
Μήπως θα επιθυμούσες να κάνουμε έναν αγώνα για να δούμε και πάλι πόσοι και, κυρίως, ποιοι πήραν "μάστερ" από τη βιομηχανία παραγωγής "μάστερ" του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ) της πρώην Βιομηχανικής και της πρώην Παντείου; Η σημασία της ερώτησης μου έγκειται στο ότι τα (κομματικά) αυτά "αστέρια" πήραν θέσεις και προαγωγές, λόγω του "μάστερ" και υπερφαλάγγισαν συναδέλφους τους, που δεν ήταν "δημοκρατικοί"!
Έχεις, όμως και ένα δίκιο!
Ένας "παθιασμένος δεξιός" δε μπορεί πράγματι να καταλάβει γιατί, μόλις ανέλαβε την Κυβέρνηση ο "Γέρος της Δημοκρατίας" το ΄64, έκανε τρεις μεταθέσεις στον πατέρα του σε χωριά που δεν είχαν ούτε Γυμνάσιο ούτε Λύκειο, επειδή έτσι το ήθελαν κάποιοι τοπικοί "Δημοκράτες" κομματικοί της εποχής οι οποίοι στην κατοχή έκαναν τραπέζια στο σπίτι τους τους Στρατιωτικούς Διοικητές των κατακτητών!
Δε μπορεί, επίσης, να καταλάβει γιατί μόλις ήρθαν στην εξουσία οι "Δημοκράτες" το ΄81, το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο πρώτος Νομάρχης, τον θυμάσαι το "μουστάκια" το μαθηματικό, ήταν να με διώξει η Εταιρία που δούλευα! Δεν έγινε αυτό και συμβιβάστηκαν με τη αλλαγή θέσης!
Δε μπορεί επίσης ένας "δεξιός" να καταλάβει έναν "Δημοκράτη" Δήμαρχο ο οποίος, επειδή του έκανα κριτική με δημοσίευμα σε μια τοπική εφημερίδα, το έστειλε στη Διοίκηση της Τράπεζας που δούλευα για να με ... μεταθέσει!Ελπίζω να κατάλαβες ποιος, γιατί δεν είναι και πολλοί που θα έκαναν μια τέτοια βλακεία!
Για τα Νοσοκομεία, τέλος, νομίζω ότι τα έχεις μπλέξει λίγο τα πράγματα! Το θέμα είναι τεράστιο και οι ευθύνες διαχρονικές και διακομματικές!

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΙΚΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ..Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ.ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΑΔΕΣ, ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΪΖΟΥΝ..
ΟΜΩΣ,ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΩΡΑΙΟΠΟΙΕΙΣ (Ή ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΕΝ ΜΕΡΕΙ) ΤΗΝ..ΕΠΑΡΑΤΟ.. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ,ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΩΘΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.
ΤΑ ..ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΒΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ..ΕΞΙΣΟΥ..
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΛΑΨΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΒΑΖΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ..ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ..
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΣΕ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ..