Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Η αποτυχία, είναι πλέον πλήρης!

Μετά το "ξεβράκωμα" της τρόικας (εξωτερικού) από το περιοδικό SPIEGEL, φαίνεται ότι ζούμε τούτες τις μέρες και την αποκαθήλωση της τρόικας (εσωτερικού)!
Ισχυρίζομαι, ακόμα, ότι όλα έγιναν λόγω ανικανότητας! Αλλά, αν χρειάστηκε να συγκεντρωθούν τόσοι ανίκανοι για να γκρεμίσουν μια, ήδη ευάλωτη, Χώρα, τότε υπεισέρχεται η "θεωρία συνωμοσίας"!
Είμαι θιασώτης του Ντέιβιντ Ααρόνοβιτς!
Ο Ααρόνοβιτς, έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο "Voodoo Histories"! Εκεί, απομυθοποιεί πολλές θεωρίες συνωμοσίας και κάπου γράφει:
-« Οι περισσότεροι θεωρητικοί συνωμοσίας δεν είναι παρά δυσλειτουργικοί φαντασιόπληκτοι, που ωθούνται από το τρίπτυχο δόξα, χρήμα, βλακεία»!
Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό, αλλά είναι μια εκτίμηση πολύ κοντά στην αλήθεια!
Άρα, εκείνο που απομένει σε μένα ως το μόνο αποδεκτό αίτιο της ραγδαίας,
μετά μνημονίου, κατάρρευσης, είναι η ανικανότητα όσων διαχειρίστηκαν την κρίση, να το κάνουν με όρους λογικά κατασταλτικούς και δυναμικά επιθετικούς - αναπτυξιακούς!
Η διαχείριση της κρίσης από τα μέχρι τώρα πρόσωπα, έγινε με όρους διάσωσης του "πολιτικού συστήματος"! Και για να διασωθεί αυτό το συνονθύλευμα ανικάνων και ηλιθίων, έπρεπε να χυθεί πολύ αίμα! Αίμα αθώων! Το αίμα των πολλών!
 Με τις εκλογές του 2009, η Χώρα ήρθε αντιμέτωπη με το αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ήττας!
Μετά από κάθε ήττα, ο ηττημένος αναζητά τα αίτια, βρίσκει τους υπεύθυνους και αποδίδει τις ευθύνες, όπου και αν ανήκουν!
Η τότε πολιτική ηγεσία, με την ένοχη ανοχή και της τότε αντιπολίτευσης, παρέβλεψε τα δύο πρώτα και απέδωσε αμέσως τις ευθύνες! Και, ναι, καλά καταλάβατε, ο μόνος που έφταιγε ήταν ο λαός!
Αυτό, πέρασε με καταπληκτικά γρήγορη και ύποπτη μεθοδολογία στην ευρωπαϊκή κοινωνία, με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να λοιδορείται, να αντιμετωπίζεται με ειρωνικά σχόλια, να γίνονται σε βάρος του απίστευτες γενικεύσεις!
- "Ο Ελληνικός λαός, πρέπει να μάθει να πληρώνει τους φόρους του", δήλωσε κατ΄επανάληψη ο αντιπαθέστατος, υπερόπτης, Υπουργός οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε, σε ένα διάλειμμα που έκανε από το sudoku που παίζει μέσα στη γερμανική Βουλή κατά την ώρα που διαφεντεύει τις τύχες των λαών της Ευρώπης!
Και δε γύρισε ένας Έλληνας Βουλευτής να του πει ότι, αυτοί, στις πλάτες των οποίων έχετε επιπέσει όλοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι, πληρώνουν κανονικά εγκαίρως και ακατάπαυστα αυτό που τους ζητάει η πολιτεία!Το πρόβλημα ήταν είναι και παραμένει, η αδυναμία (;) του συστήματος να εισπράξει από την αγορά αυτά που και πάλι ο μισθωτός και ο συνταξιούχος έχουν πληρώσει, μέσω της κατανάλωσης! Δηλαδή τους έμμεσους φόρους!
Εκτός από τα παραπάνω, έχω γράψει κατ΄επανάληψη ότι οι περίφημες διαρθρωτικές αλλαγές, στην ουσία,  δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα! Αυτές, από τη φύση τους δεν είναι άμεσης απόδοσης, όπως για παράδειγμα η μείωση μιας σύνταξης, ενός μισθού ή ενός επιδόματος! Για το λόγο αυτό, οι αλλαγές αυτές, ήταν επιβεβλημένο να γίνουν πριν δυόμισι χρόνια, ώστε να έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν! Αλλά, τότε ίσως να μην ήταν τόσο απαραίτητο να σφαγιαστούν οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα! Και εδώ, είναι η αλήθεια, δικαιώνω λίγο τους "συνωμοσιολόγους"!
Διαβάζω σήμερα ότι ζητάει η τρόικα "διευθέτηση" χρόνου εργασίας και αποζημίωσης! Μήνες τώρα ζητάει απολύσεις στο Δημόσιο και το ευρύτερο Δημόσιο, δύο χρόνια ζητάει κλείσιμο "Γραμματειών"και "οργανισμών" που το μόνο που έχουν παράξει μέχρι τώρα είναι ελλείμματα!
Πόσα μάστερ, διάολε πρέπει να έχεις για να καταλάβεις ποια είναι η "μήτρα" που γεννοβολά ελλείμματα;
Μήπως έχει γίνει κάτι για την καταπολέμηση της διαφθοράς; Μήπως απλοποιήθηκαν διαδικασίες της καθημερινότητας μας που κοστίζουν χρόνο στον πολίτη και χρήμα στο Κράτος;
Παρ΄όλα αυτά, έγιναν τρομακτικές μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα με αιτιολογικό την αναταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά χθεσινά αποτελέσματα της EUROSTAT, δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης! Η μείωση του εργατικού κόστους δεν πέρασε στο τελικό προϊόν, αλλά μάλλον τοποθετήθηκε σε ακίνητα του βιομηχάνου στο εξωτερικό!
Είναι πολλά αυτά που συνιστούν καταλυτική απόδειξη της πλήρους αποτυχίας των πολιτικών επιβητόρων μας!
Ακόμα και αν είχα τη διάθεση να τα παραθέσω όλα, δεν το κάνω, γιατί θα γινόμουν πολύ κουραστικός!
Εξ αιτίας όλων αυτών, στον Ελληνικό Λαό, κυριαρχεί πλέον μόνο μία άποψη:
-"Αυτοί που μας οδήγησαν στον όλεθρο και την ταπείνωση δεν είναι ικανοί να μας σώσουν"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: