Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ειρηνοδικείο Πέρα Παναγιάς!

Η είδηση λέει ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να συγχωνεύσει περίπου 150 Ειρηνοδικεία της Χώρας!
Η πραγματική είδηση θα ήταν να μαθαίναμε πόσα ακόμα ειρηνοδικεία έχει αυτή η Χώρα και πόσο κοστίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο!
Ακόμα και αυτά τα οποία χαρακτηρίζονται και λειτουργούν ως "μεταβατικά", δηλαδή εκδικάζουν υποθέσεις μια φορά το Μήνα οπότε και έρχεται ο Ειρηνοδίκης, διατηρούν γραφεία και αίθουσα και τουλάχιστον δύο υπαλλήλους, οι οποίοι συνήθως κωλοβαράνε!
Η Δικτατορία το ΄68 αν θυμάμαι καλά, είχε καταργήσει 250 Ειρηνοδικεία μέσα σε μια νύχτα, πολλά από τα οποία κάποιοι πολιτικάντηδες τα επανίδρυσαν για προσωπικούς ψηφοθηρικούς λόγους!
Η ορθή αυτή απόφαση  της Κυβέρνησης έρχεται να δικαιώσει όσους ισχυρίζονται ότι όλες οι μνημονιακές δοτές Κυβερνήσεις δεν άγγιξαν το βαθύ Κράτος και τις σπατάλες του, αλλά προτίμησαν να επιπέσουν με μανία πάνω στους αδύναμους!
Οι διαρθρωτικές αλλαγές έχουν καθυστερήσει εγκληματικά αν και οι πολιτικοί έπρεπε να γνωρίζουν ότι αυτές οι αλλάγές, επειδή είναι μεσοπρόθεσμης απόδοσης έπρεπε να γίνουν αμέσως!
Αλλά, προτίμησαν την σίγουρη, αλλά βραχυπρόθεσμη, λύση! Το πορτοφόλι του Έλληνα!
Η απόφαση αυτή, δικαιώνει επίσης και μια ανάρτησή μου το Δεκέμβριο του 2011 με τίτλο: " Εις τον τετριμένον πίθον αντλείν"!   
Επιμένω να ισχυρίζομαι ότι αν οι Κυβερνώντες δεν είναι ηλίθιοι τότε είναι εντεταλμένοι να διαλύσουν την Ελληνική Κοινωνία!
Οι αποσπασματικές αποφάσεις τους, οι καθυστερήσεις σε μέτρα που θα έφερναν οικονομία και νοικοκύρεμα  και η ευκολία με την οποία πέφτουν πάνω στους αδύναμους δικαιώνει και με το παραπάνω τους χαρακτηρισμούς!

2 σχόλια:

Antilogos είπε...

Υποψιάζομαι ότι δεν είναι Η ... Η ...
Αλλά ΚΑΙ ...ΚΑΙ ...
Δηλαδή είναι ΚΑΙ ηλίθιοι ΚΑΙ εντεταλμένοι ...

Υ.Γ: Ορισμένοι τουλάχιστον...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, Αντίλογε!
Ακόμα και στο Υστερόγραφο!