Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η "αριστερά" στην Ελλάδα, φοβάται τη Δημοκρατία;

Με τη φράση "Αραβική Άνοιξη" χαρακτηρίστηκε η σπίθα που άναψε το δαυλό της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας σε κάποιες χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου, με αφορμή την "κατάσχεση" από την αστυνομία, ενός πάγκου με φρούτα σε κάποια αγορά της Τυνησίας, και την αυτοπυρπόληση  του άνεργου φοιτητή που τα πουλούσε, επειδή δεν άντεξε την αδικία!
Η απόγνωση, δε θέλει πολύ για να μετατραπεί σε οργή!
Και οι Πολίτες κάποιων Χωρών του Ισλαμικού Κόσμου που "κυβερνώνται" από "Λαϊκές" Δημοκρατίες διάφορων σοσιαλιστικών αποχρώσεων είναι συσσωρευμένη, εδώ και πολλές δεκαετίες!
Η φωτιά άναψε για τα καλά, στην Τυνησία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο και μπροστά στο σαστισμένο από τον αιφνιδιασμό και την αβεβαιότητα, βλέμμα της ανθρωπότητας, πέρασε στη Συρία!
Η Συρία, όμως, είναι στη Μέση Ανατολή! Μια περιοχή στην οποία ΗΠΑ και Ευρώπη (ΝΑΤΟ) έχουν λόγους σοβαρούς για να παρακολουθούν και να επηρεάζουν τις εξελίξεις! Αναμενόμενη λοιπόν η παρέμβασή τους με οποιονδήποτε τρόπο!
Φυσικά η επίσημη θέση είναι και παραμένει η εγκαθίδρυση και παγίωση της Δημοκρατίας στις χώρες αυτές!
Σε κάθε περίπτωση στη Χώρα αυτή, υπάρχει πλέον μια αντίσταση κατά του καθεστώτος Άσαντ, αντίσταση η οποία αριθμεί ήδη χιλιάδες νεκρούς!
Θεωρώντας ότι είναι γνωστό σε όλους τι ακριβώς σημαίνει "καθεστώς Άσαντ" δε θα κάνω αναφορά στον τρόπο με τον οποίο διοικείται η Χώρα τα τελευταία πενήντα χρόνια κατά τα οποία την "ηγετική" θέση του κόμματος "Μπάαθ" την ...προβλέπει ακόμα και το Σύνταγμα της Χώρας!
Διαβάζω καθημερινά πάρα πολλά blog, τα περισσότερα από τα οποία είναι αριστερών και σοσιαλιστικών αποκλίσεων!
Εκείνο που μου έχει κάνει εντύπωση, ακόμα από την εποχή της πτώσης του "Συνταγματάρχη" Καντάφι, είναι ότι η Ελληνική Αριστερά, με ό,τι εννοούμε σήμερα με αυτό τον ορισμό, με ελάχιστες εξαιρέσεις, βρίσκεται "αγωνιστικά" στο πλευρό του ... "Μπάαθ", δηλαδή του κόμματος που αποτελεί για τον σύριο πολίτη το δυνάστη του, εδώ και πέντε δεκαετίες!
Δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το πως σκέφτεται η Αριστερά στην Ελλάδα! Θα μπορούσε να πει κανείς απλοποιημένα ότι σκέφτεται και ενεργεί "αντιδραστικά"!
Αντιδραστικά, κατά τίνος; Εδώ είναι το μυστικό!
Μα το κόκκινο πανί για την Αριστερά στην Ελλάδα ήταν πάντα η Αμερική και το ΝΑΤΟ!
Και μόνο το γεγονός ότι η Ατλαντική Συμμαχία έχει ταχθεί εναντίον του Άσαντ και ζητά την απομάκρυνση του είναι αρκετό, για την Αριστερά,  να ταχθεί με το "Μπάαθ"!
Είναι για γέλια να διαβάζεις διάφορα "προοδευτικά" blog, να τάσσονται "...στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Συρίας, ενάντια στον ...ιμπεριαλισμό"!
Δεν αντιλαμβάνονται, μέσα στην τυφλή τους αντίδραση ότι επειδή "θαυμάζουν" και υποστηρίζουν τέτοια καθεστώτα, ο Λαός τους έχει βάλει στο περιθώριο!
Το ατύχημα είναι ότι εκμεταλλεύονται σήμερα, με αφορμή και το θέμα της Συρίας,  τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, ένα μέρος από τις οποίες οφείλεται και στην αναλγησία κάποιων εταίρων μας, για να περάσουν στον κόσμο αντιευρωπαϊκά και αντιαμερικανικά μηνύματα, προσβλέποντας σε πρόσκαιρα κέρδη!
Είναι θλιβερό να σκέφτεται κανείς τι περιμένει τη Χώρα μας, αν, αυτή η "Αριστερά", έρθει κάποτε στην εξουσία!

8 σχόλια:

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

Στη Συρία καλέ μου φίλε, το "αριστερό" Κομμουνιστικό κόμμα είναι στην παρανομία και οι κομμουνιστές διώκονται,δολοφονούνται ή απλά "εξαφανίζονται" όπως και στο ένδοξο δικό μας παρελθόν και ίσως και στο κοντινό μας μέλλον προς δόξαν της "δημοκρατίας" και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εξ άλλου αυτά δε συμβαίνουν στις χώρες μέλη της ΕΕ της Βαλτικής καθώς γνωρίζεις; Ή μήπως όχι;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Σε ποιο σημείο του κειμένου μου γράφω ότι το "Μπάαθ" είναι κομμουνιστικό κόμμα;
Η μελέτη όλων αυτών των καθεστώτων τα οποία επιβλήθηκαν (εκ των έσω) μετά την αποχώρηση των αποικιοκρατικών δυνάμεων στις χώρες αυτές, δείχνει ότι κάλυψαν τον αυταρχισμό τους την καμαρίλα και την οικογενειοκρατία, μέσα σε ένα εθνικοσοσιαλιστικό - θρησκοληπτικό περίβλημα το οποίο σε μερικές περιπτώσεις έλαβε τη μορφή "φονταμελιστικής" οπτικής των πραγμάτων για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του καθεστώτος, όταν αυτό στριμωχνόταν στη γωνία, για κάποιους λόγους ή για να ξεχνάει ο κόσμος τη δυστυχία του!
Οι πολλές και διάφορες "οργανώσεις" φονταμελιστών Αράβων, χρηματοδοτούνται από τα κράτη αυτά για να "δείχνουν" στον Αραβικό πληθυσμό τους ποιος είναι ο εχθρός και να μη βλέπουν ότι αυτός είναι δίπλα τους!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

Νομίζω ότι ο κάθε λαός πρέπει να διαφεντεύει ο ίδιος τις τύχες του, σε διαφορετική περίπτωση με το πρόσχημα της σωτηρίας του,
θα μπορούν οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης (που γι' αυτό δημιουργήθηκαν) να σκορπίζουν τον όλεθρο και την καταστροφή, όπως έκαναν π.χ. στη Γιουγκοσλαβία. Μην ξεχνάμε οτι στις δυνάμεις αυτές συμμετέχει και η χώρα μας ξοδευοντας περι τα 3,8 εκατ. Ευρώ ανα μέρα!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Νομίζω ότι η περίπτωση των Βαλκανίων, είναι διαφορετική από αυτή των Αραβικών κρατών. Άλλα τα αίτια, άλλες οι αφορμές και άλλος ο τρόπος αντιμετώπισης από πλευράς Παγκόσμιων Δυνάμεων Καταστολής!
Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, η αφορμή τους δόθηκε από τη Σερβία για την επέμβαση και δε νομίζω ότι ο Μιλόσεβιτς μπορεί να χαρακτηρίζεται ως ήρωας για τη στάση του!
Στις περιπτώσεις αυτές η διπλωματία είναι το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό όπλο!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

«Το λέμε συνεχώς προς τα έξω, σε κάθε συνομιλητή μας: Κοιτάξτε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, ναι, αλλά υπάρχει και η γεωστρατηγική θέση και ο προβληματισμός γύρω από αυτόν τον περίγυρο, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η Ελλάδα. Το λέμε συνεχώς, το λέμε τώρα που φλέγεται η Μέση Ανατολή. Πάρτε το παράδειγμα της Συρίας. Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι "το ισχυρό προπύργιο" της Ευρώπης στην περιοχή». Και των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ συμπληρώνουμε. Αυτά είπε προχθές ο Α. Σαμαράς δηλώνοντας ετοιμότητα της κυβέρνησης για βαθύτερη εμπλοκή στα βρώμικα, επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο για τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, τους δρόμους μεταφοράς τους. Συμμετοχή σε όφελος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (εφοπλιστές, ενεργειακοί όμιλοι). Ηδη η επέμβαση στη Συρία κλιμακώνεται επικίνδυνα. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ ΕΕ - ΗΠΑ από τη μια και Ρωσίας - Κίνας από την άλλη, με επίκεντρο τη Συρία, έχουν οξυνθεί στο έπακρο. Η Ρωσία έχει στρατιωτική βάση στη Συρία. Ρωσία - Κίνα, συνασπισμένοι στους BRICSA, έχασαν στη Λιβύη αλλά δε φαίνονται διατεθειμένοι να χάσουν στη Μέση Ανατολή. Η CIA με εντολή Ομπάμα δουλεύει ανοιχτά υπέρ των αντικαθεστωτικών, τους οποίους ενισχύουν Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, ενώ εμπλέκονται και Ισραήλ - Ιράν. Το Ιράν πήρε πρωτοβουλία για «Διάσκεψη των Αδεσμεύτων» για τη Συρία, όπου εκφράζονται αντιθέσεις, ανάλογα με το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, που στηρίζει κάθε χώρα. Ολα αποκαλύπτουν πως το φιτίλι γενικότερης ανάφλεξης είναι αναμμένο και η ελληνική κυβέρνηση με τη Βάση της Σούδας και όχι μόνο, έτοιμη για συμμετοχή σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που φαίνεται, αν ξεσπάσει, πιο γενικευμένος. (Το πιο πάνω κείμενο είναι απο σχόλιο ης εφημερίδας ""Ριζοσπαστησ

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Δε θα διακινδύνευα να έχω ενημέρωση από το "ΡΙΖΟΣΠΆΣΤΗ"!
Όχι ότι δε συμφωνώ με πολλά από αυτά που γράφει αλλά δε μου αρέσουν οι κομματικοί παραμορφωτικοί φακοί!
Για έναν δημοκρατικό πολίτη η υπόθεση της Συρίας και πολλών άλλων Αραβικών Χωρών είναι και πρέπει να είναι απλή, σαφής και μονοσήμαντη: Δημοκρατία και Ελευθερία στους πολίτες των χωρών αυτών, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους αυτή τη Δημοκρατία!
Αν για την επίτευξη αυτών των αγαθών, πρέπει κάποιοι να παρέμβουν, ας το κάνουν!
Δεν πρέπει, όμως, να είναι επιλογή "ιδεολογικού δυνάστη", αλλά πλήρης αποτίναξη του ζυγού!
Σε αυτό, δεν έχω δει να παίρνεις θέση!!!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

Δημοκρατία και"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" με τα όπλα ανα χείρας, (στα χέρια των γερακιών, που πολύ καλά γνωρίζεις) δε γίνεται.Ενημέρωση παίρνω απο το Ριζοσπάστη που είναι, ιδεολογικό και πολιτικό ,όργανο του ΚΚΕ και το φωνάζει απο την πρώτη του σελίδα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ΜΜΕ που είναι και εκείνα όργανα των συμφερόντων της πολιτικής που διαλύει τη ζωή μας αλλα που για πολλούς διακατέχονται απο ελευθερία έκφρασης, δημοκρατία κλπ. Μην τρελαθούμε ότι ο εφοπλιστής Αλαφούζος (ΣΚΑΊ΄-Καθημερινή) ή ο μεγαλοεργολάβος μπόμπολας (MEGA-Εθνος)θα στηρίξουν λαϊκα συμφέροντα!Ε ρε λύκος μαύρος καψαλός(και υπέρ του δέοντος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ που μας έφαγεεεεεεεε!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αγαπητέ ΣΠΑΡΤΑΚΕ, δε σε εγκαλώ γιατί ενημερώνεσαι από το "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"!
Έγραψα γιατί εγώ δεν επιθυμώ να ενημερωθώ από αυτή την καλή εφημερίδα!Είναι ο λόγος που δεν έχω διαβάσει ΠΟΤΕ κομματική εφημερίδα του χώρου μου!
Αλλά, μήπως τα έχουμε μπλέξει λίγο τα πράγματα;
Από τον Τύπο περιμένει κανείς να ενημερωθεί έγκαιρα και έγκυρα!Δεν περιμένει να "... στηρίξει λαϊκά συμφέροντα"! Γι αυτά, υποτίθεται ότι εργάζονται τα κόμματα! Ασφαλώς και δεν αναγάγω τον Αλαφούζο (που είναι και βάζελος) και το Μπόμπολα σε "Ηρακλείς" των συμφερόντων μου! Μου φτάνει να γράφουν αλήθειες, που δεν το κάνουν πάντα! Τα υπόλοιπα τα κρίνω και αποφασίζω μόνος μου!