Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Όλες οι Υπηρεσίες, πρέπει να αμείβονται!...

Σε πάρα πολλές αναρτήσεις, τον τελευταίο καιρό, έχω αναφερθεί στην κατάντια των πολιτικών και όχι μόνο των Ελλήνων και στην έλλειψη, πανευρωπαϊκά, ηγετών οι οποίοι θα μπορούσαν να εμπνεύσουν τους πολίτες και να οδηγήσουν τις χώρες σε μια υγιή κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανάκαμψη!
Πολλές φορές έχω ισχυριστεί και όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι, ότι το παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης του οποίου ο ιστός περιλαμβάνει πολιτικούς, επιχειρήσεις, δικαστικούς διπλωμάτες δημοσιογράφους και μια ειδική ελίτ στρατιωτικών και το οποίο στήνεται μετά το ΄90, χρησιμοποιεί τους πολιτικούς κατά τέτοιον τρόπο, ώστε με το "άλλοθι" της εμβάπτισης στη λαϊκή ετυμηγορία, να κάνουν πράγματα σε βάρος των κοινωνιών που δεν έχει  κάνει διαχρονικά το οργανωμένο έγκλημα!
Ο πολιτικός σήμερα, χρησιμοποιείται από μια ελίτ του κόμματος ως το πειθήνιο όργανο μέσω του οποίου περνάει ό,τι πιο αντιλαϊκό, ό,τι πιο άδικο, ό,τι αντισυνταγματικό,
αρκεί να υπηρετεί τα συμφέροντα της διακυβέρνησης που ανέφερα πιο πάνω!
Οι "ηγέτες" που περνάνε τις "εξετάσεις" με καλό βαθμό, αμείβονται αδρά και ξεδιάντροπα με τα αργύρια της προδοσίας των λαών που τους εμπιστεύτηκαν τις τύχες τους!
Συνηθέστερες "αμοιβές" των πολιτικών αυτών, είναι οι διορισμοί σε θέσεις διαφόρων διεθνών Οργανισμών η δυνατότητα να συμμετέχουν σε διάφορα διεθνή φόρουμ με ομιλίες  με το αζημίωτο φυσικά ή, τέλος, καλούνται ως ομιλητές σε κάποια "ονομαστά" πανεπιστημιακά ιδρύματα, για τα οποία έχει επικρατήσει η άποψη ότι "βγάζουν" Πρωθυπουργούς ή Αρχηγούς Κρατών!
Αυτά μέχρι τώρα, από ό,τι γνωρίζουμε, τουλάχιστον!
Γιατί αυτή η συνηθισμένη "ανταμοιβή", εδώ και λίγες μέρες έλαβε πλέον άλλη μορφή, πιο μόνιμη, πιο συγκεκριμένη και μάλλον πιο "προσωποποιημένη"!
Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, χρησιμοποιώντας την τεράστια οικονομική δύναμη του τμήματος των Αγγελοπουλαίων που έλαβε ο σύζυγος της, ίδρυσε, λέει η είδηση, στο Harvard Kennedy Scool, πρόγραμμα υποστήριξης εκλεγμένων ηγετών ( Global Public Leaders Program )!
Στόχος, λέει, είναι σε συνεργασία με το ίδρυμα Κλίντον, να δοθεί η δυνατότητα σε εκλεγμένους ηγέτες, μετά την αποχώρηση τους να συνεχίσουν να προσφέρουν!
Η "είδηση" κατά την ταπεινή μου άποψη, βρίσκεται στη λέξη "υποστήριξη"! Αλλά αυτό θα το αναλύσουμε κάποια άλλη φορά, ανάλογα με την αναπόφευκτη ροή των πραγμάτων!
Και, όπως ήταν αναμενόμενο από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, οι οποίοι πλέον αιφνιδιάζονται σπανίως με όσα βλέπουν, ακούνε ή αναμένουν, ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, έλαβε έμμισθη Έδρα στο "πρόγραμμα" αυτό! Το αντικείμενο του μαθήματος που θα διδάσκει κ. Παπανδρέου, είναι, κρατηθείτε, "η διαχείριση κρίσεων, η ανάλυση της οικονομικής κρίσης και οι δυσκολίες αντιμετώπισης της στην ευρωζώνη εξαιτίας θεσμικών ελλείψεων"!
Στις 20 Ιουλίου 2012 είχα γράψει σχετικά με το χιούμορ που έχουν οι Αμερικάνοι, να καλούν αποτυχημένους ηγέτες για ομιλίες και είχα υπαινιχθεί και γιατί μπορεί να το κάνουν αυτό!
Το σημερινό, όμως είναι άλλο πράγμα!
Εδώ έχουμε ολόκληρο "πρόγραμμα αποκατάστασης αποφυλακισθέντων"!
Εδώ, έχουμε ανταπόδοση υπηρεσιών προς συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, το οποία, αδηφάγα, άπληστα και ανήθικα, όπως είναι, δεν αρκούνται πλέον στην απλή κερδοφορία από εμπορικές ή βιομηχανικές δραστηριότητες, αλλά επιδιώκουν, μέσω μισθωμένων πολιτικών, την υποδούλωση ολόκληρων λαών στα συμφέροντά τους!
Και, ασφαλώς, όσοι υπηρετούν με συνέπεια τον "ιερό" αυτό σκοπό, ανταμείβονται!
Εμείς, μπορούμε να περιμένουμε ακόμα να μάθουμε, πόσο στοίχισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, που πήγανε τόσα δισεκατομμύρια, γιατί έγιναν με τόση χλιδή από ένα κράτος που όπως λένε οι "ειδικοί" σε αυτά Ευρωπαίοι, γνώριζαν από τότε ότι είναι υπό πτώχευση και, επιτέλους, περιμένουμε από την κ. Γιάννα (μας) να μας στείλει ένα στοιχειώδη απολογισμό για όλα αυτά, πράγμα που ο εντιμότατος κ. Σεμπάστιαν Κόε, το έκανε αμέσως στο Ηνωμένο Βασίλειο!
Εκτός αν η κ. Γιάννα χρηματοδοτήσει κάποια έδρα στο London Scool Of Economics, για το "πως διαχειρίζεται κανείς τον ιδρώτα και τα όνειρα, ενός ολόκληρου Λαού"!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΛΩΝΙΤΗ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

AΑνώνυμος 1:04
Φίλε μου,άκουσα για 35000 USD το χρόνο!Αλλά θα παίρνει και και άλλα τόσα περίπου για κάθε ομιλία που θα κάνει προσκεκλημένος σε κάποια φόρουμ! Εδώ τον αδικούν! Ο Μπιλ (πίπας) Κλίντον παίρνει αντίστοιχα 100 χιλιάρικα! Αλλά αυτός δεν κατέστρεψε τη Χώρα του! Κατέστρεψε τα Βαλκάνια για να ευημερεί η βιομηχανία της Χώρας του!
Μήπως γνωρίζεις εσύ πόσο κοστίζει η διατήρηση πολιτικού γραφείου ενός τέως Πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα θα ζει, απ΄ο,τι διαβάζω στην Αμερική;

red river είπε...

Η μεγαλύτερη "αρπάχτρα", ο μέγας σφαγέας των λαών,ο προφέσορας της απάτης είναι ο μοναδικός Γκορμπατσώφ. Υμνήθηκε όσο κανείς για την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και στις υπόλοιπες χώρες. Τον περιφέρουν ακόμη και στις μέρες μας να διδάξει πως σε περιόδους "ειρήνης" μπορούν να σφαγιάζονται λαοί. Για αυτό το άθλιο υποκείμενο ή για τον Κλίντον σύσωμος (ΣΧΕΔΟΝ) ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας έκανε βαθειά επίκυψη αφού τους υποδέχτηκε και τους προλόγησε υμνώντας τα "πανανθρώπινα" ιδανικά τους.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ red river:
Ο "σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ και στις υπόλοιπες χώρες", φίλε μου, ήταν ένα λάθος της Ιστορίας!
Αργά ή γρήγορα το "λάθος" αυτό θα διορθωνόταν! Νομίζω ότι άργησε κιόλας να διορθωθεί!
Ο Γκορμπαντζόφ, απλώς κατάλαβε ότι δεν πάει άλλο και "απασφάλισε"!
Νομίζω, όμως ότι πολλοί στην πρώην ΕΣΣΔ είχαν καταλάβει ότι δεν μπορούσαν πλέον να προχωρήσουν άλλο έτσι, διαφορετικά δε θα συναινούσαν στις κινήσεις του Γκορμπατζόφ.
Είναι νωρίς πάντως για να κρίνει με ασφάλεια η Ιστορία ένα τόσο σημαντικό γεγονός!