Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τελικά, είναι τόσο μαλάκας όσο έδειχνε!...

Για όσους δεν έχουν την τιμή να τον αναγνωρίζουν ούτε από τις φωτογραφίες του, πρόκειται για τον Πρωθυπουργό της πρώτης μεταπολεμικής Κυβέρνησης συνασπισμού της Αγγλίας, η οποία με την ενοχή - ανοχή- συνενοχή του Ο.Η.Ε και κυρίως των Η.Π.Α. ονομάζεται ακόμα Ηνωμένο Βασίλειο! Ένα Βασίλειο που αν επιτρέψει δημοψήφισμα στα άλλα Κράτη που το απαρτίζουν δια της βίας θα μείνει το εξής ένα: η Αγγλία!
 Όλα τα άλλα θέλουν την ανεξαρτησία τους αλλά αυτή δίνεται από τους "δημοκράτες" της δύσης μόνο σε μειονότητες των Βαλκανίων, της Ασίας και της Αφρικής!
Είναι ένα Βασίλειο με συνδυασμένη "τριφασική" σημαία και με ονομασίες που χαρακτηρίζονται από τα άλλα Κράτη- Έθνη που το απαρτίζουν, από αποδεκτές  (Μεγάλη Βρετανία, αλλά όχι αποδεκτή από
τη Γαλλία) έως μη αποδεκτές (Αγγλία, μη αποδεκτή από Ιρλανδούς, Ουαλλούς, Σκωτσέζους)!
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, μεταπολεμικά, η αδυναμία της Αγγλίας να ανακάμψει,  όπως για παράδειγμα η Γερμανία, η Ιαπωνία και άλλες χώρες της Ευρώπης, οφείλεται εν πολλοίς και στο ότι κρεμάστηκε αμαχητί από τους γεννητικούς αδένες των ΗΠΑ! Έχασε συν τω χρόνω όλα τα πολιτικά και γεωστρατηγικά ερείσματα που διέθετε, παραχωρώντας τα στην αγκαλιά της χώρας που την έσωσε από τα δόντια του Χίτλερ, ενώ απαξιώθηκε και η πολύ καλή αυτοκινητιστική βιομηχανία που διέθετε!
Στάθηκε στα πόδια της η Χώρα αυτή, χάρις στην ιστορική συγκυρία να βρει πετρέλαια στη Βόρεια Θάλασσα, την εποχή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της μια καταλυτική προσωπικότητα με κύρος, θέληση και πραγματική αγάπη για τη χώρα της, στοιχείο σημαντικότατο για τους ηγέτες, που παράλληλα έδειχνε σεβασμό για τις άλλες χώρες και ηγέτες, η Μάργκαρετ Θάτσερ!
Όλοι οι μετά Θάτσερ Ηγέτες της υπήρξαν πολύ λίγοι, σε σχέση με το πρότυπο που είχε δημιουργήσει η Μάργκαρετ, εκτός, ίσως,  από τον Τόνυ Μπλερ ο οποίος, χρησιμοποιώντας το προσωπικό του χάρισμα, εκλέχθηκε με αριστερή διαλεκτική για να εφαρμόσει νεοφιλελεύθερη πολιτική η οποία και του βγήκε, τελικά!
Αφορμή για την παραπάνω εισαγωγή, μου έδωσαν δύο δηλώσεις του σημερινού Πρωθυπουργού της Αγγλίας κ. Ντείβιντ Κάμερον!
Σύμφωνα με τη μία δήλωση, ο κ. Κάμερον απειλεί να κλείσει τα σύνορα της Αγγλίας για τους Έλληνες μετανάστες, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ!
Δικαίωμα του! Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι οι άνθρωποι που επιλέγουν σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής τους να μεταναστεύσουν, διαλέγουν χώρες που ταιριάζουν στη ψυχοσύνθεση τους και που παρέχουν ευκαιρίες! Η Αγγλία ουδέποτε υπήρξε χώρα πρώτης επιλογής για τους Έλληνες μετανάστες! Απόδειξη ότι, μεταπολεμικά, οι φτωχοί και άμοιροι Έλληνες, επέλεξαν τον καταστροφέα και δυνάστη τους Γερμανία και όχι τη "φίλη και σύμμαχο" Αγγλία! Αυτό κοινωνιολογικά, κάτι λέει!
Αν οι Έλληνες ηγέτες ήθελαν να συναγωνιστούν τον κ. Κάμερον σε ηλιθιότητα, θα έκαναν μια αντίστοιχη δήλωση - μαλακία  με την οποία θα απαγόρευαν την εγγραφή Ελλήνων Πολιτών στα Αγγλικά Πανεπιστήμια! Μια τέτοια απόφαση, είναι το ίδιο παράνομη όσο και η παπαριά του κ. Κάμερον!
Γιατί, δε νομίζω ότι ο κ. Καμερον έχει υπολογίσει το κόστος μιας εξόδου του Ελληνικού εφοπλιστικού "λόμπι" από το "Σίτι"! Και μόνο μια ανακοίνωση για κάτι τέτοιο θα γκρέμιζε το Αγγλικό Χρηματιστήριο!
Η δεύτερη δήλωση του αφελούς Πρωθυπουργού της Αγγλίας, έχει να κάνει με το περίφημο "Σκοπιανό Ζήτημα"!
Ο κ. Κάμερον φέρεται να έχει κάνει μια δήλωση στον GUARDIAN, παλαιότερα ότι όταν θα αναφέρεται στην Ελλάδα θα την αναφέρει ως "The former Ottoman Possession of Greece" ( FOPOG) το οποίο σημαίνει "Πρώην Οθωμανική κτήση της Ελλάδας"! Αυτό, επειδή η Ελλάδα επιμένει σε αυτή την ονομασία για το Κρατίδιο των Σκοπίων! Βέβαια, ο κ. Κάμερον ήταν αγένητος ότα η Γαλλία επέμεινε και κέρδισε να μην ονομάζεται η Αγγλία "Μεγάλη Βρετανία" για να μην υπάρχουν συνειρμοί για την Γαλλική "Βρετάνη"!
Ατυχές ως ευφυολόγημα, απαράδεκτο ως πολιτική δήλωση Πρωθυπουργού φίλης και συμμάχου Χώρας, ατόπημα ιστορικό, αφού επικαλείται ακόμα κτήσεις ενός καθεστώτος από το οποίο ακόμα και η Τουρκία επιχειρεί να απεμπλακεί για τους δικούς της λόγους!
Η  δήλωση αυτή του κ. Κάμερον είναι διπλά ατυχής και για έναν ακόμα λόγο!
Αν ανατρέξει κανείς στο  βιογραφικό του θα διαβάσει ότι έχει σπουδάσει "Φιλοσοφία, Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά"!
Στα βαθιά νερά της φιλοσοφίας που αποφάσισε να κολυμπήσει στα νεανικά του χρόνια, πόσους αλήθεια Σκοπιανούς και Τούρκους φιλόσοφους συνάντησε;
Στους δαιδάλους των Πολιτικών Επιστημών, ποιοι του πρόσφεραν το "Μίτο της Αριάδνης" για να οδηγηθεί με ασφάλεια στην έξοδο από το Λαβύρινθο που οδηγεί  η Πολιτική πραγματικότητα όσους έχουν βάλλει στόχο της ζωής τους να Κυβερνήσουν Λαούς, δηλαδή ανθρώπινες ψυχές;
Ακόμα και η νεότερη Οικονομική Επιστήμη, επιβάλλει να γνωρίζει ο Ηγέτης ποιες είναι οι πηγές πλούτου της Χώρας του και να τιμά αυτός που τις τροφοδοτούν!
Κρίμα γιατί στην περίπτωσή του "πήγαν στράφι τόσες γνώσεις"! Οι δάσκαλοί του θα τραβάνε τα μαλλιά τους!
Ουφ! Κουράστηκα με αυτή την ανάρτηση!
'Οχι  τίπ΄άλλο, αλλά χτυπώντας στο google τη λέξη "Κάμερον" βρήκα ένα σωρό ονόματα με πρώτα αυτό της ηθοποιού Κάμερον Ντίαζ, του μεγάλου σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον και πολλά άλλα και νόμισα ότι κάπως αλλιώς τον λένε αυτόν τον Πρωθυπουργό της Αγγλίας!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑς ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΧΑΣΕ ΟΛΕς ΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΦΘΗΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ!ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥς ΟΙ...ΛΟΡΔΟΙ!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Σωστό αυτό, γιαυτό και στην πριν τα πετρέλαια της Βόρειας Θάλασσας εποχή οι Άγγλοι υπέφεραν οικονομικά! Και εννοώ βέβαια τους απλούς ανθρώπους και όχι την άρχουσα τάξη, αυτή την ολιγαρχία που είχε οικονομικές βάσεις από την εποχή της αποικιοκρατίας!
Όχι ότι δεν παίχθηκαν και εκεί σε βάρος των απλών ανθρώπων παιχνίδια στην πλάτη τους!
Μεγάλες τεχνικές εταιρείες τη δεκαετία του 60, εγκατέστησαν σε κάποιες γειτονιές έγχρωμους από τις αποικίες, απαξιώθηκαν τα ακίνητα, τα εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες και τα αγόρασαν για ένα κομμάτι ψωμί!Καταλαβαίνεις ποιοι ήταν οι αγοραστές!!!

ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ είπε...

Ο D.CAMERΟN ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΣΩΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΥΒΡΙΔΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΡΑΤΣΑΣ ΗΓΕΤΩΝ.
ΣΑΛΩΝΙΤΗ ΛΕΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΡΟΦΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙ ΧΙΛ/ΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.
ΟΧΙ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ.
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΝ ΤΗΝ ΚΙΡΑΚΑΧΠΕ ΕΣΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΟΝΟΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΑΙΓΛΗ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Χαροκόπε μου, οι ηλίθιοι, εκτός του ότι είναι αήττητοι, προστατεύονται κιόλας από το διεθνές σύστημα για να κάνουν ό,τι συμφέρει σ΄αυτό!
Τους κοστίζουν ελάχιστα, λαδώνονται με λίγα και δε ρωτάνε πολλά!