Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Τελικά, υπάρχει Γερμανική εταιρεία που δε δίνει μίζες;

Μετά την πολύκροτη υπόθεση των Γερμανικών υποβρυχίων που είχαν μια κλίση, άρα είχαν ελάττωμα, άρα πουλήθηκαν στην Ελλάδα με μίζες γιατί μόνο τότε δίνεις μίζες, όταν έχεις σκάρτη πραμμάτια, μετά τον Κολοσσό που ακούει στο όνομα SIEMENS που λάδωνε ακόμα και τους οδηγούς των Υπουργών για να παίρνει δουλειές, έρχεται σήμερα μια άλλη Εταιρεία κολοσσός Daimler AG, η οποία έχει, μεταξύ άλλων και τη Mercedes- Benz, να αποκαλύψει ότι στο διάστημα  1998 -  2008, έχει δώσει σε διαφόρους αξιωματούχους, από διάφορα κράτη το όχι και τόσο ευκαταφρόνητο ποσό των 17  εκατομμυρίων μάρκων!
Έχω γράψει και σε παλαιότερη ανάρτηση ότι "μίζες" πληρώνει εκείνος που διαθέτει κάποιο προϊόν που έχει ελάττωμα! Τα Γερμανικά προϊόντα φημίζονται για την ποιότητά τους! Όμως είναι πανάκριβα, ακόμα και τώρα που τα περισσότερα κατασκευάζονται ολικά ή εν μέρει σε χώρες με ημερομίσθια των πέντε ευρώ και από παιδιά 12 έως 18 ετών! Αλλά και η ακριβή τιμή ενός προϊόντος είναι ελάττωμα! Γι αυτό και οι πολλές μίζες που δίνουν οι "έντιμοι" Γερμανοί για να εκμαυλίσουν ανέντιμους πολιτικούς και να προτιμήσουν τα Γερμανικά προϊόντα έναντι αυτών των άλλων Χωρών!
Αυτή η υποκρισία, αυτή η υπεροψία, αυτός ο οικονομικός αμοραλισμός, είναι μερικοί από τους λόγους που με κάνουν να αισθάνομαι αηδία για κάθε τι το Γερμανικό!
Οι άλλοι λόγοι, έχουν να κάνουν με όσα έκαναν στην ανθρωπότητα στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ας μη ξύνουμε πληγές τώρα!
Το τραγικό είναι ότι αυτή η Χώρα προσπαθεί με ό,τι ανέντιμο διαθέτει να ηγηθεί της Ευρώπης!
Ως πότε όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι, "Βουβοί, μοιραίοι και άβουλοι" θα περιμένουν να αλλάξει ρότα η Χώρα που μέσα στον προηγούμενο αιώνα αιματοκύλησε δύο φορές την Ευρώπη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: