Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

"Τα παιδιά από τη Βραζιλία"! *

* Τίτλος μιας καταπληκτικής ταινίας με πολύ καλό "καστ" ηθοποιών που αναφέρεται σε ένα πρόγραμμα των ναζί με επικεφαλής το διαβόητο Μένγκελε, που, σε ένα εργαστήριο στη ζούγκλα της Βραζιλίας, είχε ως σκοπό την κλωνοποίηση του Χίτλερ!

Η ταινία, μου ήλθε στο μυαλό, μετά το διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στο Υπουργείο που αρνήθηκε ο κ. Ράπανος!
Η αλήθεια είναι ότι κάποια πράγματα για τους μη καλά πληροφορημένους Πολίτες μοιάζουν φυσιολογικά!
Δεν είναι όμως!
Αυτή η μεγάλη κρίση, έφερε στην επιφάνεια πρόσωπα και καταστάσεις που για κάποιο ανεξήγητο λόγο πρωταγωνίστησαν και στο κακοστημένο και προχειροδουλεμένο σκηνικό της εισόδου μας στην ΟΝΕ αλλά και στην κρίση χρέους και θεσμών που μας ταλανίζει τα τελευταία τρία χρόνια!
Θα σας διηγηθώ μια μικρή  αλλά χαρακτηριστική ιστορία, που δεν είναι από αυτές που γνωρίζουν ελάχιστοι, αφού "παίχθηκε" στην τηλεόραση, αλλά από αυτές που πρόσεξαν και ερμήνευσαν ελάχιστοι!

Ήταν παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2002 και όλα τα κανάλια "έπαιζαν" τα νέα για το ξημέρωμα της Ελλάδας με το ευρώ!
Κάποιος "δαιμόνιος" ρεπόρτερ" θεώρησε σκόπιμο να επισκευθεί τη Γενική Τράπεζα της οποίας Πρόεδρος ήταν ο κ. Ιωάννης Μάνος!
Και τότε, μπροστά στο ΑΤΜ της Γενικής ο "δαιμόνιος" ρεπόρτερ κάνει την ερώτηση στον κ. Μάνο:
-"Κύριε Πρόεδρε, μπορείτε να διαβεβαιώσετε τους Έλληνες ότι όλα αύριο το πρωί θα πάνε καλά";
Και φυσικά ο Πρόεδρος μιας Τράπεζας που τότε διέθετε μόνο 30 ΑΤΜ καθησύχασε το πανελλήνιο!
Ούτε ο Πρόεδρος της Εθνικής με τα 1200 ΑΤΜ ούτε της Αγροτικής με τα 900!
Το ότι ο κ. Γιάννης Μάνος σήμερα είναι Πρόεδρος του ΟΜΜΑ είναι συμπτωματικό!
Το δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι οι δημόσιες σχέσεις και οι παρεούλες έχουν δημιουργήσει στην Ελλάδα μια άτυπη , μυστικιστική "στοά" τα μέλη της οποίας κυβερνάνε μέσα από νευραλγικές θέσεις, τη Χώρα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια!
Τα πρόσωπα, που αποτελούν την άτυπη αυτή "στοά", έχουν άριστες σπουδές, αυτό να λέγεται, αλλά έχουν σχεδόν μηδενική εμπειρία από εργασία στην ελεύθερη αγορά εργασίας!
Με διαβατήριο την "αντίσταση" τα περισσότερα, εργάστηκαν αποκλειστικά και μόνο σε θέσεις του Δημόσιου ή ευρύτερου Δημόσιου τομέα, ιδρύματα και Διεθνείς Οργανισμούς, εκπροσωπώντας αναλογικά τη χώρα!
Αν διαβάσετε τα βιογραφικά κάποιων από αυτούς, θα διαπιστώσετε ότι το διάστημα που επικαλούνται ότι έκαναν αντίσταση στη "χούντα" ήταν φοιτητές στο εξωτερικό! Δεν τους βγαίνουν τα κουκιά στο μέτρημα των ετών αλλά, δε βαριέσαι, ποιος θα κάτσει να τα ψάξει αυτά!
- Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι πολλοί! Μια παρεούλα περί τον αρχιμάγειρα της στατιστικής παραποίησης των οικονομικών στοιχείων κ. Σημίτη, οι οποίοι και σήμερα προβάλλονται ως οιονεί καταλληλότεροι για θέσεις για τις οποίες τάχατες δεν υπάρχουν άλλοι!
Σημίτης, Γιάννης Μάνος, Παπαδήμος, Ράπανος, Στουρνάρας, για να περιοριστούμε στα πρόσωπα της επικαιρότητας, είναι μερικοί από αυτούς! Υπάρχουν κι άλλοι αλλά είναι βολεμένοι και δεν τους αρέσει η "έκθεση" στη δημοσιότητα!
- Τα κακά νέα, είναι ότι τους γνωρίζουν καλά οι Ευρωπαίοι, έχουν κάνει τις δουλειές τους με αυτούς και τους προτείνουν τώρα που πρέπει να σβήσουν κάποια ίχνη σε όσα έγιναν την εποχή Σημίτη!
Κλωνοποιημένα παιδιά ενός συστήματος που διέλυσε τη Χώρα! Δεν τους χαρακτηρίζω κομματικά, γιατί οι τύποι είναι υπεράνω κομμάτων! Ανήκουν σε μια οικονομική υπερκομματική νομενκλατούρα στα πιστεύω της οποίας η λέξη άνθρωπος, έχει διαγραφεί!
Δεν έχουν αυτογενή δύναμη! Αυτή που τους κρατάει στην επικαιρότητα, είναι η δύναμη της κλωστής που κινεί τα μέλη στις κούκλες μιας μαριονέτας! Και οι κλωστές αυτές είναι πολύ λεπτές και σπάνε εύκολα!
Τους χρειάζονται όσο για να κάνουν τη δουλειά τους, δεν τους πετάνε όμως μετά! Τους έχουν εξασφαλίσει μια καλή σύνταξη και το δικαίωμα να ζήσουν όσο δε μιλάνε!
Όπως "Τα παιδιά από τη Βραζιλία"!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαθανε όλοι στου κασίδι το κεφάλι,γίνανε καθηγητάδες όλοι και κανεις λάθος που λες για μια σύνταξη!Όλοι θα βγάλουν από 2και 3 και τέσσερις συντάξεις που κανένας δε θα τολμήσει να τις κόψει!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Έχεις δίκιο,φίλε ανώνυμε!Και αν αληθεύει η πληροφορία ότι ο κ. Ράπανος παραιτήθηκε γιατί ο Σαμαράς ξήλωσε αυτή την παρεούλα από την Εθνική, τότε τα πράγματα πάνε καλά!
Να ξεβρωμίσει ο τόπος!!!