Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

"Και πώς θα γίνει αυτό";

Παρακολουθούσα πριν λίγο, μια εκπομπή στη ΝΕΤ, στην οποία σε ένα "πάνελ" είχαν κληθεί εκπρόσωποι των κομμάτων (πλην Λακεδαιμονίων)! Το πρώτο θέμα που έπεσε στο τραπέζι για να συζητηθεί και απαντηθεί από τους εκπροσώπους ήταν τα 100 δις για τις Τράπεζες της Ισπανίας και τις επιπτώσεις της ενέργειας αυτής στη χώρα μας!
Να σημειώσω ότι εκτός από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ τον οποίο εκτιμώ ως ήρεμο και ενημερωμένο συζητητή, οι άλλοι μου ήταν εντελώς άγνωστοι, άπειροι, από τη θεωρούμενη "νέα γενιά" πολιτικών!
Το θέμα μου φάνηκε πολύ "βαρύ" για τις πλάτες των πολιτικών αυτών και αποχώρησα αφήνοντας την τηλεόραση να παίζει!
Κρατώντας ένα ποτήρι νερό, πέρασα από μπροστά της σε λίγο και άκουσα τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ να λέει ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για μια διαπραγμάτευση σκληρή και δίκαιη με την τρόϊκα!
- "Και πως θα γίνει αυτό", ήταν η ερώτηση ενός από τη "νέα γενιά"!
Εκεί τα "πήρα" και την έκλεισα!
Καλά, πώς είναι δυνατόν νέοι άνθρωποι οι οποίοι, υποτίθεται ότι μπλέκονται στην πολιτική γιατί έχουν την κατάρτιση, το χρόνο, τις ιδέες, τη διάθεση και την ικανότητα να  αγωνιστούν να τρέξουν, να αμφισβητήσουν, να προτείνουν, να ξεπεράσουν παροχημένες ιδεοληψίες και να δημιουργήσουν το δικό τους αλτήρα από τον οποίο θα εκτινάξουν τη χώρα και θα τη βγάλουν από το τέλμα, πως είναι δυνατόν, μόλις το σύστημα τους κλείνει το μάτι και τους κρίνει κατάλληλους για μια θέση στη "λίστα" να τα ξεχνούν όλα και να λένε και κάνουν πράγματα που δείχνουν άνθρωπο με γερασμένες ιδέες;
Γιατί, αυτός ο άνθρωπος της "νέας γενιάς", με την ερώτηση που έκανε, μου φάνηκε γερασμένος, πηγμένος, μπαϊλντισμένος, έτοιμος να αποδεχθεί τα πάντα για να εξασφαλίσει την εκλογή του και την παραμονή του στον προνομιακό εξώστη της κοινωνίας που αποτελεί, ακόμα, μια θέση στο Κοινοβούλιο!
Ο γεράκος αυτός, φαίνεται ότι έχει αποδεχθεί ότι τα πάντα στη χώρα μας γίνονται νομοτελειακά, ίσως και με τις ευλογίες του "Θεού της Ελλάδας" άρα αυτός δεν έχει παρά να κινείται μεταξύ Βουλής και Κολωνακίου και να μην ξεχνά να εισπράττει το αντίτιμο της ένοχης και σιωπηρής ανοχής προς τους ευεργέτες του στο Κόμμα!
Ο γεράκος αυτός έχει περιέλθει είτε το έχει καταλάβει είτε όχι, στο πέμπτο στάδιο του θανάτου από τη γνωστή λίστα της Ελίζαμπεθ Κιούμπλερ-Ρος!
Δεν αρνήθηκε, δε θύμωσε, δε διαπραγματεύτηκε, δε περιήλθε σε κατάθλιψη!
Πέθανε αμέσως!
 Μόλις μπήκε στη "λίστα"! Στη μακάβρια λίστα των νεογέννητων νεκρών της πολιτικής!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ΚΑΛΆ ΤΏΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΊΧΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟς ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΛΥΣΕΙ!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Δεν είναι θέμα "μιας απλής απορίας"!
Κάποιοι θεωρούν ότι αυτό που έγινε στη χώρα μας είναι και το μόνο που μπορούσε να γίνει! Είναι αυτοί που τα κατέβασαν αμαχητί!Και απορώ με τους νέους πολιτικούς που στο κάτω-κάτω δεν ευθύνονται για ό,τι έγινε που υιοθετούν αυτή την τακτική, λες και μόλις τους δίνουν το "χρίσμα" τους κάνουν και κάποια ενδοφλέβια ένεση με την οποία τους απονευρώνουν!