Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Sebastian Coe - Steve Ovett! Ένα καταπληκτικό δίδυμο του στίβου!

Παρακολουθούσα σήμερα το μεσημέρι κάποιο δελτίο ειδήσεων που έδειχνε την επίσκεψη του Σεμπάστιαν Κόε, Προέδρου της Οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και του άσου του ποδοσφαίρου Ντέιβιν Μπέκαμ στο Πειραματικό Γυμνάσιο!
Τόσο η κάμερα, όσο και οι μαθητές, είχαν πέσει στην κυριολεξία πάνω στο θρύλο του ποδοσφαίρου Μπέκαμ και αγνοούσαν συστηματικά τον Κόε!
Και όμως!
Ο κύριος αυτός πίσω από τον "σελέμπριτι" ποδοσφαιριστή υπήρξε ένας από του μεγαλύτερους θρύλους του Στίβου στα 1500 και 800 μέτρα!
Μαζί με το μεγάλο του αντίπαλο τον Στιβ Όβετ, έδωσαν μερικές από τις μεγαλύτερες μάχες στα δύο αυτά αγωνίσματα! ,Μάλιστα, κάποιες φορές ο ένας κέρδιζε το αγαπημένο αγώνισμα του άλλου!
Και μιλάμε για εποχές, δεκαετίες ΄70 και ΄80, στις οποίες ο Αγγλικός Αθλητισμός Στίβου, ήταν καθαρά ερασιτεχνικός
Είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια μια συνέντευξη ενός από τους δύο που έλεγε ότι έκανε προπόνηση από τις πέντε  το πρωί τρέχοντας 10 χιλιόμετρα και μετά πήγαινε στη δουλειά του!
Το δίδυμο, συμπλήρωνε και ένας άλλος τεράστιος αθλητής του Στίβου ο Στιβ Κραμ!
Οι Ομηρικές μάχες τους θα γυριστού και ταινία για τους λάτρεις του Κλασσικού Αθλητισμού!
Από μια άποψη, κάποιοι είμαστε τυχεροί που ζήσαμε εκείνα τα χρόνια του Κλασσικού Αθλητισμού, που ενσάρκωναν το, πραγματικά, "ωραίο, μεγάλο και αληθινό" που αναφέρει και ο Ολυμπιακός Ύμνος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: