Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ρεπούση και Φανατισμός!

Πάντα στη ζωή μου, προσπαθούσα να αποφεύγω τους φανατισμούς! Όχι βέβαια ότι το κατόρθωνα πάντα!
Έχω ως αρχή μου να σέβομαι τα γεγονότα και να διεκδικώ το δικαίωμα μου να εκφράζω τις κρίσεις μου πάνω σε αυτά, δικαίωμα το οποίο αναγνωρίζω και σε όσους έχουν αντίθετη άποψη!
Αυτή η "ιστορία" με την κυρία Ρεπούση να προσπαθεί με κάθε τρόπο να βγάλει από το "κάδρο" της Ιστορίας μεγάλα και αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα με έχει εκνευρίσει!
Η εν λόγω κυρία, φαίνεται ότι ανήκει σε μια κατηγορία πεφωτισμένων ανθρώπων της διανόησης οι οποίοι έχουν αναλάβει να αλλάξουν κάποια ιστορικά γεγονότα τα οποία προφανώς δεν εξυπηρετούν τους άγνωστους σε μένα σκοπούς τους!
Προσέξτε! Να τα αλλάξουν! Όχι να τα ερμηνεύσουν! Όχι να μελετήσουν τα γενεσιουργά αίτια τους ώστε η ανθρωπότητα να αποφύγει στο μέλλον την επανάληψή τους, αλλά να τα αποκρύψουν σε πρώτη φάση και, ενδεχομένως, να τα αναστρέψουν αργότερα!
Η κυρία Ρεπούση, με τη συμπεριφορά της απέναντι στα γεγονότα, δεν κάνει κρίσεις αλλά προσπαθεί να τα ανατρέψει! Να τα αμφισβητήσει! Να τα εξαφανίσει από τον ιστορικό χάρτη!
Η κυρία Ρεπούση, με τη εμμονή  της στην ιστορική ανακρίβεια και τον τρόπο με τον οποίο την υποστηρίζει δείχνει το αντίθετο από αυτό για το οποίο, υποτίθεται ότι, αγωνίζεται!
Δείχνει ότι είναι ένα βαθιά  άρρωστο φανατικό άτομο!
Υπ΄αυτή την έννοια, θα της έκανε πολύ καλό μια απλή ανάγνωση του βιβλίου του Άμος Όζ "Κατά του Φανατισμού"! Έτσι, για να δει τη ζωή μέσα από μια άλλη οπτική!
Το γεγονός ότι εκμεταλλεύεται τη θέση της για να περάσει στην Κοινωνία το, στηριγμένο στην ηθελημένη ιστορική παραποίηση, φανατισμό της, την καθιστά ένα πολύ επικίνδυνο άτομο, βγαλμένο μέσα από τα οργουελινά σενάρια παραποίησης των γεγονότων, γιατί:
- "Αυτός που ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον! Αυτός που ελέγχει το παρόν, ελέγχει το παρελθόν"!
Η κυρία Ρεπούση, με τις θέσεις που κατέχει ή που επιδιώκει να πάρει, θα ελέγχει το παρόν!
Ας μην της προσφέρουμε αυτή την ευκαιρία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: