Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Εκλογικά διλήμματα!...

Όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις διεξάγονται κάτω από την αγωνιώδη όσο και αβέβαιη απάντηση σε  ένα δίλημμα! Ένα δίλημμα που απευθύνεται στο εκλογικό σώμα και το οποίο καλείται  να το επιλύσει με την ψήφο του!
Ένα δίλημμα που του βάζει εντέχνως το πολιτικό σύστημα με στόχο τη συμμετοχή, στις εκλογές, προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα απαξίωσης της εκλογικής διαδικασίας και την επίτευξη της λεγόμενης "συσπείρωσης" η οποία αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη  εγκλωβισμού των ψηφοφόρων - αμνών στο μαντρί κάθε ιδεολογικής ή χρωματικής απόχρωσης!
Ωστόσο, στο δρόμο προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, πιστεύω ότι ο Έλληνας ψηφοφόρος πορεύεται κάτω από επίπλαστα αν και επίκαιρα διλήμματα, (μέσα ή έξω από την Ευρώπη και ευρώ ή δραχμή), υπερβολικά υπερτιμημένα για ευνόητους λόγους!
Άποψη μου είναι ότι το πραγματικό δίλημμα των προσεχών εκλογών είναι ένα και μοναδικό:
- Κρατισμός ή φιλελευθερισμός;
Η φυγή του κρατικοδίαιτου πατερναλιστικού συνδικαλισμού από το κόμμα "πατερούλη" το ΠΑΣΟΚ και η πορεία του μέσα στη χειμωνιάτικη νύχτα του μνημονίου προς το ΣΥΡΙΖΑ, ένα μόνο πράγμα μπορεί να σημαίνει!
Το κομματικό Κράτος δε θέλει να πεθάνει! Γιατί, οι άνθρωποι που το δημιούργησαν και το συντηρούν, δε μπορούν να επιβιώσουν χωρίς αυτό! Γι αυτό, στην προσπάθεια του να μείνει ζωντανό, δεν έχει ιδεολογία, δεν έχει πατρίδα, δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο!
Τα δύο κόμματα εξουσίας, εγκλωβισμένα στη λογική του περιορισμού του "πολιτικού κόστους" δεν τόλμησαν τα δύο τελευταία χρόνια να προχωρήσουν με κοινό πρόγραμμα και αποφασιστικότητα στο ξήλωμα αυτού που ευθύνεται, μαζί με τα κόμματα για την κατάντια της χώρας!
Δεν πούλησαν ζημιογόνες επιχειρήσεις του Δημοσίου, δεν έκλεισαν "Γραμματείες", "Κρατικά Ιδρύματα", "Οργανισμούς" κ.λ.π. με μηδενική παραγωγή έργου, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες!
Όλα αυτά δεν έγιναν για να μην ενοχλήσουν τους κρατικοδίαιτους υπαλλήλους, οι οποίοι τελούν κάτω από την προστατευτική ομπρέλα ενός κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού!
Έτσι λοιπόν, οι επόμενες εκλογές μας δείχνουν το δρόμο!
    - Όσοι επιθυμούν να συνεχιστεί αυτή η παρά φύση  σχέση μεταξύ Κράτους και συνδικαλιστών, ας ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ! Το έργο το έχουμε ξαναδεί από τη δεκαετία του ΄80! Θα απολαύσουμε ξανά, εργατοπατέρες να αναλαμβάνουν Υπουργεία και να κάνουν την Ελλάδα μπάχαλο! Θα απολαύσουμε διορισμούς ημετέρων κατά χιλιάδες σε Οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δημοσίου! Θα υποστούμε εκ νέου τις συνέπειες ενός κομματικού Κράτους δυσκίνητου, γραφειοκρατικού και υπερχρεωμένου, αν μπορεί να βρει δανειστές!
    - Όσοι επιθυμούν απαγκίστρωση από αυτό που έχουμε ζήσει για πάνω από τρεις δεκαετίες του οποίου τις συνέπειες θα τις πληρώνουμε για αρκετά χρόνια ακόμα, γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν!
Έτσι κι αλλιώς, αυτοί είναι οι ευφυέστεροι, οι παραγωγικότεροι και αυτοί που έχουν μάθει να δρουν και εργάζονται μέσα στον ανταγωνισμό και τις προκλήσεις!
Σ΄αυτό το δίλημμα, ας δώσουμε με τη ψήφο μας την απάντηση που έχει ανάγκη η Ελλάδα!  

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οχι ρε φιλε δεν γνωριζω τι να κανω;;;
Να ψηφισω ΝΔ!!!!!!
Ως απαντηση στο κομματικο-οικογενειοκρατικο κρατος!!!!!!!
Ρε πας καλα;;;;;;;;;;;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 12:34
Τη λύση στο δίλημμα αυτό, φίλε μου, μην περιμένεις να σου τη δώσει κανείς άλλος!
Ο καθένας θα πάρει την ευθύνη επάνω του για τον ίδιο και το μέλλον των παιδιών του!

παρναSOS είπε...

και συ κάνεις το ίδιο "λάθος" βάζεις διήμματα... Γιαυτό άκου υπάρχει κι άλλη απάντηση και όσοι δεν την κατάλαβαν στις 6/5 θα την καταλάβουν τώρα "ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ" !!!!!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ παρναSOS:
Τα διλήμματα είναι μέρος της καθημερινότητας μας!
Το "τι θα φάμε σήμερα" είναι μια ερώτηση που δημιουργεί δίλημμα!
Το θέμα είναι να μπαίνουν τα σωστά διλήμματα στο σωστό χρόνο!

firiki2010 είπε...

Na kai ta dik;a moy dil;hmmataQ".. Ελεύθερη οικονομία ή ασφυκτικά ελεγχόμενη; Περισσότεροι λαθρομετανάστες με επιδόματα ανεργίας , πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και διευκόλυνση (!!!) επανένωσης οικογενειών ή μέτρα δραστικής μείωσης τους; Λιγότερο κράτος ή κρατικοποίηση ακόμα κι αυτών των Οργανισμών, από τους οποίους με πολύ κόπο και κόστος απαλλαγήκαμε; Εφαρμογή του νόμου προς κάθε κατεύθυνση ή επιλεκτική εφαρμογή του ; Διευκόλυνση επενδύσεων ή κυνήγημα της επιχειρηματικότητας ; Χτύπημα του τραμπουκισμού ή επισημοποίηση του; Απομόνωση από την Ευρώπη με πολιτική και εθνική αποδυνάμωση της χώρας ή προσπάθεια μέσα στην Ευρώπη (που – για πολλοστή φορά επαναλαμβάνω – αλλάζει) να ανακτήσουμε με προσπάθεια το χαμένο έδαφος; Ισοπέδωση ή επιβράβευση της αριστείας; Ανάληψη ευθυνών ή κρυφτούλι πίσω από τους “άλλους”; Αναδιανομή και αναπαραγωγή μιζέριας ή δημιουργία πλούτου για όλους;

Αυτά είναι τα ουσιαστικά ερωτήματα και οι απαντήσεις σε αυτά βάζουν τις πραγματικές διαχωριστικές γραμμές. Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα- και σε όχι ανοησίες τύπου “μνημόνιο ή αντιμνημόνιο”- μας αφορούν άμεσα...."
Aπό το "Αυτές είναι οι δικές μας εκλογές" 26/5 στο firiki2010

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ firiki2010:
Δυστυχώς στις εκλογές ποτέ δε μπαίνουν τα σωστά διλήμματα!