Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ανδρέας Ανδριανόπουλος! Μια ήρεμη πολιτική αξία!


 Η Δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, στην εκπομπή "Με το βλέμμα στο μέλλον" του Focus WebTV, φιλοξένησε τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο!
Ας τον ακούσουν κάποιοι οι οποίοι θεωρούν ότι η "τήρηση των συμφωνημένων" που ζητάνε όλοι οι Ευρωπαίοι, είναι μόνο μείωση μισθών και συντάξεων και άγρια φορολογία!
Αυτό είναι το πρώτο μέρος της συνέντευξης:

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εαν ζουσαμε οπως πρεσβευει ο ανδριανοπουλος και ο μανος (να κανουμε το σκατο μας παξιμαδι),θα ειμαστε σαν τους αλβανους..
βεβαια, πρωτα ο ανδρεας και μετα ολοι οι αλλοι, μας εμαθαν να ζουμε μονο με δανεικα και γιναμε αιχμαλωτοι σε καιρο ειρηνης..
ποιος θα ειναι αυτος, που θα μας βαλει να ζησουμε σαν ανθρωποι??

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 1:25
Διαφωνώ, φίλε μου!
Αν, ΠΑΣΟΚ, Αριστερά και συνδικαλιστές (όλων των παρατάξεων) είχανε αφήσει το 1990 τον Ανδριανόπουλο και το Μάνο υπό την ομπρέλα Μητσοτάκη, να είχαν πουλήσει τότε όλες τις ζημιογόνες επιχειρήσεις και οργανισμούς, σήμερα δε θα φτωχεύαμε!
Πονάει η αλήθεια, πολύ περισσότερο όταν μέρος της ευθύνης για τα όσα ΔΕΝ έγιναν τότε, το έχουμε κι εμείς οι πολίτες!

Ανώνυμος είπε...

ειναι και αυτο μια αποψη,αρκετα αληθοφανης.
με την διαφορα οτι ο νεοφιλελευθερισμος δεν εχει κοινωνικες κοκκινες γραμμες..
προσοχη, μην τον μπερδευομε με τον κοινωνικο φιλελευθερισμο..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 2:17
Δε μου αρέσουν οι ετικέτες!
Αλλά κάποια πράγματα είναι τόσο αυτονόητα που καμιά πολιτικοοικονομική θεωρία δε μπορεί να τα ανατρέψει!
Τα ελλείμματα όλων αυτών των ζημιογόνων επιχειρήσεων του Δημοσίου των τελευταίων 20 ετών είναι το σημερινό χρέος συν ένα πρωτογεννές πλεόνασμα που θα είχαμε χωρίς αυτές!
Ονόμασε το όπως θες το σύστημα αυτό!
Εγώ θα το έλεγα "Κοινωνική Δικαιοσύνη"!

Ανώνυμος είπε...

Ξεχνάτε όλοι να γράψετε ότι ο Ανδριανόπουλος κατάφερε ,γιατί περί κατορθώματος επρόκειτο, σχεδόν να διπλασιάσει τις τιμές των καυσίμων όταν τον άφησαν να εφαρμόσει τον δήθεν ανταγωνισμό στην αγορά. Και βέβαια ξεχνάτε επίσης να αναφέρετε και την απόλυτη συνέπειά του. Πήγε στο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ για να εφαρμόσει τις ιδέες του. Εν τέλει ελάχιστη αξία έχουν τα λεγόμενά του. Γιατί ούτε αυτά που διακηρύσσει μπόρεσε να εφαρμόσει και όταν χρειάσθηκε να βγει βουλευτής πήγε και στον αντίπαλό του. Μπορεί αυτός ο τύπος να είναι σχολιαστής των τεκταινομένων ;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Ναι! Έχεις δίκιο! Ήταν η εποχή που θέλαμε μεγάλους μισθούς, πολλά επιδόματα, και φθηνές κρατικές υπηρεσίες (βενζίνα, πετρέλαιο, συγκοινωνίες, μεταφορές,παιδεία,υγεία)!
Κάποιοι πολιτικοί τα έδιναν αυτά!
Κάποιοι άλλοι αρνούνταν να το κάνουν και έμειναν στο περιθώριο!
Ένας από αυτούς είναι και ο Ανδριανόπουλος!
Οι άλλοι έκαναν περιουσίες και τώρα ψάχνουμε να βρούμε πόσα δις έχουν φάει και πόσα ακίνητα έχουν σε όλη την Ευρώπη!!!

firiki2010 είπε...

Προσωπικά με ανησυχεί η άποψη Αδριανόπουλου ότι εαν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία δεν πρόκειται να κάνει τιποτα απ΄ όσα λέει. Δημιουργεί ένα εφησυχασμό και καλλιεργεί την άποψη ότι θα είναι κατι σαν τον Παπανδρέου του 1981 (τον έχω ακούσει και σε άλλη συνέντευξη να το λέει) Μόνο που το 1981 είχαμε περιθώριο για μ..κίες (και τις κάναμε) το 2012 όμως δεν έχουμε. Και ας μην ξεχνάμε ότι τον Ανδρέα τον πληρώνουμε ακόμα , δεν χρειάζεται για τα επόμενα 30 να πληρώνουμε τις ανευθυνότητες του Τσίπρα. Για τα περί των αιτιών ανόδου του Τσίπρα (ανοχή και αποδοχή της ανομίας που και ο ίδιος κάλυπτε) και τα περί μνημονίου προσυπογράφω.
Οσο για το "δέον γενέσθαι" δεν βλέπω άλλη λύση από συστράτευση όλων όσω μοιράζονται κοινές αξίες κάτω απο ένα έστω φθαρμένο brand name που και απείρως προτιμότερο από τον επικίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ και λόγω πολιτικού φιλελευθερου DNA μπορεί να ανανεωθεί και να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα.