Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ωραία, την πήραμε την εντολή! Και τώρα, τι κάνουμε;

Η σημερινή διερευνητική εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς ένα κόμμα της αριστεράς, το οποίο έστω και με ψήφο θυμού, ήλθε δεύτερο, σφήνα ανάμεσα στα αδιαφιλονίκητα, μέχρι προχθές "φαβορί", αποτελεί πρόοδο της Δημοκρατίας μας!
Το ότι η πρόοδος αυτή επιτελέστηκε κάτω από τις σημερινές συνθήκες δε μειώνει τη σημασία του γεγονότος! Επιτέλους, έγινε πράξη, αυτό που, κάποτε ο Ανδρέας ονόμασε "βάθεμα και πλάτεμα της Δημοκρατίας" ! Αν σήμερα κάποιοι πασόκοι βρίζουν και κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ, αυτό οφείλεται στο ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι "δημοκράτες" όταν επαναλάμβαναν τη ρήση του Ανδρέα στις μαζώξεις τους, εννοούσαν ότι το βάθεμα και το πλάτεμα έπρεπε να είναι μέχρις εκεί που δε θα θίγονταν τα όρια του ΠΑΣΟΚ - ΜΠΑΑΘ *! Όλα, όμως, έχουν ένα τέλος και ας ισχυρίζονται το αντίθετο κάποιοι φίλοι μπλόγκερς, αμετανόητοι πασόκοι, φαινομενικά προοδευτικοί που, όμως, όταν το κόμμα τους αποδοκιμάζεται, βγάζουν από μέσα τους το βαθύ σκούρο πράσινο ΠΑΣΟΚ! Αλλά περί αυτών σε άλλη ανάρτηση με "κρύο" μυαλό!
Η σημερινή διερευνητική εντολή είναι, νομίζω, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να έλθει η αριστερά ή έστω ένα τμήμα της ενώπιον της "πραγματικής πολιτικής"! Κάτω από ορισμένες συνθήκες, θα μπορούσαμε να πούμε ότι σημαίνει και το τέλος της αθωότητας γι΄αυτήν!
Αν η Νέα Δημοκρατία είχε ανθρώπους που να σκέπτονται και να προβλέπουν τα γεγονότα, αν μέσα στην πολιτική της κουλτούρα υπήρχε και ένα κομμάτι χιούμορ, μέχρι τα όρια του σαρκασμού, θα παρείχε στον κ. Τσίπρα ψήφο ανοχής, ώστε αυτός με τις "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις", να προσπαθήσουν να σχηματίσουν Κυβέρνηση! Τι διάβολο! Για χρόνια η αριστερά αποτελούσε το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, δε θα βάλει τώρα ένα χεράκι μια και ο λαός το πήγε στην τρίτη θέση;
Το γεγονός ότι τις απόψεις τους τις χωρίζει άβυσσος, δε έχει και τόση σημασία! Εδώ πρόκειται για τη σωτηρία της πατρίδας, όπως τουλάχιστον την εννοούν κάποια από τα κόμματα αυτά, άρα με την κομμουνιστική - σοσιαλιστική διαλεκτική μέθοδο, μπορεί να βρεθεί μια βάση συνεννόησης και είναι πιθανόν να βρεθεί κάποια λύση  να σχηματίσουν Κυβέρνηση!
Άλλωστε, ο Θρίαμβος από το διασυρμό, απέχει όσο η Κυριακή των Βαίων από τη Σταύρωση!

*ΜΠΑΑΘ: Εθνικιστικό σοσιαλιστικό κίνημα του αραβικού κόσμου στα πρότυπα του οποίου ιδρύθηκε και λειτούργησε αρχικά το ΠΑΣΟΚ!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΥ,ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ,ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΚΕΙ..ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ..
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ..ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ..ΚΑΜΜΕΝΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΑΛΛΟ..ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 9:44
Η μυστικότητα της ψήφου, είναι κατακτημένη με αγώνες και κατοχυρωμένη Συνταγματικά!
Και είναι το μόνο όπλο που έχει ο πολύπαθος Έλληνας σήμερα απέναντι σε όλο το αδηφάγο όσο και ανίκανο πολιτικό σύστημα!
Και όταν λέω ΌΛΟ εννοώ ΌΛΟ!