Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

"Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν"! *

* Προς κέντρα λακτίζω: Πάω ενάντια στην εξουσία, αντιμάχομαι την εξουσία.

Όσοι δεν περίμεναν το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, δε "διάβασαν" καλά το μήνυμα του δίχρονου σαρωτικού, αντιδημοκρατικού και αντικοινωνικού εναγκαλισμού του πολιτικού συστήματος με τους βιαστές της Χώρας!
Όσοι το περίμεναν, αλλά υποβάθμισαν τη σημασία του, δεν κάνουν για την πολιτική!
Όσοι το περίμεναν και το αντιμετωπίσουν ως μια νέα πραγματικότητα, είναι οι ρεαλιστές και οι άνθρωποι της επόμενης μέρας!
Κανείς δε μπορεί να είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα! Γιατί κανείς δε μπορεί να επιχαίρει πάνω στα συντρίμμια μιας χώρας και του πολιτικού της συστήματος, η υγεία του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομία και την κοινωνία!
Όμως, τα δύο τελευταία χρόνια, αυτό που συμβαίνει στη Χώρα μας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο όχι μόνο εντός Ελλάδας, αλλά και σε όλο τον κόσμο!
Ποτέ άλλοτε Λαός, δε συκοφαντήθηκε, λοιδορήθηκε ή απαξιώθηκε τόσο, όσο ο Ελληνικός, από ξένα κέντρα, με την σιωπηρή ανοχή ή και ένοχη συναίνεση του πολιτικού συστήματος, προκειμένου να αποσείσει από πάνω του τις τεράστιες ευθύνες του! Ούτε οι πολίτες της μεταπολεμικής Γερμανίας οι οποίοι πριν τον πόλεμο χαιρετούσαν στις πλατείες φασιστικά το Χίτλερ και αιματοκύλησαν την Ευρώπη,  υπέστησαν ποτέ τέτοιον εξευτελισμό, όπως οι Έλληνες!
Ποτέ άλλοτε, δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση, δεν προχώρησε σε αμαχητί παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας προς τρίτους, χωρίς μάλιστα να διαθέτει τη δεδηλωμένη βούληση του λαού προς τούτο!
Ποτέ άλλοτε, Δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση, δεν προχώρησε σε κάθετες μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε έκδοση σκληρών φορολογικών νόμων με τους οποίους ουσιαστικά δημεύονται περιουσιακά στοιχεία των πολιτών, με μια σειρά αντισυνταγματικά παράνομων νόμων!
Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι η βαθιά ύφεση στην οποία οδηγήθηκε η οικονομία της χώρας, και φυσικό επακόλουθο η κοινωνική και οργανωτική κρίση που δομικά αποτελούν τεράστιο εμπόδιο για την αναδιάταξη των μεγεθών!
Τούτων δοθέντων, το αποτέλεσμα αναμενόταν,  από όσους ζουν μέσα στην κοινωνία και όχι σε εικονικές πραγματικότητες!
Και, αν διαβάζω καλά τις διατυπούμενες από το βράδυ της Κυριακής "ερμηνείες" των κομματικών "παραθυρανθρώπων", μάλλον γίνεται και πάλι λάθος, κατά το δοκούν, ανάγνωση του μηνύματος!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: