Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ζήτω η Ευρώπη της Ισονομίας και της Ισοπολιτείας!...

Τον "τύπο" δεν τον γουστάρω, έτσι κι αλλιώς! Του τα έχω σούρει από το μπλόγκ μου κατ΄επανάληψη!
Απλά, την καταβρίσκω όταν διαβάζω ειδήσεις που δικαιώνουν την απαξία με την οποία αντιμετωπίζω την ύπαρξη του!
Αν η είδηση είναι αληθινή, ο κύριος αυτός εισέπραξε από το 2004 έως το 2011, οπότε ανέλαβε να σώσει την Ελλάδα, 2.238.484,09 ευρώ! Καλά έκανε! Υποτακτικός του διεθνούς συστήματος των αγορών είναι ο άνθρωπος, τόσα τους δίνουν για να πτωχεύουν Χώρες με πολιτικούς που δεν έχουν μυαλό!
Όμως, για τα εκατομμύρια αυτά που εισέπραξε ο εντιμότατος, πλήρωσε φόρο, γράφει το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" το ποσό των 511 ευρώ!!!
Έχουν, λέει αφορολόγητο οι αμοιβές των υπαλλήλων της Ε.Ε.!
Αλλά και τα 1400 ευρώ που παίρνει ως έξοδα παραστάσεως, ως Ακαδημαϊκός, αφορολόγητα είναι και αυτά!
Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια Χώρα στην οποία οι πολίτες φορολογούνται σήμερα (2012) με ότι εισοδήματα είχαν δηλώσει το 2010! που είναι τα μισά από τότε!
Νόμιμον; Ίσως!
Ηθικόν; Δε νομίζω!
Γιατί η απάντηση στο δίλημμα αυτό, απαξίωσε έναν πολιτικό και  έριξε μια Κυβέρνηση!
Το ωραίο είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να μας περάσουν την άποψη ότι ο άνθρωπος αυτός, μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα ίδια καθήκοντα και μετά τις εκλογές!
Κούνια που τους κούναγε, που έλεγε και η γιαγιά μου η μακαρίτισσα!!!

5 σχόλια:

mahler76 είπε...

ισχύει το αφορολόγητο που λένε. Μια γνωστή μου που εργαζόταν σε ανθρωπιστική οργάνωση στο Βερολίνο, επειδή αυτή πληρωνόταν από την Ε.Ε. κι όχι το Γερμανικό κράτος, ό,τι έβγαζε ήταν αφορολόγητο εντελώς.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Το γνωρίζω αγαπητέ μου mahler, γι αυτό και έβαλα τον ειρωνικό τίτλο στην ανάρτηση!
Άλλωστε το έγραψε και ο George Orwell στη "Φάρμα Των Ζώων":"Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά είναι πιο ίσα"!

mahler76 είπε...

ο μα ναι!! ο Όργουελ στην Φάρμα των Ζώων τα είπε όλα!!

Ανώνυμος είπε...

ποιος θα μας σωσειαπο τους σωτηρες δεν ξερω.αφου δεν κανουν πολιτικο χαρακιρι και οι 300 τουλαχιστον να δουλεψουν αμησθι για τη χωρα, γιατι εχουν ευθυνες ολοι.δεν εχουν συμβαλει ουτε 1ευρω απο της αποδοχες τους δεν τους ακουμπαει ουτε η δικαιοσυνη ουτε η οικονομικη πολιτικη. και μετα αναρωτιομαστε γιατι θα μπουν τα ακραια κομματα στη βουλη.φιλε βαγγελη οι κυριοι εχουν απομακρινθει απο το λαο.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος, 10:21
Είναι αλήθεια ότι έχει δημιουργηθεί μια απόσταση ανάμεσα στους εκπροσώπους στη Βουλή και στο Λαό, με ευθύνη των πρώτων! Και αυτό δεν είναι καλό για τη Δημοκρατία!
Αν δεν το καταλάβουν αυτό, τόσο το πολιτικό σύστημα, όσο και αυτοί που ξέρουν να επιβάλουν μόνο μέτρα λιτότητας, για να ευημερούν οι αριθμοί, αγνοώντας τους ανθρώπους, φοβάμαι κατάρρευση του συστήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται!