Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Το "πείραμα" το έκαναν αυτοί, Γιώργο! Αλλά το "ζώον" ήσουνα εσύ!

 Ο ένας έφυγε νωρίς! Ο άλλος φεύγει σε ένα μήνα! Κοινό γνώρισμα όσων αποχωρούν είναι να λένε τα πράγματα διαφορετικά από ό,τι όταν ήταν στην πηγή της εξουσίας και έπαιρναν δύναμη από το νέκταρ της!
-"Γίναμε πειραματόζωο" , φέρεται να έχει δηλώσει ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο περιοδικό "ΤΙΜΕ"!
Και συνεχίζει:
- "Εύχομαι να είχαμε περάσει τις αλλαγές με τρόπο που θα ήταν πιο ήπιος για τον κόσμο, ειδικά για όλους αυτούς που δεν ευθύνονται για την κατάσταση, όπως για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους. όμως, τελικά, πλήρωσαν όλοι και μάλιστα πολύ ακριβά αυτή την κρίση"!

Από την άλλη, ο κ. Γιουνκέρ, αποχωρεί τον Ιούνιο από το Γιούρογκρουπ και τώρα αρχίζει και εκείνου να λύνεται η γλώσσα, κατηγορώντας το γαλλογερμανικό άξονα για πολλά και κυρίως για αλαζωνική συμπεριφορά έναντι των άλλων εταίρων!

- "Το ότι η Γερμανία ισχυρίζεται ότι πρέπει να πληρώσει εκείνη το λογαριασμό για όλες τις άλλες χώρες, είναι μέρος του προβλήματος"! Είπε ο κ. Γιουνκέρ και συνέχισε λέγοντας:

- "Είναι μαζικά προσβλητικό για τους άλλους, αφού επτά χώρες της ευρωζώνης έχουν χαμηλότερο επίπεδο χρέους από αυτό της Γερμανίας"!
Όσο συνεχίζονται τα αδιέξοδα της εφαρμοζόμενης πολιτικής λιτότητας και περικοπών σε όλη την Ευρώπη, τόσο περισσότεροι εμφανίζονται που ζητάνε επιτακτικά αλλαγή πολιτικής! Στην Ευρώπη αυτό συνεπάγεται και αλλαγή των υπεύθυνων αυτής της πολιτικής! Το δρόμο άνοιξε ο σύζυγος της κ. Κάρλας Μπρούνι, ο οποίος οσονούπω συνταξιοδοτείται, όχι με περικομμένη σύνταξη βέβαια και όπου νάναι θα τον ακολουθήσει και η λατρεμένη του Άντζελα Μέρκελ!
Εμείς, εδώ, την Κυριακή, έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το "πείραμα" που έκανε ο κ. Παπανδρέου στα "ζώα", απέτυχε!
Και αυτοί που αποτυγχάνουν, πάνε σπίτια τους!



Δεν υπάρχουν σχόλια: