Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Είναι πολύ αργά για τις απόψεις σας κ. Σημίτη!

Ο κ. Σημίτης, σε άρθρο του στον Βρετανικό  Guardian, που συνυπογράφει με τον Πρόεδρο του ΙΟΒΕ κ. Στουρνάρα, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι  (...η Ελλάδα ήταν η σπίθα και όχι η αιτία της ευρωπαϊκής κρίσης)! Περισσότερα εδώ.
Εκτός του ότι ουδείς σοβαρός άνθρωπος υποστήριξε ποτέ το αντίθετο και αυτό φάνηκε από τις ανάλογες κρίσεις χρέους χωρών πολύ πιο δυνατών οικονομικά από την Ελλάδα, φαίνεται ότι ο κ. Σημίτης πάσχει από τη νόσο της επιλεκτικής μνήμης!
Χρήσιμη, βέβαια σε πολιτικούς, πλην αποπροσανατολιστική και επιζήμια για τους Πολίτες!
Γιατί ο κ. Σημίτης αντί να βυζαντινολογεί περί των "αιτίων" και "αφορμών", οφείλει πρωτίστως να εξηγήσει στο λαό, υπέρ της ενημέρωσης του οποίου υποτίθεται ότι αρθρογραφεί, κατά πόσο προετοίμασε τη χώρα και το λαό για την είσοδο στην ΟΝΕ και κατά πόσο τα στοιχεία βάσει των οποίων έγινε αυτή η είσοδος ήταν πραγματικά!
Πρέπει, επίσης να μας πει, γιατί από τότε που πήραμε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 μέχρι να αρχίσουν τα μεγάλα και πολυδάπανα έργα, έπρεπε να περάσουν 6 χρόνια χωρίς δραστηριότητα! Γιατί η " παράλειψη" αυτή, φόρτωσε τα έργα με επιπλέον δαπάνη πολλών δις και λόγω του "επείγοντος" πλέον επέτρεψε στους "νταβατζήδες" να κάνουν πάρτι με λεφτά που δεν υπήρχαν!
Πρέπει να μας πει, πώς αυτός ένας σοβαρός οικονομολόγος και κατά τεκμήριο, έντιμος άνθρωπος, δεν πήρε μυρωδιά από τις λοβιτούρες του, δεύτερου τη τάξη, αξιότιμου κ. Άκη και ίσως πολλών άλλων τους οποίους δε γνωρίζουμε ακόμα!
Αυτά και πολλά άλλα πρέπει να εξηγήσει στο λαό ο κ. Σημίτης!
Καλό θα ήταν, βέβαια, όλα  αυτά να  τα έλεγε σε ένα απολογητικό του υπόμνημα σε μια αίθουσα Δικαστηρίου, αλλά σε μια χώρα που κατάντησε Δημοκρατική Μπανανία, δε γίνονται αυτά τα πράγματα!

3 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

δεν έβαλες όλη τη φωτογραφία, δεν ειναι αυτή που εχει διπλα του τον παπαδημα και λεγανε ότι οχυρώσανε την οικονομία της ελλαδας;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Οχυρώσανε τα πολιτικά και οικονομικά τζάκια, φίλε μου!