Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ιδανικός αυτόχειρας;

Έμοιαζε με απολογία! Μια απολογία επί ενός κατηγορητηρίου το οποίο δεν έχε ακόμα απαγγελθεί!
Η ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ήταν μια από τις χειρότερες μέχρι τώρα στιγμές του!
Απογοήτευσε πολλούς! Και όχι μόνο από τους Βουλευτές του! Κάτι χειρότερο!
Απογοήτευσε όσους στο πρόσωπό του έβλεπαν την τελευταία τους ελπίδα!
Γιατί, κ. Σαμαρά, αν όσα είπες στην Κ.Ο. τα είδες μόλις την τελευταία βδομάδα που "...ήταν η μόνη φορά που η χώρα διαπραγματεύτηκε..." τότε δεν κάνεις για Κυβερνήτης!
Αν τα είχες δεί πριν από μήνες, τότε προς τί οι "κόκινες γραμμές";
Αν κ. Σαμαρά, η "επαναδιαπραγμάτευσή"σου δε μπορεί να βρεί 300 εκατομ. και την πέφτει για έβδομη φορά στις συντάξεις, τότε δεν είσαι το καινούργιο που περιμένει η κοινωνία!
Και επειδή τα μεγάλα λόγια δε χορταίνουν τους πεινασμένους και διψασμένους για αλήθεια Έλληνες, να σου πω εγώ ο μικρός και ασήμαντος τί εννοούμε όταν λέμε "καινούργιο":
- Περιμέναμε να τους υποχρεώσεις να κόψουν από πέντε χιλιάδες από τους μισθούς των Βουλευτών!
- Περιμέναμε να κόψετε δύο δώρα από τους συγγενείς σας που έχετε διορίσει στο Πρυτανείο -  Βουλή και τους ονομάζετε κατ΄ευφημισμόν Υπαλλήλους!
Περιμέναμε να εγκαλέσετε τον κ. Ανύπαρκτο και τον κ. Υπερτιμημένο γιατί επί δύο χρόνια δεν έχουν κάτι απολύτως τίποτα με τους Οργανισμούς που δημιουργούν καθημερινά χρέη χωρίς να παράγουν έργο!
- Περιμέναμε να κατονομάσετε και να περιγράψετε στην Κοινωνία πόσες νέες Γραμματείες και Οργανισμοί ιδρύθηκαν μέσα στα δύο τελευταί χρόνια και πόσο κοστίζουν αυτά κάθε μήνα!
Περιμέναμε να δεσμευτείτε ως (τέως) εν δυνάμει Πρωθυπουργός, ότι θα μειώσετε τον αριθμό των Βουλευτών στους 150! Μόνο από αυτή τη μείωση η χώρα θα γλύτωνε περί τα 100 εκατομ. το χρόνο!
Αν ο ΟΣΕ είχε πουληθεί αντί ενός ευρώ και μόνο, η χώρα θα απαλλασσόταν από  το έλλεμμά του που είναι 1,5 εκατομ. ευρώ το χρόνο!
Για όλα αυτά και πολλά άλλα, δεν τους έχετε εγκαλέσει κ. Σαμαρά αυτούς που κυβερνούν τα δύο τελευταία χρόνια και αυτοί ακόμα αλωνίζουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και σπαταλούν και θα σπαταλούν ό,τι και αν μαζέψετε από τους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους!
Αντί γι αυτό δώσατε ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες με τις (ανύπαρκτες) κόκινες γραμμές σας γιατί στο βάθος του μυαλού σας είναι οι εκλογές και η βεβαιότητά σας ότι θα είστε ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας!
Το ερώτημα, όμως κ. Σαμαρά είναι ένα:
Θα γίνεται Πρωθυπουργός σε ποια χώρα και με ποιο Λαό;
Κρίμα!
Στο ήδη νεκρό πολιτικό σύστημα, δώσατε τη χαριστική βολή! 

5 σχόλια:

mahler76 είπε...

ευτυχώς για μένα ήταν πάντοτε λίγος και δεν στήριζα καμία ελπίδα σε αυτόν. Απορώ πάντως αύριο με τι κόμμα θα πάει αύριο όταν ήδη 10 βουλευτές του είπαν πως δεν ψηφίζουν τα μέτρα. Και το χειρότερο όλων; καμία ελπίδα από πουθενά πλέον για την χώρα.

KOYKLITIS είπε...

Τα λες καλύτερα από καλά.
Το κακό είναι πως αυτός ο ΝΑΝΟηγέτης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.
Επειδή είμαστε ΝΑΝΟλαός!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ,ΟΥΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΥΣ-ΛΟΓΩ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ-ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΞΕΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΕΣ.ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ.(ΒΛΕΠΕ ΦΟΥΣΕΚΗΣ).ΜΟΛΙΣ ΣΤΕΡΕΨΕΙ Η ΠΗΓΗ,ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ.
ΕΝΑΣ ΟΜΩΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ, ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΛΟΙΔΩΡΗΣΑΜΕ (Ο ΜΠΟΥΧΕΖΑΣ)ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ.
ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ,ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟ ΘΕΙΟ ΤΟΥ-ΗΓΕΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ-ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΔΕΞΙΟ ΗΓΕΤΗ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ mahler76
@ KOYKLITIS
@ Ανώνυμος:
Έρχονται στιγμές οι οποίες αναδεικνύουν και ξεχωρίζουν τους μεγάλους ηγέτες!
Πολλές φορές ένα "ναι" ή ένα "όχι" μπορεί να είναι ο καταλύτης για ανατροπές!Η ιστορία μας είναι γεμάτη από παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν αυτό!
Δε βλέπω στο υφιστάμενο πολιτικό - υπηρετικό προσωπικό αυτόν τον Ηγέτη!
Αν αυτό λέγεται απογοήτευση, ναι είμαι πολύ απογοητευμένος!

παρναSOS είπε...

Τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες !!!!!