Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ή πετυχαίνετε ή στα τσακίδια, τενεκέδες ξεγάνωτοι!...

Όταν θέλουμε να πούμε ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται κάποια αδυναμία μας για δικό τους συμφέρον, λέμε τη φράση: "Μάθανε που γαμιώμαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι"!
Ο τελευταίος μεθεόρτιος εκβιασμός της Ακυβερνησίας του κ. Παπαδήμου, μου έφερε αυτή τη χαρακτηριστική φράση στο νου!
Ο κ. Πρωθυπουργός λένε τα μιντιακά παπαγαλάκια, θα αναλάβει πρωτοβουλίες, τις επόμενες 100 ημέρες, που θα προσδιορίσουν την τύχη της χώρας! Οι πρωτοβουλίες αυτές, βλέπε νέες σφαγές σε μισθούς συντάξεις, αν δε γίνουν δεκτές από την κοινωνία, τότε οδεύουμε προς τη δραχμή, άρα στην καταστροφή, την οποία, μάλιστα προσδιορίζουν, οι Έλληνες "Μάγια", περί τα μέσα Μαρτίου!
Σε όσους τα νέα αυτά θυμίζουν ωμό εκβιασμό
 της κοινωνίας, καλώς το θυμίζουν γιατί είναι πράγματι ωμός εκβιασμός!
Δεν είναι όμως ο πρώτος!
Θυμάστε τι έλεγαν, μεταξύ άλλων και πολλοί "σώφρονες" μπλόγκερς; Αν δεν μπαίναμε στο μνημόνιο, έλεγαν οι "σώφρονες", δε θα είχαμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις! Τα ίδια αναμασούσαν και για το μεσοπρόθεμο με ευχαριστίες για όσους το ψήφισαν και μας ... έσωσαν! Το ίδιο και για τις άλλες τρείς φορές που μας έσωσαν!
"Δώσε θάρρος στο χωριάτη και θ΄ανέβη στο κρεββάτι", λέει μια άλλη ελληνική παροιμία! Αφού η αιφνιδιασμένη κοινωνία παρακολουθεί τους λομπίστες πολιτικούς της χώρας αμίλητη και άνευρη και λίγα μας κάνουν!
Αφού επιτρέπουμε στο κάθε αποτυχημένο σούργελο, εντός και εκτός συνόρων να έχει άποψη για το πότε πρέπει να γίνουν οι εκλογές στη χώρα μας, τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε τη δική τους ανικανότητα, τη δική τους αναποφασιστικότητα, τη δική τους άγνοια λειτουργίας της αγοράς και την αρωστημένη θεσηλαγνεία τους!
Η κατάσταση θυμίζει ζαχαροπλαστείο στο οποίο οι ιδιοκτήτες (λαός) προσλαμβάνουν ζαχαροπλάστη για την παρασκευή γλυκισμάτων, πληρώνοντας τα πανάκριβα υλικά! Ο ζαχαροπλάστης τα κάνει "μαντάρα" και αντί να τον διώξουν οι ιδιοκτήτες (λαός) αυτός ζητάει και τα ρέστα!
Τα λεφτά, όσα υπήρχαν, τα πήρατε τενεκέδες ξεγάνωτοι!
Η συνταγή σας είναι αυτή που απέτυχε!
Αν κάποιος, μπορεί τώρα να εκβιάσει, αυτός είναι ο λαός!
Λοιπόν: Ή πετυχαίνετε στο έργο σας μέσα στις επόμενες 100 ημέρες, με τα δις που σας δώσαμε τα δύο τελευταία χρόνια ή στα τσακίδια ανίκανοι και αναποτελεσματικοί πολιτικάντηδες!
Αυτός πρέπει να είναι ο δικός μας εκβιασμός!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπασταρδοι πολιτικοι