Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Εκλογές! Μια απαγορευμένη λέξη στην Ελλάδα!...

Δεν είναι υπερβολή! Κάποιοι, εντός και εκτός Ελλάδας, βγάζουν σπιράκια στο άκουσμα της λέξης "εκλογές"!
Οι εκτός Ελλάδας, δηλαδή αυτοί οι οποίοι ασκούν σήμερα την πραγματική διακυβέρνηση της Χώρας, έχουν ασφαλώς τους λόγους τους, βασισμένους στις δικές τους εκτιμήσεις! Οι οποίες εκτιμήσεις, αν κρίνουμε από τα οικονομικά αποτελέσματα των παρεμβάσεών τους στη Χώρα, δεν είναι και τόσο ακριβείς και κατά συνέπεια, τα μέτρα που παίρνονται βάσει των εκτιμήσεων αυτών, δε χαρακτηρίζονται από αποτελεσματικότητα!
Οι "εκτός Ελλάδας", θέλουν να ολοκληρώσουν αυτό το οποίο είχαν από καιρό κατά νου! Τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της Χώρας! Αν ήθελαν, για παράδειγμα,
 να δώσουν προτεραιότητα στον εκσυγχρονισμό του Κράτους, θα είχαν επιβάλλει στην Κυβέρνηση του Γιωργάκη να έχει πουλήσει, μέσα στα δύο χρόνια της θητείας της, όλες τις ζημιογόνες και όχι μόνο ΔΕΚΟ! Να έχει κλείσει όλους τους Οργανισμούς "σφραγίδες" που ποτέ δεν παρήγαγαν το παραμικρό! Να έχει απολύσει τις τριάντα χιλιάδες που προσέλαβε ενώ είχαμε μπει ήδη στην επιτήρηση της τρόικας!
Δεν το έκαναν, όμως!
Αντίθετα, για την καταβολή των δόσεων, απαιτούσαν "αίμα"! Το αίμα των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικροεπαγγελματιών!Αυτούς διέλυσαν και διαλύουν με τα νέα μέτρα! Οι συγκοινωνίες, όπως και όλες οι κρατικές εταιρείες, εξακολουθούν να παράγουν καθημερινά ελλείμματα! Δεν ακούσαμε όμως να λένε "ή πουλάτε τον ΟΣΕ ή δεν έχει έκτη δόση"!
Οι "εντός Ελλάδας" "εκλογοσκεπτικιστές", βρίσκονται σε δύσκολη θέση!
Εκείνοι που είναι εκτός πολιτικής σκηνής και μιλάνε για εξάντληση της τετραετίας με ... Παπαδήμο, δεν παίρνουν απλώς τα χάπια τους για το αλτσχάϊμερ!
Αυτοί οι οποίοι είναι στην ενεργό πολιτική, αντιλαμβάνονται ότι δε μπορούνε ανοιχτά να ζητήσουν μεγάλη αναβολή των εκλογών γιατί θα τους κράξουν οι πάντες! Ωστόσο κάποιοι, έχουν επενδύσει στην παράταση του βίου  της σημερινής Κυβέρνησης Παπαδήμου!
Ο Καρατζαφέρης, για παράδειγμα, βρίσκεται με τη μισή πατούσα στην Κυβέρνηση και ονειρεύεται μέρες του ΄33 στη Γερμανία!
Κάποιοι άλλοι περιμένουν ως  απόδοση της επένδυσης κάποιους πόντους στις μετρήσεις των δημοσκοπήσεων!
Ε! Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να μη γίνουν εκλογές και ας διαλυθεί η χώρα!
Απορία προκαλεί το γεγονός ότι σε δύο άλλες ευρωπαϊκές Χώρες, την Πορτογαλία και την Ισπανία, με τα ίδια προβλήματα με την Ελλάδα, μέσα στο 2011, έγιναν εκλογές και ... δεν άνοιξε μύτη!
Μάλιστα ο Ισπανός νικητής των εκλογών και σημερινός Πρωθυπουργός πέρασε στις προγραμματικές δηλώσεις οικονομικά θέματα  τα οποία εδώ θεωρούνται  απαγορευτικά ακόμα και να ακούγονται!
Ποιοι και γιατί, λοιπόν θεωρούν τη λέξη "εκλογές" ως κακή λέξη στην Ελλάδα;
Πως είναι δυνατόν η κορυφαία έκφραση της δημοκρατίας να θεωρείται από κάποιους ως μπαμπούλας που θα κάνει κακό στη Χώρα;
Ένα είναι βέβαιο! Ότι για το λαό αυτές τις τραγικά δύσκολες ώρες, οι εκλογές δημιουργούν τις προϋποθέσεις για το σταμάτημα της σφαγής των αδυνάτων!
Οι εκλογές θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις ελπίδας και για αντιστροφή του κλίματος και στην οικονομία!
Πολύ περισσότερο αφού η επί διετία εφαρμοζόμενη πολιτική της τρόικας, την οποία εφάρμοσαν τα πειθήνια -  δουλοπρεπή όργανα της Κυβέρνησης του Γιωργάκη, όχι μόνο δεν απέδωσε αλλά μας βούλιαξε σε πιο βαθειά δομική ύφεση!
Η προειδοποίηση του Αντώνη Σαμαρά ότι δε θα δεχθεί παράταση των εκλογών πέραν του Πάσχα, μας βάζει ήδη σε προεκλογική τροχιά!
Σε λίγες μέρες θα ξέρουμς ποιοι φοβούνται τις κάλπες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: