Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τρίζουν τα θεμέλια του Δημοκρατικού Πολιτεύματος!...

Έφυγε ο Μπίστης από το ΠΑΣΟΚ!
Στα παπάρια μας, θα πουν κάποιοι! Διαφωνώ, με τους κάποιους!
 Οι περιπτώσεις "τύπου" Μπίστη, αποτελούν αντικείμενο έρευνας από τους ιστορικούς του μέλλοντος, στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν τη μεταπολεμική πολιτική και κοινωνική πορεία της χώρας! Μιας χώρας που πολέμησε στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με τη "σωστή" πλευρά, αλλά η ανεπάρκεια και η συμπλεγματικότητα των επιχειρησιακών και ιδεολογικών "νικητών" του εμφύλιου, ουσιαστικά παρέδωσε τη διαχείριση της χώρας σε μια ηττημένη, συνεχώς κλαψουρίζουσα και τεχνηέντως μεταλλασσόμενη ψευτοαριστερά, η οποία, παρά τις αμαρτίες της τα λάθη της και τις αντεθνικές της, ιστορικά καταδικασμένες κορώνες της, "αλώνιζε" στο δημόσιο, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και καλλιτεχνικό βίο της χώρας ενώ, απαξίωνε και λοιδορούσε ό,τι δεν της ήταν αρεστό!
Στη μεταπολεμική Ελλάδα, το "Vae victis", "Ουαί τοις ηττημένοις", έγινε "Ουαί τοις νικητές"! Γιατί στην Ελλάδα, οι ηττημένοι, εκτός από το ότι έγραψαν αυτοί την ιστορία,
 προκαθόρισαν με τον τρόπο τους και την κλαψομουνίστικη συμπεριφορά τους και την πορεία του Κράτους!
Ενός Κράτους, το οποίο γαι το χατήρι των ψήφων της αριστεράς, παρέμεινε σπάταλο, με απαρχαιωμένες διαδικασίες λειτουργίας για δεκαετίες, ανεκτικό στη ψευτιά και την κλεψιά, χωρίς μηχανισμούς είσπραξης των φόρων, υπερβολικά διογκωμένο και εξωφρενικά ανεκτικό ακόμα και στο κοινό έγκλημα, η τιμωρία του οποίου ματαιωνόταν, αν η αριστερά το ονόμαζε ... πολιτικό!
Δυστυχώς, η περίπτωση "Μπίστη" δεν είναι μοναδική! Εκατοντάδες "επώνυμοι" αριστερούληδες και χιλιάδες "ανώνυμοι", κατάλαβαν μετά τη μεταπολίτευση ότι ο δρόμος προς τη  συμμετοχή και τη νομή της εξουσίας, δεν περνούσε μέσα από τις ιδεολογικές και πρακτικές συμπεριφορές της "αριστεράς" αλλά μέσα από τα αστικά κόμματα εξουσίας! Και εγένετο η "εκσυγχρονιστική αριστερά", όπερ εστί μεθερμηνευόμενο ο "Πολιορκητικός Κριός" προς αυτήν τη  συμμετοχή και νομή της εξουσίας, κρατώντας το ιδεολογικό "κέλυφος" μιας δήθεν αριστεράς με τους αγώνες για "λαϊκή συμμετοχή", λαϊκή κυριαρχία", μπλαμπλά, μπλαμπλά, μπλαμπλά! Δηλαδή, τρίχες κατσαρές!
Ωστόσο, η περίπτωση "Μπίστη" είναι χαρακτηριστική, γιατί ήταν μια περίπτωση που ήρθε από το πουθενά, πορεύτηκε στο τίποτα και θα καταλήξει στο μηδέν, αφού με τη τελευταία σειρά της επίστολής του, ο κ. Μπίστης, μας ... απειλεί, πως "...στο μέλλον θα εργαστεί προς την κατεύθυνση μιας σύγχρονης κεντροαριστεράς"!
Είναι βέβαιο ότι ο Ιστορικός του μέλλοντος, όταν ανοίγει του "μηχανισμούς αναζήτησης" της εποχής του και βλέπει τα βιογραφικά κάποιων πολιτικών και τη μετέπειτα πορεία τους θα τους κατατάσσει στα παραδείγματα προς αποφυγήν!
Γιατί οι ιδεολογικές αποστασίες κάποιων αριστερών, εκτός του ότι ουδέν πρόσφεραν στους ίδιους, πέρα από μια εφήμερη και αμφιλεγόμενη δημοσιότητα, έκαναν, με την παρουσία τους και τις συμπεριφορές τους, "γραφική" και την έννοια της αριστεράς στη χώρα μας!
Στις σύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, μαζί με όλες τις αλλαγές που γίνονται ή προγραμματίζονται να γίνουν, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των κομμάτων και της πολιτικής, ας επικρατήσει μια σιβαρότητα και στην επιλογή των προσώπων που θα κληθούν στο μέλλον να εφαρμόσουν και διαχειριστούν αυτή τη νέα πολιτική!
Αν μη τι άλλο, το χρωστάει το πολιτικό σύστημα, στα θύματά του των τελευταίων 60 χρόνων!

6 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Δεν στέκομαι στα όσα γενικά περί αριστεράς λες, και με τα οποία δεν είναι κι απαραίτητο να συμφωνούμε, για να σου πω πως όταν το καράβι βουλιάζει νομίζω ξέρεις ποιοί το εγκαταλείπουν πρώτοι…
Τα ποντίκια φυσικά!

Antilogos είπε...

Εσείς μπορεί να αστειευόσαστε με αυτά τα σοβαρά πολιτικά θέματα αλλά η παραίτηση αυτή είναι :
Τεράστια απώλεια για το ΠΑ-ΣΟΚ !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΠΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ, ΠΟΥ ΓΟΗΤΕΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΣΩΜΑΤΟΘΗΚΑΝ Σ΄ΑΥΤΟ.
ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΛΑ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ?
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΟΠΛΑ,ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ?
ΔΗΛΑΔΗ (ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΣΤΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ) ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΛΛΗΔΕΣ,ΟΙ ΧΙΤΕΣ,ΟΙ ΜΑΗΔΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ-ΛΕΝΙΣΜΟ?
Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΣΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ, ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΚΥΡΗΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ KOYKLITIS:
Για μερικά ποντίκια, αυτό είναι το δεύτερο καράβι που εγκαταλείπουν!
@ Antilogos:
Επειδή εδώ και μήνες δε βλέπω τηλεόραση, μήπως μπορείς να μου πεις αν διέκοψαν τα κανάλια τη ροή του προγράμματος για να μεταδώσουν την είδηση της αποχώρησης;
@ Ανώνυμος 9:25
Αγαπητέ μου,ο κομμουνισμός στην Ελλάδα επιχειρησιακά ηττήθηκε στο Γράμμο απόν Εθνικό Στρατό και τους συμμάχους του σε εφαρμογή της μοιρασιάς της Γιάλτας!Ιδεολογικά, ηττήθηκε 40 χρόνια αργότερα,παγκόσμια, επειδή υπήρξε μια λάθος θεωρία που εφαρμόστηκε με λάθος τρόπο σε λάθος εποχή!
Ωστόσο, αν τύποι σαν τον Μπίστη, "γοητεύονται" από το Αστικό Σύστημα, τόσο το χειρότερο για το Σύστημα!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ,ΚΑΘΟΣΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ.
1ο ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.. Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ..
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩ.ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΧΕΣ, ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ.. ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ.., ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΑΛΛΗΔΕΣ ΚΛΠ.
2ο ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ.. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΧΑΤΗΡΙ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΠΑΤΑΛΟ..ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ..
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙΣ ΕΔΩ.
ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ, ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ..
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ..ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΔΕΣ..ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΙΣ ΟΦ ΣΟΡ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ..
ΟΙ.. ΔΗΘΕΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΟΨΙΜΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΤΗΣ ΝΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ.ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΜΗΤΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΕΪΚΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ.
ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ,ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΘΕΛΩ ΕΔΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 12:13
Η αναφορά μου στις ψήφους της αριστεράς, έχει να κάνει με τις υποχωρήσεις των Κυβερνήσεων κάθε φορά που ερχόταν η ώρα να γίνει μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Κράτους και των διαδικασιών λειτουργίας του! Οι υποχωρήσεις αυτές σε μια εκτιμώμενη κατά προσέγγιση μάζα ψηφοφόρων όχι πάνω από 15%, υπήρξε στην ουσία άτυπη συναλλαγή!
Αν ανατρέξεις για παράδειγμα στην προσπάθεια μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού του νόμου Σιούφα και του νομοσχέδιου Γιαννίτση και δεις πως έδρασε τότε η κοινωνία με πάντα προεξάρχουσα τη δυναμική μειοψηφία της αριστεράς, θα καταλάβεις τι γράφω!Για να μη συνεχίσω με κρυφές και κάτω από το τραπέζι συμφωνίες ΚΑΙ των δύο κομμάτων εξουσίας με την αριστερά για να κάνουν ήσυχα και απρόσκοπτα την, ολέθρια, όπως αποδείχθηκε, διαχείριση και νομή της εξουσίας!
Σε αυτό ακριβώς αναφέρομαι και όχι σε αυτό που, λάθος, κατάλαβες!
Οι επιχειρησιακά και ιδεολογικά ηττημένοι, ουσιαστικά έκαναν κουμάντο λόγω της υποχωρητικότητας,ανασφάλειας και συμπλεγματικότητας του αστικού συστήματος, το οποίο ουδέποτε λειτούργησε υπέρ των πολλών αλλά υπέρ των φωνασκούντων ολίγων!