Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή Καρατζαφέρη: "Σκληροβατούμε αχθοφορούντες"!

Ναι! Τη διάβασα όλη!
Βίτσια είναι αυτά!
Καλά τα λέει!
Όλοι τους καλά τα λένε και τα γράφουν! Στην πράξη τα χαλάνε!Κάπου εκεί στην επιστολή διάβασα τη φράση:  "... αποφασίσαμε, χωρίς κανείς να μας το επιβάλει ... να ψηφίσουμε υπέρ των διαρθρωτικών μέτρων του μνημονίου το Μάϊο του 2010"!
Επιτέλους το παραδέχθηκε γιατί, έκτοτε όλα τα περιφερειακά στελέχη του, έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι δεν καταλάβαμε τότε τι έγινε!
Δεν είναι όμως αυτό το θέμα! Δε θα κάνω κριτική επί της ουσίας της επιστολής! Θα σταθώ σε δύο λέξεις που εισήγαγε ο Πρόεδρος με την επιστολή του:
"Εμείς" γράφει, αχθοφορούντες το πνεύμα των αρχαίων Αθηναίων.... " και πιο κάτω, "... πρέπει να τερματίσουμε ακμαίοι τη σκληρόβατη μαραθώνια διαδρομή"!
Γλωσσοπλάστης ο Πρόεδρος, με έφεση στον εντυπωσιασμό! Του αρέσουν οι "ρίμες" οι ακροστιχίδες" και οι εντυπωσιακές ατάκες, ανεξαρτήτως περιεχομένου!
Το "αχθοφορούντες" συναντάται στο βιβλίο "Nehemiah 4 " της Βίβλου και με όλο το σεβασμό προς την αδιαμφισβήτητη παιδεία του Προέδρου η λέξη αχθοφόρος, σημαίνει στα νεοελληνικά "χαμάλης" αυτός δηλαδή που κουβαλάει τις αποσκευές πελατών ενώ η ερμηνεία της αρχικής λέξης "άχθος" από την οποία προέρχονται το "αχθοφόρος" και οι "αχθοφορούντες" είναι ακριβώς "το βαρύ ψυχικό φορτίο που προκαλεί δυσάρεστες συναισθηματικές καταστάσεις"!
Κατά συνέπεια ατυχής η σύνδεση της λέξης με το ότι όλοι οι Έλληνες με καμάρι και υπερηφάνεια σηκώνουμε στις πλάτες μας μια ιστορία των 3000 ετών!
Η άλλη λέξη "σκληρόβατη" είναι απλά καρατζαφέρειος νεολογισμός! Δεν υπάρχει!
Υπάρχουν πολλές άλλες λέξεις για να χαρακτηρίσει κανείς μια κακοτράχαλη, δύσβατη, ανηφορική, στρωμένη με αγκάθια διαδρομή, αλλά είπαμε ότι ο Πρόεδρος έχει τον τρόπο του να εντυπωσιάζει!

Επιμύθιον: Δηλαδή τώρα με την επιστολή Καρατζαφέρη, οι τοκογλύφοι μας ησύχασαν και θα μας δώσουν τη δόση μας;

10 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Κάθε φορά που ο Καρατζαφέρης αμολάει κάποια ατάκα σκέφτομαι το χρόνο που καταναλώνει για να τη βρει και τις πρόβες που κάνει για να την απαγγείλει μπροστά στα ραδιοτηλεοπτικά μικρόφωνα!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ KOYKLITIS:΄Εχεις προσέξει κάθε φορά που "πετάει" καμιά "εξυπνάδα" πως χαμογελάει με αυταρέσκεια, σα να λέει "τι είπα πάλι ο πούστης";
Και μόνο αυτός από το "Λάος", είναι ένα σόου!

Ανώνυμος είπε...

ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΝΕΜΟ",ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΕΙ 100 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.Ο ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΝΔ.ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΠΛΑΧΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ.ΜΟΛΙΣ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ,ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ ΤΟΥ?

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 1:33
Να ξεκινήσω από το τελευταίο.
Ο καρατζαφέρης, εκδιώχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, ακριβώς για τα "κουσούρια" του, που είναι πολλά και διάφορα!
Η φράση "στρατηγός άνεμος" ειπώθηκε μετά την υποψηφιότητά του για αρχηγός και όχι πριν και όταν την είπε ήταν ήδη Υπουργός!
Η φράση δε νομίζω ότι προσέβαλε τα θύματα των "τυχαίων" εκείνων πυρκαϊών και τη θεωρά πολύ σωστή, αφού απέδωσε στο ακέραιο το λόγο γιατον οποίο ήταν αδύνατο εκείνη την εποχή με τον αέρα που επικρατούσε να ελεγχθούν οι "τυχαίες" 2500 πυρκαϊές του τριημέρου εκείνου!
Την είπε πράγματι σε ένα λογοτεχνικό "κρεσέντο" αφού έτσι κάνοντας μια παραλαγή "ποιητική αδεία" από τη φράση "στρατηγός Χειμώνας" με την οποία κάποιος θέλησε να δικαιολογήσει τις γερμανικές απώλειες στο Ανατολικό Μέτωπο στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Διορθώνω:
"... αφού έτσι έκανε..."

Ανώνυμος είπε...

1o TO METEΠΕΙΤΑ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΝΔ.ΤΟ ΕΙΠΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ,ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΕΒΕΙΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ.
2ο ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΣΤΟ ΡΩΣΣΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
3ο ΟΤΑΝ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ,ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ,ΕΠΕΣΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΣ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΜΑΤΑ.
4ο ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΣΤΟΜΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΓΝΩΣΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.Ο ΑΛΛΟΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ-ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ.ΤΟΤΕ ΠΕΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΗΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ, ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΕΡΑ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Δεν έγραψα ότι το είπαν οι Γερμανοί!
Βλέπεις εσύ καμιά "πάλη των τάξεων"!
Βλέπεις καμιά αντίδραση σε ό,τι συμβαίνει σήμερα στη ζωή μας;
Όλες οι δήθεν αντιδράσεις των τελευταίων χρόνων, ακόμα και αυτή για το θάνατο του δεκαεξάχρονου Αλέξη ήταν διατεταγμένες από άγνωστα κέντρα! Για τα τέσσερα αθώα θύματα της Marfin είδες κάτι; Για τη ληστεία του μόχθου 35 χρόνων των συνταξιούχων είδες κάτι;Για το ότι δεν κόπηκε ούτε ένα ευρώ από τους υπαλλήλους της Βουλής άκουσες κάτι; Για την επαίσχυντη "συνδικαλιστική σύνταξη" που δεν είναι και ανταποδοτική, αφού ουδείς από αυτούς που την παίρνουν έχει πληρώσει εισφορές έγινε τίποτα;
Όχι βέβαια!
Για ποια πάλη ποιων τάξεων μιλάς λοιπόν!
Μας απονεύρωσαν όλους!Δείχνουμε ευχαριστημένοι αν κάποιο βράδυ δεν ανακοινωνθούν μειώσεις μισθών και συντάξεων!
Λες και την Ελλάδα, την έφεραν εδώ οι μισθοί και οι συντάξεις και όχι η ανικανότητα του πολιτικού συστήμστος της μεταπολίτευσης!
Και ο ΟΣΕ και οι λοιποί Οργανισμοί που δεν παράγουν έργο, μας βάζουν "μέσα" περίπου 15 δις το χρόνο, όσα λείπουν για να αρχίσουμε να έχουμε πρωτογεννές πλεόνασμα!
Και δεν τους ακουμπάει ούτε ο Μέγας Μάγιστρος Παπαδήμος!
Πολιτική με τις τσέπες των άλλων κάνει ο καθένας!
Λύσεις βρίσκουν μόνο οι ικανοί!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΕΙΧΕ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΦΟΥΣΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Αν σωθούμε πάντως, σωθεί και το ευρώ και δεν γυρίσουμε στη δραχμή, καλό θα είναι να έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση. Να θέσουμε στο περιθώριο τους πολιτικούς που μας έφεραν ως εδώ – αυτό είναι εύκολο- αλλά ταυτόχρονα να αλλάξουμε και τις συνήθειες μας – αυτό είναι δύσκολο. Κριτική δηλαδή αλλά και αυτοκριτική μήπως και οδηγηθούμε σε έναν άλλο πολιτισμό. Όχι εκθέσεις ζωγραφικής και θέατρα. Όχι, από αυτά έχουμε πολλά. Έναν νέο πολιτισμό ανάπτυξης. Τουρισμός, πράσινη οικονομία, κοινωνικό κράτος, δικαιοσύνη, χωρίς μίζες, γραφειοκρατίες, κομματάρχες και ολιγάρχες. Δεν ξέρω γιατί αλλά εμένα μου φαίνεται εύκολο. Με μια προϋπόθεση όμως. Όλοι – αριστεροί, δεξιοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, φοιτητές και δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και τραπεζίτες, αγρότες και νησιώτες, εργάτες και επιχειρηματίες – πρέπει να «προδώσουμε» την τάξη μας. Μόνο έτσι θα αλλάξει η χώρα. Χωρίς «προδοσία» δεν θα ξεκολλήσουμε ποτέ από το παρελθόν. Τα λάθη θα επαναλαμβάνονται. Ο ένας θα χαϊδεύει τα αυτιά του άλλου και οι δημοσιογράφοι θα λένε αυτά που θέλουμε να ακούσουμε. Και αργά ή γρήγορα θα πρέπει να θυμηθούμε τις παλιές συνταγές. Οι γραβιέρες, ας πούμε, πρέπει να είναι παλιές και σκληρές. Αν είναι φρέσκιες λιώνουν και ανοίγουν. Και η οδοντόκρεμα δεν πρέπει να είναι μέντα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να κάψει τα χαρτονομίσματα.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 2:00
Ο Σαμαράς, δεν εκδιώχθηκε!
Έφυγε μόνος του κάνοντας τη δική του επιλογή! Τότε!!!

@ Ανώνυμος 2:06,
Ρομαντική η άποψή σου, αλλά με βρίσκει σύμφωνο το σκεπτικό!
Μόνο που αμφιβάλλω! Γιατί για να γίνουν όλα αυτά τα ωραία που γράφεις, χρειάζεται να ξεπεράσουμε τα "εγώ" μας και να πειθαρχήσουμε σε ένα δημιουργικό σύνολο!
Υπάρχουν κάποιοι λαοί, που δεν το κάνουν αυτό!
Ένας είμαστε εμείς!