Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μια πολύ επικίνδυνη προσέγγιση!...

Από τη στιγμή που ο κ. Πρωθυπουργός προανήγγειλε, χωρίς να έχει ενημερώσει, τουλάχιστον τους εταίρους μας, τη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος, με ακαθόριστο, ασαφές και ομιχλώδες, προς το παρόν περιεχόμενο-δίλημμα, έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία σχετικά με το αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει αυτό το, μετέωρο κατά πολλούς βήμα!
Μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό, άρχισαν πιο ψύχραιμα να αναλύονται τα "γιατί τώρα", γιατί "δημοψήφισμα και όχι εκλογές" και τα "υπέρ" και τα "κατά" της διεξαγωγής του, αν τελικά αυτό γίνει!
Κάποιοι, είδαν πίσω από την εξαγγελία αυτή, μια κίνηση "ματ" του "πολιτικού κεφαλαίου" που ακούει στο όνομα Γιωργάκης Παπανδρέου, προς όσους, μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ,  εκφράζουν την αντίθεσή τους με ό,τι έχει αποκληθεί έως τώρα "μνημόνιο"  με τις διάφορες παραφυάδες του!
Άλλοι θεωρούν ότι πρόκειται για κίνηση "ευθύνης" ώστε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για ό,τι λέει! Κάποιοι άλλοι, τέλος, τη χαρακτήρισαν ως πράξη που αναδεικνύει τη βαθιά δημοκρατικότητα του Πρωθυπουργού!
-Μη χέσω!
Το άρθρο 44 παράγ. 2 του Συντάγματος αναφέρει ότι:
"Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά..."!
Αυτό κι αν είναι  
"δημοσιονομικό θέμα!
Η αλήθεια είναι ότι και αυτή η κίνηση του κ. Παπανδρέου, εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο του μοντέλου διοίκησης με το οποίο επέλεξε να μας κυβερνήσει και το οποίο φέρει την κωδική ονομασία "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε", εμπνευσμένο από το ομώνυμο έργο του Λουίτζι Πιραντέλο! Από ένα "διανοούμενο Πρωθυπουργό", αυτό ήταν αναμενόμενο!
Δε θα αναλύσουμε εδώ τι προξένησε διεθνώς και τι επιπτώσεις θα έχει για τη χώρα μας η απόφαση αυτή!
Εκείνο όμως, που προκάλεσε  την ανησυχία όσων το είδαν και το άκουσαν, είναι μια εξήγηση που αποπειράθηκε να δώσει  ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Οικονόμου, χθες το βράδυ σε κάποιο πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής!
Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν είναι προτιμότερη μια επίσης δημοκρατική λύση όπως οι εκλογές, εκείνος απάντησε:
" Επειδή τα κόμματα, προεκλογικά λένε πράγματα τα οποία δεν τηρούν, όπως η επανίδρυση του Κράτους και το λεφτά υπάρχουν, είναι καλύτερα να πάμε σε δημοψήφισμα με ένα ξεκάθαρο δίλημμα"!!!
Την ώρα που έλεγε αυτά ο κ. Οικονόμου, γνώριζε για το δημοψήφισμα ό, τι και οι υπόλοιποι Έλληνες! Δηλαδή τίποτα! Παρόλα αυτά, πήγε σε ένα πάνελ και προσπάθησε να στηρίξει μια απόφαση του αρχηγού του η οποία εκτός του ότι είναι αντισυνταγματική, αγνοούσε παντελώς και το σκεπτικό της!
Όμως, η επικίνδυνη προσέγγιση του θέματος από έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο του λαού, έγκειται στο ότι ο κύριος αυτός, στην προσπάθειά του να υποστηρίξει αυτό που σερβίρισε ο Αρχηγός του, απαξίωσε την υπέρτατη διαδικασία της Δημοκρατίας, την εκλογική αναμέτρηση των κομμάτων όταν αυτή είναι συνταγματικά προσδιορισμένη ή όταν προκύπτει μετά από σοβαρό αδιέξοδο ή, τέλος όταν η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα!
Η απαξίωση της εκλογικής διαδικασίας από τον ασχολούμενο με επιχειρήσεις Θεάματος Βουλευτή, είναι πολύ επικίνδυνη για την ήδη κλονισμένη μεταπολιτευτική Δημοκρατία μας, όταν μάλιστα το ίδιο βράδυ δεν έλλειπαν διάφοροι αποσταθεροποιητικοί ψίθυροι!
Και επιτέλους, μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι άνθρωποι του σκληρού ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μη χάσουν τη νομή της εξουσίας;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΑΓΙΟΚΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙ.
ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΠΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΛΠ,ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΤΟ ΛΟΙΔΩΡΗΣΑΤΕ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΠΑΧΑΛΟ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ.
Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΗΘΕΛΕ,ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΟ ΦΙΛΟΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ.ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ,ΟΣΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΤΙΑΣΑΝ.
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ
ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ?Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ..ΟΙ ΜΕΣΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ-ΛΕΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Ενδιαφέρουσα η άποψή σου αλλά όταν αποδομείς ένα σύστημα χωρίς να προτείνεις την εναλλάκτική λύση το μόνο σίγουρο είναι ότι ανοίγεις την πόρτα στο ΧΑΟΣ!
Μήπως είναι αυτό ακριβώς αυτό που επιδιώκουν κάποιοι;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ ΤΟ ΧΑΟΣ.ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΟΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ..ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Οι πολιτικοί θα σοβαρευτούν, όταν ο λαός κάνει με σοβαρότητα τις επιλογές του! Και δεν εννοώ επιλογή κόμματος, αλλά επιλογή προσώπων μέσα στα κόμματα!
Είναι φανερό περισσότερο από κάθε άλλη φορά ότι από τη Βουλή απουσιάζει η Αξία!
Από τέτοια Βουλή, δε μπορείς να περιμένεις και πολλά πράγματα!